Concurs! Câștigă unul din cele 13 premii de la Numis Med

Îngrijire delicată pentru pielea uscată și deshidratată.
Avem 3 premii mari pentru cei mai fideli cititori și alte 10 premii de consolare. Trebuie doar să comentezi jos, sub articol, dacă ai testat vreunul din produsele Numismed.

Perioada concursului: 2 – 10 februarie 2017.
Câștigatorii îi vom selecta cu ajutorul unui generatori de cifre aleatorii.
Premiul poate fi ridicat de la redacția Unica.md în ziua indicată.

Premiul mare conține:
Numis Med Crema pentru față de zi cu Uree 5% și acid hyaluronic (50ml) + Numis Med Crema pentru față de noapte cu Uree 5% și acid hyaluronic (50ml)
Premiul de consolare conține: un set de mini produse Numis Med.

16468819_1088038311322053_2006617824_n
Numis Med prezintă o soluție perfectă pentru pielea sensibilă, iritată, uscată sau deshidratată –  crema pentru față cu Acid hyaluronic  și Uree 5%.

Numis Med Crema pentru față de zi cu Uree 5% și acid hyaluronic (50ml)
Produs special recomandat pentru pelea sensibilă și extrem de uscată. Conține uree și acid hyaluronic, componenți care contribuie la menținerea apei în epidermă. Previne apariția ridurilor și redă elasticitatea pielii. Crema are o textură lejeră și poate fi deasemenea utilizată ca bază de machiaj.

Numis Med Crema pentru fata de noapte cu Uree 5% si acid hyaluronic (50ml)
Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii și se activează peste noapte, reconstruind astfel bariera de lipide de protecție. Pielea apare mai fermă și mai elastică. Ideală pentru îngrijirea zilnică a pielii în timpul iernii, conține ceară de albini, care protejează pielea de factori nocivi ai mediului (temperaturi scăzute, vânt, aer uscat).

 

Vreme rea în nordul Italiei

Ploile torenţiale înregistrate în nordul Italiei au provocat alunecări de teren în regiunile Veneto, Liguria şi Toscana. Autorităţile avertizează asupra riscurilor producerii unor inundaţii severe, scrie stirileprotv.ro.

În unele regiuni, drumurile au fost deja acoperite de apă, iar circulaţia pe poduri a fost închisă.

Primarul oraşului Vicenza, din regiunea Veneto, Giacomo Possamai, a spus că situaţia este „critică” într-un interviu acordat postului de televiziune italian RAI.

Persoanele care nu sunt nevoite să plece de la domiciliu, ar trebui să nu-şi părăsească locuinţele.
În regiunea Liguria, municipalitatea Pieve Ligure a fost efectiv despărţită în două de o alunecare de teren.
Transportul feroviar pe ruta Milano-Veneţia a trebuit deviat miercuri, ceea ce a cauzat întârzieri îndelungi.
Între oraşele Vicenza şi Padua, traficul rutier a fost complet întrerupt pe o distanţă de circa 50 de kilometri.

Autorităţile au ordonat mai multor familii să-şi evacueze locuinţele.
Între timp, au avut loc evacuări şi în alte municipalităţi. Regiunea Alpilor Italieni s-a confruntat cu ninsori masive, care au dus la închiderea unor drumuri.

2024, an bisect! Azi își vor putea sărbători zilele de naștere și cei născuți pe 29 februarie! Ziua vine cu o mulțime de superstiții

Anul 2024 este un an bisect, ceea ce înseamnă că acest an va avea 366 zile, deoarece luna februarie va avea 29 zile.

Anii bisecți sunt ani care au o zi în plus adăugată pentru a păstra anul calendaristic sincronizat cu anul astronomic sau cu cel sezonier.

Ziua de 29 februarie vine cu o mulțime de superstiții, pe care oamenii ar trebui să le pentru a nu avea ghionion în viață. Anul bisect reprezintă un fenomen temporal distinct în calendarul gregorian.

Acesta survine o dată la patru ani și constă în adăugarea unei zile suplimentare în luna februarie, având un total de 29 de zile în loc de cele 28 obișnuite. Această ajustare este importantă pentru a sincroniza calendarul cu durata reală a unui an tropic, care este de aproximativ 365 de zile și 6 ore.

