Varza murată, o armă împotriva cancerului și obezității

Crocantă, ușor picantă și dulce-acrișoară, varza murată este un garnitură minunată pentru carne, dar poate fi consumată, de asemenea, pe cont propriu ca un ingredient pentru o salată. Varză murată are numeroase beneficii pentru sănătate, care au fost dovedite științific: îmbunătățește digestia, previne cancerul și bolile de inimă.

separator
Cel mai bine este să să încercați să consumați propria varză acră, care este simplu de pregătit și este un produs natural, cu morcov, ardei sau alte legume. Varza tocată murată la borcan – în unele regiuni i se mai spune ,,verze”.

Funcție probiotică

Din cauza procesului de acrire, varză murată are proprietăți probiotice. Fermentația naturală oferă bacterii bune pentru sistemul digestiv, și este recomandat să mâncați varză acră după un tratament cu antibiotice, în scopul de a restabili bacteriile sănătoase din intestine.

Vitamina C

Pe vremuri, marinarii au avut în mod constant varză murată pe croaziere, datorită faptului că este bogat în vitamina C, și a prevenit scorbutul, care a fost cauzată de o deficiență de vitamina C.

Slăbește

Un studiu a arătat că consumul de alimente fermentate, cum ar fi varză, este benefică în procesul de a pierde în greutate, mai ales în zona de talie-sold. Și anume, alimentele fermentate afectează în mod pozitiv metabolismul. În special, varză fermentată a fost demonstrat pentru tratarea proceselor inflamatorii, metabolismul lipidic și previne obezitatea.

Previne cancerul

Varză murată previne în mod eficient de cancerul, datorită următoarelor ingrediente: flavonoizii (previn deteriorarea și îngustarea arterelor); glucozinolat (stimulează activarea enzimelor antioxidante naturale în organism), izotiocianat (beneficii puternice anti-cancer).

Ajută sănătatea inimii

Varză murată are un conținut ridicat în fibre, care îmbunătățesc digestia și sănătatea inimii. Fibrele oferă și alte avantaje, cum ar fi reducerea riscului de infarct miocardic sau accident vascular cerebral, reducerea riscului de ateroscleroză, reducerea nivelurilor de colesterol rău (LDL).

Oase puternice

Varză murată este plin cu minerale care ajută sănătatea oaselor și previne dezvoltarea osteoporozei. De asemenea, vitamina K menține oasele sănătoase și controlează producerea de proteine, care sunt necesare pentru menținerea mineralizarii oaselor.

sursa

Peste 1.500 de copaci vor fi plantați, sâmbătă, în fâșia de protecție a râului Bâc! Primăria municipiului Chișinău invită cetățenii să se alăture acțiunii!
Articolul anterior
Povestea a doi tineri moldoveni, emigrați în SUA, a devenit subiect pentru un serial american de comedie
Articolul următor
Alte articole interesante