Calculator necesarul zilnic de calorii

Calculează-ți necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR (rata metabolismului bazal).

Metabolism bazal (BMR), reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaos complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv. Metabolismul bazal poate fi asemănat cu cantitatea de energie necesară corpului uman pentru a dormi în pat toată ziua.

Energia (caloriile) sunt arse şi folosite de corpul uman pentru a respira, a pompa sângele, a menţine temperatura corpului, a funcţiona organele interne cum ar fi ficatul, creierul, inima, etc. Corpul uman consumă în jur de 60%-70% din energia noastră, fie îngerată prin alimente sau din rezervele corpului.

[google-adsense]

Metabolismul bazal este factorul principal pentru a determina numărul de calorii necesare pentru a te menţine la o anumită greutate sau pentru a slăbi un anumit număr de kilograme.

Completează cu datele tale:
Sex:
Înălțime: centimetri

Greutate: kilograme

Vârstă: ani
Activitatea depusă:
Recalculare Automată
REZULTATE
Rata Metabolică Bazală – RMB
1. Dieta necesară pentru a iți menține greutatea actuală
Calorii cal
Carbohidrați (55%) cal = gr
Proteine (15%) cal = gr
Lipide (30%) cal = gr
2. Dieta necesară pentru a slăbi   kg pe săptămână *
Calorii cal
Carbohidrați (55%) cal = gr
Proteine (15%) cal = gr
Lipide (30%) cal = gr
3. Dieta necesară pentru a te îngrăsa cu
kg pe săptămână *
Calorii cal
Carbohidrati (55%) cal = gr
Proteine (15%) cal = gr
Lipide (30%) cal = gr

* Pentru a pierde în greutate, 500 de calorii sunt scăzute în fiecare zi pentru fiecare jumătate de kilogram pe care vrei să-l pierzi pe săptămână. Pentru a câştiga în greutate, se adaugă 500 de calorii pe zi pentru fiecare jumătate de kilogram pe care vrei să-l câştigi în fiecare săptămână. Cu toate acestea, NU este recomandat să se reducă aportul total de calorii zilnic SUB 1200 de calorii şi deasemenea NU este recomandată o pierdere în greutate MAI MARE de 1 kg pe săptămână.

Pentru o abordare mai echilibrată – pentru a pierde o jumătate de kilogram pe săptămână, trebuie să creşteţi activitatea depusă. Reduceţi aportul de calorii cu 250 de calorii pe zi şi faceţi exerciţii fizice pentru a le arde pe celelalte 250. Această abordare previne o scădere a ratei metabolice şi promovează creşterea masei musculare.


Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile instituției pentru vizitatori. Copiii vor avea parte de surprize. Când poți vizita instituția

Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile instituției pentru vizitatori, informează unica.md.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre procesele care stau la baza funcționării Guvernului și despre modul în care se iau deciziile importante pentru țară, înscrie-te acum pentru o excursie ghidată și informativă.

”Vizitatorii se prezintă la intrarea de pe strada Pușkin cu 5-7 min. înainte de ora stabilită, pentru a trece controlul de securitate.

Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil, minorii fiind obligatoriu însoțiți de un adult!

Vizitatorii sunt întâmpinați de un ghid în holul intrării din strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. Ghidul însoțește grupul de vizitatori pe tot parcursul excursiei.

Excursia începe cu prezentarea Muzeului Guvernului, realizată în holul central al clădirii, unde vizitatorii se pot familiariza cu istoria și activitatea Executivului.”, se arată într-un comunicaat al instituției.

În timpul excursiei, copii vor participa la o adevărată căutare de comori, primind la finalul excursiei o mică surpriză.

Vor putea vizita sala de ședință a Guvernului, locul unde se iau cele mai  importante decizii legislative.

Vizitatorii vor descoperi și sala media, unde au loc conferințele de presă ale miniștrilor.

Întreaga excursie durează aproximativ o oră academică. În timpul vizitei, vizitatorii pot folosi aparate de fotografiat.

Primăria a acordat ajutor familiilor copiilor electrocutați în parcul de la Botanica

Cazul celor doi copii electrocutați într-un parc din sectorul Botanica al Capitalei, soldat cu decesul unei fetițe de 11 ani, a fost discutat în cadrul ședinței serviciilor municipale. Primarul Ion Ceban a dat asigurări că autoritățile le-au acordat tot sprijinul necesar familiilor victimelor și că întreprind măsuri, pentru a înlătura alte posibile riscuri. Între timp, medicii anunță că starea băiatului de 6 ani care a avut de suferit se îmbunătățește treptat, scrie ziua.md.  

foto: www.ziua.md

„Transmitem, încă odată, condoleanțe familiei. Pentru noi toți cu adevărat a fost o tragedie. Primăria Chișinău a avenit cu tot suportul pentru ambele familii și am fost alături imediat cum am aflat, inclusiv cu ajutorul necesar, material. În prezent, organele de drept desfășoară ancheta pentru a stabili cauzele și circumstanțele incidentului”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, imediat după producerea tragediei serviciile municipale au fost mobilizate, pentru a face verificări în toate locurile publice.

„Foarte mulți ne-au întrebat ce s-a întâmplat, și în aceste circumstanțe rugăm foarte mult să așteptăm ca ancheta și oamenii legii să-și facă munca și să comunice toate detaliile respective. Între timp și imediat am dispus ca toate străzile, parcurile, ogrăzile să fie inventariate și verificate. Totodată, la toate adresele cu anumite neconformități transmise de locuitorii capitalei, s-a intervenit și se continuă să se intervină”, a precizat primarul.

Un tânăr de 19 ani și un bărbat de 48, găsiți morți după ce s-au electrocutat. Tragediile au avut loc în Sângerei și Briceni

Un tânăr, de 19 ani, și un bărbat, de 48 ani, au murit electrocutați weekendul trecut. În primul caz, băiatul a fost găsit fără suflare de polițiștii din Sângerei pe o stradă din satul Chirileni. Potrivit primelor constatări, tânărul a murit în urma electrocutării, transmite tvn.md.

O altă tragedie a avut loc în satul Mărcăuți, raionul Briceni. Polițiștii locali au descoperit corpul neînsuflețit al bărbatului de 48 de ani în propria gospodărie. Și în acest caz s-a constatat că bărbatul a decedat în urma electrocutării. Oamenii legii urmează să cerceteze cazurile pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Amintim, săptămâna trecută, o fetiță de 11 ani a murit după ce s-a electrocutat într-un parc din Capitală, iar un băiat de 6 ani a ajuns la spital în stare critică. Tragedia a avut loc în momentul în care copiii se jucau în preajma unui stâlp ale cărui cabluri erau la vedere și nu ar fi fost izolate corespunzător.

Calculator ovulație / sarcină
Articolul anterior