Calculator calorii

Pentru a organiza corect regimul alimentar este important să cunoști compoziţia şi conţinutul caloric al alimentelor consumate. În plus, atunci când dorești să slăbești sau să-ți menții greutatea corporală, trebuie să fii atentă la numărul de calorii consumate.

Propriul tău regim alimentar va fi cu mult mai eficient și mai nutritiv, dacă iei în considerare atât numărul Indicator al Masei Corporale și al Greutății Ideale cât și Rata Metabolică de Bază. Calculează-ți aceste valori și organizează-ți un meniu sănătos și nutritiv, în funcție de rezultatele obținute.

Trebuie amintit faptul că datele din tabelul-calculator sunt aproximative. Conţinutul de proteine, grăsimi, glucide şi, prin urmare, de calorii ale unui produs depinde de mai mulţi factori. Cum ar fi modul de preparare, sau dacă o plantă a fost cultivată într-o vară secetoasă sau ploioasă etc.

[google-adsense]

Prin urmare, atunci cand calculezi numărul de calorii pentru un regim alimentar, nu uita că rezultatul va fi unul aproximativ, niciodată unul sigur.

Faci clic pe „Toate a câte 100 gr” – pentru a vedea caloriile la 100 de grame a fiecărui produs.

100 gr | 0 gr

 Legume 
 kKal
 Ciuperci 
 kKal
 Boboase 
 kKal
 Fructe 
 kKal
 Fructe uscate 
 kKal
 Semințe și fructe oleaginoase 
 kKal
 Ouă 
 kKal
 Lapte și derivate 
 kKal
 Brânzeturi 
 kKal
 Pește și derivate 
 kKal
 Carne și derivate 
 kKal
 Mezeluri 
 kKal
 Pâine și preparate din faina 
 kKal
 Cereale 
 kKal
 Dulciuri și produse de patiserie 
 kKal
 Grăsimi 
 kKal
 Bauturi 
 kKal
Total 
 kKal

În premieră, mamografiile pot fi analizate de la distanță, de două instituții medicale din țară

Institutul Oncologic și Spitalul Clinic Bălți fac schimb de informații la distanță despre pacientele examinate cu ajutorul instalațiilor de mamografie digitală cu tomosinteză, echipamente performante cu care au fost dotate de Ministerul Sănătății, în 2022, și de care instituțiile nu dispuneau anterior, scrie tv8.md.

Astăzi a fost prezentat procesul de interconectare, în cadrul unui eveniment, organizat în contextul marcării, la 4 februarie, a Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.

Rezultatele investigației imagistice, generate de aparatele de mamografie, sunt stocate pe platforma guvernamentală MCloud de unde pot fi accesate de ambele instituții medicale. Prin facilitarea schimbului de informații, medicii imagiști din aceste spitale au posibilitatea să interpreteze în comun imaginile radiologice pentru stabilirea cu precizie înaltă a diagnosticului.

De asemenea, având în vedere că rezultatele examenelor mamografice, pe care le realizează femeile, sunt arhivate, pot fi revăzute oricând de medici, pentru a urmări evoluția maladiei, eficiența tratamentului, etc.

În practică, îndată după efectuarea mamografiei, medicul imagist primește la computerul de la stația de lucru imaginea radiologică pe care o transmite în sistem, fiind recepționată de medicul din cealaltă instituție, având posibilitate să se consulte referitor rezultat și diagnostic. Instalațiile digitale de mamografie cu tomosinteză permit determinarea timpurie a formațiunilor cancerogene, chiar și de dimensiuni mici.

La fel, prin această metodă avansată de examinare pot fi depistate tumorilor multiple de sân, totodată poate fi determinată cu o precizie sporită dimensiunea, forma și localizarea maladiei.

Cancerul mamar fiind depistat în stadii incipiente poate fi tratat.

Menționăm că, una dintre principalele priorități ale Ministerului Sănătății este implementarea tehnicilor noi de diagnostic oncologic, lucru care este posibil a fi realizat prin modernizarea instituțiilor medicale care oferă servicii pacienților oncologici.

