Zmeura- fructul tinereții veșnice!

Supranumită “fructul tinereții veșnice”, zmeura este o sursă mare de fitonutrienți și antioxidanți, ce ajută la stimularea sistemului imunitar, având efecte astringente antispasmodice, stimulatoare și tonice.

O porţie de zmeură (125 g) conţine 60 de calorii, 14 g de carbohidraţi, 9 g de fibre, 6 g de zaharuri, un gram de proteine.

De ce trebuie să o consumi?

  • Combate obezitatea;
  • Normalizează tensiunea arterială;
  • Previne apariția degenerescenței maculare (boală oftalmologică, în urma căreia apare distrugerea vederii centrale);
  • Este un bun adjuvant în tratarea reumatismului;
  • Eficientă în cazul virozelor respiratorii;
  • Luptă împotriva cancerului;
  • Previne problemele cardiovasculare la diabetici.

Îți menține tinerețea!

Acest fruct are o activitate antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât căpșunile, de 3 ori mai mare decât kiwi și de 10 ori mai mare decât roșiile. Aceștia protejează organismul de radicalii liberi, care duc la apariția îmbătrânirii premature a țesuturilor, degenerarea ADN-ului și apariția diverselor afecțiuni caracteristice vârstei a treia.

Zmeura- inamicul grăsimilor!

Cetona din zmeură este un compus ce ajută la arderea grăsimilor. Acesta, datorită acțiunii sale lipolitice, duce la eliminarea depozitelor de grăsime din organism, contribuind la scăderea în greutate.

Pentru imunitate!

Zmeura este un stimulator excepțional al imunității. Aceasta conține o cantitate mare de vitamina C și pigmenți antocianici, ce măresc producția de celule ale sistemului imunitar.

Siropul de zmeură

Siropul de zmeură este ideal pentru răceală și afecțiuni pulmonare. Acesta se pregătește din zmeură zdrobită, stoarsă printr-un tifon și miere. La un pahar de suc de zmeură se adaugă 3 pahare de miere și se lasă timp de o săptămână să se omogenizeze. Îl poți consuma simplu sau diluat cu apă.

Pentru frumusețea tenului, îți propun 2 măști cu zmeură:

Mască pentru combaterea ridurilor

Vei avea nevoie de 6 linguri de zmeură proaspătă și 3 linguri de iaurt. Amestecă zmeura cu iaurtul până când obții o masă omogenă. Aplică această pastă pe obraji, bărbie, fructe și pomeți. După 15 minute, fața se clătește cu apă călduță sau cu ceai de mușețel. Această mască are efecte de elasticizare a pielii, redându-i fermitatea și strălucirea.

Mască pentru tenul gras

Vei avea nevoie de un pahar de zmeură și o lingură de miere lichidă. Zdrobește zmeura până când obții o pastă. Adaugă mierea și amestecă bine până când pasta se omoginează. Aplică masca obținută pe față, iar după 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă călduță. Aceasta îți va tonifia tenul, va ajuta la închiderea porilor și va preveni inflamațiile.

Contraindicații!

  • Femeilor gravide le este contraindicat să consume mai mult de 100 grame de zmeură pe zi.
  • Persoanelor care suferă de colită de fermentație sau de sindromul colonului iritabil trebuie să consume cu prudență zmeură, în doze mici, pentru a preveni deranjamentele intestinale.

Să avem sănătate!

Cum putem păcăli foamea cu un singur aliment

Carmen Brumă a dezvăluit în mediul online care este alimentul care oferă cea mai mare sațietate. Nutriționista a testat pe pielea ei acest aliment și spune că ei îi ține de foame până după prânz, scrie unica.ro.

Carmen Brumă este mereu activă în mediul online, pe rețelele de socializare, unde vine adesea cu sfaturi prețioase legate de sănătate și nutriție. De data aceasta, partenera de viață a lui Mircea Badea a vorbit despre un aliment care, mâncat dimineața, ne oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. Carmen Brumă spune că ea personal mănâncă acest produs dimineața și îi ține de foame până după prânz.

