Calculator necesarul zilnic de calorii

Calculează-ți necesarul zilnic de calorii cu ajutorul sistemului BMR (rata metabolismului bazal).

Metabolism bazal (BMR), reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaos complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv. Metabolismul bazal poate fi asemănat cu cantitatea de energie necesară corpului uman pentru a dormi în pat toată ziua.

Energia (caloriile) sunt arse şi folosite de corpul uman pentru a respira, a pompa sângele, a menţine temperatura corpului, a funcţiona organele interne cum ar fi ficatul, creierul, inima, etc. Corpul uman consumă în jur de 60%-70% din energia noastră, fie îngerată prin alimente sau din rezervele corpului.

[google-adsense]

Metabolismul bazal este factorul principal pentru a determina numărul de calorii necesare pentru a te menţine la o anumită greutate sau pentru a slăbi un anumit număr de kilograme.

Completează cu datele tale:
Sex:
Înălțime: centimetri

Greutate: kilograme

Vârstă: ani
Activitatea depusă:
Recalculare Automată
REZULTATE
Rata Metabolică Bazală – RMB
1. Dieta necesară pentru a iți menține greutatea actuală
Calorii cal
Carbohidrați (55%) cal = gr
Proteine (15%) cal = gr
Lipide (30%) cal = gr
2. Dieta necesară pentru a slăbi   kg pe săptămână *
Calorii cal
Carbohidrați (55%) cal = gr
Proteine (15%) cal = gr
Lipide (30%) cal = gr
3. Dieta necesară pentru a te îngrăsa cu
kg pe săptămână *
Calorii cal
Carbohidrati (55%) cal = gr
Proteine (15%) cal = gr
Lipide (30%) cal = gr

* Pentru a pierde în greutate, 500 de calorii sunt scăzute în fiecare zi pentru fiecare jumătate de kilogram pe care vrei să-l pierzi pe săptămână. Pentru a câştiga în greutate, se adaugă 500 de calorii pe zi pentru fiecare jumătate de kilogram pe care vrei să-l câştigi în fiecare săptămână. Cu toate acestea, NU este recomandat să se reducă aportul total de calorii zilnic SUB 1200 de calorii şi deasemenea NU este recomandată o pierdere în greutate MAI MARE de 1 kg pe săptămână.

Pentru o abordare mai echilibrată – pentru a pierde o jumătate de kilogram pe săptămână, trebuie să creşteţi activitatea depusă. Reduceţi aportul de calorii cu 250 de calorii pe zi şi faceţi exerciţii fizice pentru a le arde pe celelalte 250. Această abordare previne o scădere a ratei metabolice şi promovează creşterea masei musculare.


Ucrainenii trec la alt nivel. Folosesc biciclete electrice în lupta cu tancurile rusești

Luptătorii ucraineni deschid o nouă eră în ceea ce privește tacticile militare. Oamenii lui Zelensky luptă cu tot ce pot împotriva rușilor, inclusiv cu biciclete electrice care transportă armament greu.

Biciclete electrice

Luptătorii ucraineni au folosit bicicletele alimentate cu baterii pentru cel puțin un raid asupra vehiculelor blindate rusești.

Motocicletele au apărut pentru prima dată pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial și și-au dovedit valoarea prin faptul că erau ieftine, rapide și puteau fi purtate prin terenuri accidentate unde vehiculele militare mai grele eșuau.

Pentru trupele speciale, care sunt adesea parașutate pe teritoriul inamic și trebuie să meargă pe jos până la poziție, noua tehnologie oferă o modalitate de a parcurge în liniște distanțe mari, apoi de a fugi din situații în care echipele operaționale ar fi trebuit anterior să tragă cu arma.

Bicicletele electrice Eleek sunt fabricate în Ucraina, au o autonomie maximă de 150 de kilometri, cântăresc 70 de kilograme și au nevoie de aproximativ cinci ore pentru a se reîncărca. 

sursa

Igor Dodon, nemulțumit de condițiile din izolator. A fost obligat să doarmă cu lumina aprinsă

Deși a stat practic doar o zi și două nopți în izolator, fostul președinte, Igor Dodon s-a plâns de condițiile din detenție. Acesta a spus că a fost obligat să doarmă cu lumina aprinsă. Mai mult, a declarat că Maia Sandu, dacă ar fi nimerit în asemenea situație, nu ar fi rezistat. Șefa statului nu a comentat, poliția Capitalei, însă, ne-a declarat că este o regulă valabilă pentru toți cei aflați în detenție provizorie, și anume – luminatul de veghe, transmte tv8.md.

Procurorii nu sunt de acord cu aflarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu

Igor Dodon a dormit două nopți în izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Deși, de obicei, bănuiții în cazuri de corupție sunt ținuți în izolatorul de la CNA. Procurorul general interimar nu a putut să ne spună clar de ce Dodon a avut un altfel de tratament, precizând că nu el este cel care decide acest lucru. 

Procurorii de caz, însă, au găsit o explicație.

Cât despre plângerea lui Igor Dodon, am solicitat o reacție de la șefa serviciului de presă a Direcției Poliției Chișinău, Natalia Stati. Într-un mesaj, aceasta ne-a comunicat că în izolatorul de detenție sunt anumite reguli, care trebuie respectate cu sfințenie, iar una dintre acestea este că, pe timpul nopții, în camera bănuitului funcționează așa-numitul iluminat de veghe. Igor Dodon nu a spus ce alte lucruri l-au nemulțumit în izolator, în schimb, s-a plâns jurnaliștilor că procurorii i-au stresat familia, în timpul perchezițiilor. 

Fostul președinte al țării este cercetat pentru corupere pasivă, finanțarea ilegală a partidelor politice, îmbogățire ilicită și trădare de Patrie. Totodată, în acest dosar figurează și cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, care ar fi încercat să înghită o recipisă, ce ar fi confirmat tranzacții în valoare de peste 700 de mii de euro. Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, pe de altă parte, fratele soției sale, potrivit procurorilor, s-a ales cu 30 de zile în Penitenciarul numărul 13. 

Președinții de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în Republica Moldova

Președinții de Parlament din cele opt State Baltice și Nordice (NB8) vor efectua o vizită oficială comună în R. Moldova. Vizita are loc la inițiativa șefului Legislativului, Igor Grosu.

Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt  State Baltice și Nordice

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui marți, 31 mai curent, reuniunea preşedinţilor de Parlament din Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia.

Potrivit unei note informative a Legislativului, după discuțiile cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cele 8 delegații vor avea întrevederi cu președinții fracțiunilor parlamentare. Ulterior, șefii de Parlament vor susține o conferință de presă comună.

Agenda vizitei în R. Moldova a președinților de Parlament din cadrul NB8 include și o întrevedere cu prim-ministra Natalia Gavrilița, precum și discuții cu reprezentanții societății civile. De asemenea, demnitarii vor vizita Centrul de plasament temporar pentru refugiați de la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

„Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate.

Calculator ovulație / sarcină
Articolul anterior