Caz șocant! O femeie și-a ucis cea mai bună prietenă ca să-i fure bebelușul

O femeie din Texas acuzată că și-a ucis o prietenă apropiată în 2019 care tocmai născuse și i-a furat copilul, a pledat vinovată pentru crimă și a fost condamnată la 55 de ani de închisoare. Magen Fieramusca, de 37 de ani, a recunoscut că a omorât-o pe Heidi Broussard, de 33 de ani, a anunțat procurorul din Travis, Jose Garza, citat de NBC News și digi24.ro.

Fieramusca a renunțat la dreptul de a face apel. Ancheta în acest caz a început la Austin, după dispariția unei fetițe de 3 săptămâni.

Fieramusca a devenit repede persoană de interes în acest caz. Poliția spune că fetița a fost găsită ulterior în viață într-o casă din zona Houston, iar cadavrul lui Broussard a fost descoperit în portbagajul mașinii lui Fieramusca.

Potrivit unui comunicat de la acea vreme, Fieramusca a răpit-o pe Broussard pe 12 decembrie 2019 și a ucis-o prin strangulare. Copilul – Margot Carey – a fost înapoiat ulterior tatălui. Fieramusca și Broussard erau prietene foarte bune de aproximativ 10 ani, cunoscundu-se la biserică. Când Broussard a rămas gravidă, Fieramusca a simulat și ea sarcina, susținând că urma să nască în aceeași perioadă. De fapt, ea a plănuit de la început să îi fure copilul prietenei ei. După ce Broussard a născut, Fieramusca a anunțat și ea că a adus pe lume o fetiță, însă nu a trimis nicio fotografie cu ea.

Începe summitul UE-Ucraina! Alertă de raid aerian înaintea evenimentului

Astăzi, 3 februarie, la Kiev începe primul summit Uniunea Europeană – Ucraina după declanșarea invaziei Rusiei. La summit participă, printre alții, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ucraina a anunțat, prin vocea premierului Denis Șmîgal, că și-a propus un „obiectiv ambițios” de a adera la UE în doi ani. Și președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina „merită să înceapă discuțiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

A fost alertă de atac aerian în Ucraina, inclusiv la Kiev, în ziua când are loc summit-ul dintre Uniunea Europeană și Ucraina, chiar în inima războiului. Alerta de atac aerian a fost declanșată după ce din Belarus au decolat două avioane rusești care pot lansa rachete hipersonice Kinjal. Ucraina a anunțat, prin vocea premierului Denis Şmigal, că și-a propus un „obiectiv ambiţios” de a adera la UE în doi ani. Și președintele Volodimir Zelenski a declarat joi că Ucraina „merită să înceapă discuţiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

Sosită la Kiev încă din 2 februarie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a scris pe contul ei oficial de Twitter: „Mă bucur să revin la Kiev, a patra vizită a mea de la invazia Rusiei. De această dată, cu echipa mea de comisari. Suntem cu toții aici pentru a demonstra că UE sprijină Ucraina la fel de ferm ca întotdeauna și pentru a consolida și mai mult sprijinul și cooperarea noastră”, notează Digi24.

Și Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a scris, la rândul său, la sosirea la Kiev, pe Twitter: „Europa și-a menținut unitatea în privința Ucrainei încă din prima zi. Și va continua să fie alături de voi pentru a învinge și a reconstrui”.

Înaintea întâlnirii, premierul ucrainean, Denis Șmîgal, a spus că Ucraina și-a stabilit ceea ce el a numit un „obiectiv ambițios” de aderare la UE în doi ani. La rândul său, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susține că Ucraina „merită să înceapă discuțiile pentru aderarea la UE anul acesta”.

Printre temele luate în discuție la summit se numără: parcursul european al Ucrainei – solidaritatea UE cu Ucraina, răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia, instrumental european pentru pace, securitatea alimentară și accesibilitatea prețurilor alimentelor, conform www.consilium.europa.eu.

Amintim că Ucraina a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe 28 februarie 2022. Pe 23 iunie același an, Ucraina, de rând cu Republica Moldova, a primit statutul de țară candidată.

Termeni și Condiții
Articolul anterior
Calculator de greutate in sarcina
Articolul următor