10 cele mai eficiente uleiuri naturale în lupta împotriva ridurilor

Uleiurile naturale sunt cele mai vechi remedii folosite de către femei în ritualurile de înfrumusețare, pentru păstrarea tinereții pielii, părului și unghiilor. În ceea ce privește combaterea ridurilor, uleiurile naturale esențiale sunt cu atât mai eficiente cu cât lupta începe mai devreme, păstrând pielea netedă și strălucitoare timp îndelungat. Dacă preferi remediile naturiste, află mai jos care sunt cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva ridurilor și modul cum ar trebui să le folosești.

separator

Uleiul de ricin

Este unul dintre cele mai accesibile și eficiente uleiuri, disponibile în orice farmacie. Uleiul de ricin conține 90% acid ricinoleic, care luptă împotriva ridurilor faciale și hrănește pielea uscată a feței. Efectul aplicării regulate este vizibil în decurs de o lună.

Mod de folosire: în ulei, puteți adăuga alte uleiuri sau se poate aplica în formă pură. Amestecul este încălzit, după care se masează la nivelul pielii cu ajutorul unui disc de bumbac. Procedura se efectuează zilnic timp de o lună.

Uleiul de jojoba

Acest remediu face față ridurilor vechi și este potrivit în mod special pentru pielea foarte uscată. Datorită conținutului ridicat de vitamina E, antioxidant natural, uleiul de jojoba protejează celulele pielii de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Uleiul este imediat absorbit, creând o peliculă fină la nivelul tegumentului.

Mod de folosire: Uleiul este aplicat atât ca o mască, cât și în locul unei creme nutritive amestecate într-un raport de 1:4.

Untul de cacao

Untul de caco conține acizi grași, taninuri, metilxatină și vitamine. Toate aceste substanțe sunt responsabile pentru reînnoirea celulelor, asigură protecție împotriva factorilor nocivi, împiedică uscarea pielii și formarea ridurilor.

Mod de folosire: untul de cacao poate înlocui crema cu efect nutritiv; aplică un grăunte de ulei pe față, iar când începe să se topească masează-l cu degetele. Este ideal înainte să mergi la culcare.

Uleiul de semințe de struguri

Având proprietăți puternice antioxidante, uleiul hrănește pielea feței, conferă efect tonizant, curăță porii și previne ridurile. Este util în special pentru pielea grasă.

Mod de folosire: în cazul pielii uscate, uleiul se adaugă la alte uleiuri grase precum uleiul de jojoba, uleiul de cocos, untul de shea; pentru pielea normală și grasă uleiul se folosește nediluat.

Uleiul de cocos

Uleiul de nucă de cocos hrănește pielea, oferă protecție împotriva efectelor dăunătoare ale luminii ultraviolete, îmbunătățește procesele metabolice. Când se aplică pe față, se formează o peliculă fină, care asigură nivel optim de umiditate, împiedicând uscarea și apariția ridurilor.

Mod de folosire: pentru îngrijirea feței este binevenită doar forma rafinată a uleiului, care se aplică pe față înainte de a merge la culcare. Avantajul uleiului de nucă de cocos este posibilitatea folosirii acestuia și pentru zona pleoapelor.

Uleiul de semințe de in

Pentru pielea îmbătrânită, uleiul ocupă unul din primele locuri în ceea ce privește valoarea biologică. Utilizat în mod regulat, acesta elimină ridurile mici, crește tonusul pieli.

Mod de folosire:amestecul se aplică pe față, excluzând zona ochilor, după 10 minute se spală cu apă. Uleiul de semințe de in se poate folosi și intern: câte o lingură în fiecare zi.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline conține diverși acizi grași și este binevenit pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor.

Mod de folosire: pentru a reduce ridurile ,,talpa gâștii” din jurul ochilor, se face zilnic un masaj fin cu vârful degetelor.

Uleiul de piersici

În îngrijirea pielii din zona ochiului, se utilizează adesea și uleiul de semințe de piersici. Acesta este bogat în acizi grași, vitamine și minerale, îmbunătățește elasticitatea pielii și previne formarea ridurilor faciale.

Mod de folosire: uleiul este aplicat înainte de culcare, sub ochi, tamponând ușor cu degetele. În plus, uleiul de piersici poate fi aplicat pe sprâncene și gene, pentru a preveni căderea firelor de păr.

Uleiul de migdale

Hidtatează pielea, elimină pungile stravezii de sub ochi, netezește ridurile faciale. Este ideal pentru pielea îmbătrânită.

Mod de folosire: în fiecare seară, uleiul este ușor îmbibat în piele cu un disc de bumbac.

Uleiul de cătină

Este potrivit în special pentru pielea foarte uscată și îmbătrânită. Uleiul elimină ridurile mici, sporește tonusul pielii. Pentru îngrijirea feței, sunt potrivite doar tipurile de ulei presate la rece.

Mod de folosire: în formă pură uleiul de cătină nu este folosit.

 

Un copil a dispărut acum două zile. Familia este în alertă!
Articolul anterior
Află cum a reușit Dorina Pavlov să slăbească sănătos 45 de kilograme
Articolul următor
Alte articole interesante