„Studiul randomizat controlat, făcut de mine! De mine, pe mine. Acest studiu a constatat că dintre toate alimentele pe care poți să le mănânci dimineața, oul fiert îți dă cea mai mare senzație de sațietate. Chestia aceasta este și demonstrată, dar eu vă spun strict din experiența mea. Oul are un indice de sațietate foarte mare, dar din experiența mea nimic nu te satură cum o face oul fiert. Mănânci unul, două sau trei ouă dimineața și, clar, nu îți mai este foame până după prânz încolo, în cazul meu. Dacă mai pun și niște fibre, legume și o felie de pâine, parfum”, a spus Carmen Brumă într-o sesiune de InstaStories.

Cu o altă ocazie, tot pe Instagram, Carmen Brumă le-a spus internauților ce mănâncă într-o zi aglomerată, în care are multe filmări. În primul rând, nutriționista își începe ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi uremază un mic dejun rapid, dar sățios și nutritiv.

„Ce mănânc într-o zi de filmare? Îmi încep aproape întotdeauna ziua cu 15-20 de minute de mișcare. Apoi, prima masă este compusă dintr-un ou fiert, o roșie, cafea cu două cupe de colagen. Nu îmi place să mănânc foarte mult înainte de filmare” – a explicat Carmen Brumă într-un clip postat pe Instagram. Cea mai consistentă masă a zilei este cea de prânz, iar aceasta este compusă din carbohidrați și legume. Bineînțeles, ea nu uită pe parcursul zilei de hidratare.

„Masa a doua este compusă din friptură de porc, fasole verde, cartofi la cuptor, plus două salate. Hidratarea e foarte importantă pentru mine, pentru că mă ajută să am o stare de sațietate și să controlez mai bine poftele. Beau aproximativ doi litri de apă și o cafea” – a adăugat nutriționista. Ultima masă a zilei, cina, este la fel de lejeră și tot la fel de bogată în nutrienți ca micul dejun „Masa a treia este compusă din 250 de grame de iaurt grecesc, 2 cupe de colagen, 1 cupă pudră proteică – afine, semințe, amestec de tărâțe” – a încheiat Carmen Brumă.

Pe lângă faptul că este gustos şi zemos, pepenele roșu are multe beneficii

Pe lângă faptul că este gustos şi zemos, pepenele roșu este o sursă excelentă de hidratare, în special, pe timp de vară. Iar o cură de câteva zile cu acest minunat fruct te scapă de multe probleme ale tractului urinar.

Pepenele roșu “curăţă” rinichii

Compus în proporţie din 90% apă, pepenele verde este un excelent remediu natural împotriva multor probleme de sănătate şi un izvor de hidratare perfect.

Graţie efectului diuretic pe care îl are, acesta elimină toxinele din organism, curăţă ficatul şi intestinul subţire, stimulează digestia şi combate colesterolul. Dacă suferi de afecţiuni ale tractului urinar, cu unele excepţii (vezi contraindicaţiile mai jos), nu rata cura cu pepene verde. Trebuie doar să consumi cel puţin zece zile pe lună în perioada de vară – toamnă acest fruct. Cea mai cunoscută reţetă în acest caz este: fă timp de o săptămână în fiecare seară (în jurul orei 20.00) baie cu apă caldă, se relaxează muşchii şi se dilată căile urinare, după care consumă pepene verde.

Atenţie, însă, cura cu pepene verde este contraindicată persoanelor care suferă de: pietre la rinichi, insuficienţă renală, pielonefrită, diabet zaharat, boli ale pancreasului, gastrită cronică, ulcer gastric, colită.

În plus, are o valoare nutritivă foarte importantă, conţine vitamine, fibre, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu, acizi organici şi enzime. Iar vitaminele A, C şi B6 prezente în pepenele verde au o importanţă deosebită pentru sănătatea ochilor, întărirea sistemului imunitar şi combaterea anxietăţii. Deoarece conţine mai mult licopen decât oricare alt fruct sau legumă este un antioxidant eficient în prevenirea cancerului de prostată, uterin şi esofagian.