Tradiții pentru acest an bisect

Anii bisecți vin cu multe superstiții și tradiții în toată lumea. Principalele credințe populare sugerează că într-un an bisect este de evitat să te căsătorești, deoarece relația nu va funcționa. Totodată, se recomandă să nu divorțezi în această perioadă, pentru că se spune că, după o astfel de separare, cei implicați vor rămâne singuri mult timp.

În 2024 este indicat să nu îți schimbi locul de muncă sau domeniul în care lucrezi. Există și credințe populare legate de demararea unor proiecte noi care ar fi mai bine să fie amânate pentru anul următor. Acest aspect se referă la inițierea construcției unei case, începerea unei afaceri sau realizarea unor achiziții costisitoare. Dacă nu respecți această superstiție riști să ai ghinion.

Fetele își pot cere iubiții în căsătorie

Se spune că, pe 29 februarie, fetele aveau dreptul să-și ceară iubiții în căsătorie, având astfel inițiativa în relație. Dacă bărbatul respingea propunerea, era obligat să ofere iubitei sale 12 perechi de mănuși. Motivul acestei practici mai neobișnuite era că fata ar fi purtat mănușile pe tot parcursul anului pentru a ascunde rușinea provocată de absența unui inel pe deget. Această tradiție nu se mai respectă de multă vreme.

În anii bisecți, culesul ciupercilor este interzis

Bătrânii din mediul rural transmit generațiilor mai tinere o legendă tradițională care susține că la fiecare patru ani, în anii bisecți, culesul ciupercilor este interzis. În această perioadă toate ciupercile devin otrăvitoare.

Întrucât anotimpurile și evenimentele astronomice nu se repetă într-un număr întreg de zile, calendarele care au același număr de zile în toți anii deviază încet în raport cu respectivele evenimente care ar trebui să aibă loc cu periodicitate de un an. Inserând (intercalând) o zi această deviație se corectează.

În calendarul gregorian, calendar standard actualmente în aproape toată lumea, majoritatea anilor multipli de 4 sunt bisecți. În fiecare an bisect, luna februarie are 29 de zile în loc de 28. Adăugarea unei zile suplimentare la fiecare an compensează faptul că perioada de 365 de zile este mai scurtă decât un an tropic cu aproape 6 ore. Acest calendar a fost utilizat pentru prima oară în 1582.

Sunt necesare unele excepții de la această regulă simplă, întrucât durata anului tropical este puțin mai mică decât 365,25 zile. Eroarea se acumulează și pe o perioadă de 4 secole ea ajunge la 3 zile. Pentru aceasta, calendarul gregorian renunță la trei ani bisecți în 400 de ani. Aceasta se face prin renunțarea la ziua de 29 februarie în anii multipli de 100 și care nu sunt și multipli de 400, potrivit Wikipedia.

O fetiță de 3 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a băut suc într-un parc de distracții

O fetiță de 3 ani din Marea Britanie a ajuns în stare gravă la spital după ce a băut slushy, o băutură făcută din gheață. Copila se afla într-un parc de distracții cu familia ei, scrie stirileprotv.ro.

Micuța de numai 3 ani s-a prăbușit în parcul de distracții, sub privirile îngrijorate ale familiei sale și a celor din jur. Ea a ajuns de urgență la spital cu convulsii și halucinații și a rămas inconștientă ore în șir. Medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva.

„Este norocoasă că încă este printre noi”, a scris pe o rețea socială un membru al familiei ei, potrivit Daily Mail.

Deși este ușor toxică pentru oameni, cantitatea de glicerol conținută de obicei de această băutură este atât de mică încât consumul regulat nu prezintă un pericol pentru adulți și copiii mai mari.

Familia micuței spune că „niciodată nu a băut mai mult de câteva înghițituri” și nu a avut probleme medicale înainte de acest incident.

Participanții
Voturi: 58
Ina Bostanica
Voturi: 15
Ciobanu Iuliana
Voturi: 12
Tarasov Cătălina-Ecaterina
Voturi: 1
Vera Plamadeala
Voturi: 1
Barbascumpa Irina
Voturi: 1
Rodica Gherman
Voturi: 1
Sclifos Irina
Voturi: 1
craciun luminita
Voturi: 0
Bodiu Eugenia
Voturi: 0
Cojocari Elena
Voturi: 0
Țepeniuc Victoria
Voturi: 0
Spatari Lilia
Voturi: 0
Grosu Mihaela
Participantele “Serviciul de Slăbit Sănătos” 2015
Articolul anterior
STOP voting Miss Unica 2016
Articolul următor
Alte articole interesante