Slăbeşte sănătos cu pepene verde

Şi dacă tot faci o cură cu pepene verde, află că vei rezolva problema constipaţiei (consumă dimineaţa 1-2 felii de pepene roşu şi nu mânca nimic timp de câteva ore). Acest fapt ajută şi la purificarea organismului, astfel vei scăpa de kilograme în plus. Iar pe lângă o siluetă perfectă vei observa îmbunătăţiri ale aspectului pielii tale. Pentru că luptă cu celulita, face tenul mai frumos şi mai strălucitor, datorită dezintoxicării organismului, or, se ştie că problemele pielii încep din interior.

Important -pepenele verde se consumă proaspăt, nu ţinut la frigider şi nu se face suc din el, pentru că se oxidează foarte repede. Nu arunca coaja deoarece partea albă a fructului conţine clorofilă, enzime, acizi organici cu rol de acţiune antibacteriană şi antifungică.

Găseşte « frumuseţea » în pepenele verde :

  1. Cubuleţe de gheaţă din pepene verde. Îngheaţă sucul de pepene verde în congelator. Ia un cubuleţ pregătit de gheaţă şi masează pielea feţei. Lasă sucul pe faţă timp de 15-20 de minute, apoi clăteşte faţa cu apă rece şi aplică o cremă hrănitoare. Această mască îţi va tonifia şi împrospăta perfect faţa.
  2. Loţiunea din pepene verde combinat cu suc de piersici, preparată în condiţii casnice este benefică pentru orice tip de ten.
  3. Loţiunea din suc de pepene verde şi castravete este indicată în cazul arsurilor şi cuperozei, iar dacă adaugi în această loţiune alcool vei obţine un compus excelent împotriva acneei purulente.
  4. Loţiune hidratantă – la 400 ml suc de pepene verde adaugă o lingură de miere şi o linguriţă de sare de bucătărie. Amestecă până la dizolvare, apoi stoarce compoziţia şi adaugă 200 ml de alcool. Cu loţiunea obţinută şterge faţa în prealabil curăţată şi lăsă-o timp de 1- 2 ore să acţioneze. Ea se păstrează în frigider mult timp (până la un an de zile).
  5. Mască din pepene verde cu argilă curăţă şi hrăneşte tenul. Aplică pe faţă un amestec obţinut dintr-un pahar de suc de pepene verde cu o lingură de argilă şi lasă-l timp de 15 minute să-şi facă efectul, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă.

Să avem sănătate!!!

Sardeluța marinată” devine un nou produs românesc protejat în UE după ce Comisia Europeană a aprobat includerea sa pe lista Specialităților Tradiționale Garantate

Comisia Europeană a aprobat includerea produsului românesc ”Sardeluța marinată” pe lista Specialităților Tradiționale Garantate (STG), scrie presa română.

Potrivit unui comunicat al executivului european, ”Sardeluța marinată” se obține prin marinarea șprotului, care dă trei varietăți diferite în funcție de marinada folosită, și apoi acoperirea acestuia cu garnitura aleasă. Prin adăugarea sosului de vin, a uleiului de floarea soarelui sau a uleiului de floarea soarelui cu ardei iute  peste șprotul marinat și aromatizarea acestuia cu diferite ingrediente, produsul capătă gusturi distincte, cu calități organoleptice specifice.Următoarele ingrediente sunt utilizate în mod tradițional pentru marinarea peștelui: sare neiodată, oțet de vin, vin alb, zahăr, ulei de floarea soarelui, pudră de ardei dulce, ardei iute, boabe de piper negru, frunze de dafin, boia iute, boabe de piper întregi și semințe de coriandru.

Denumirea produsului indică specificitatea materiei prime – șprot fără cap și mațe – și a metodei de preparare (marinare).

Această nouă denumire se va alătura listei de 3617 produse deja protejate.

Gheorghe Țopa a devenit bunic pentru a cincia oară
Articolul anterior
Moldova își păstrează locul olimpic: Alisa Glinka, sportiva suspendată temporară după un test de dopaj, merge la Paris
Articolul următor