10 detalii care fac o persoană să pară mai în vârstă decât este, potrivit unui specialist

Tiina Orasmae, dermatolog și cosmeticiană, a dezvăluit care sunt trăsăturile care, subiectiv, ne ajută să determinăm vârsta cuiva. Se pare că unele detaliile pot face o persoană să pară mai tânără sau mai în vârstă decât anii din buletin.

separator
Iată care sunt acești factori potrivit esteticianei:

Pigmentarea pielii
Petele pigmentare reprezintă distribuția neuniformă a pigmenților de melanină din piele. Un ten de culoare uniformă te face să pari mult mai tânără. Dacă pistruii au un aspect tineresc, petele pigmentare se întind pe o suprafață mai mare și creează impresia unui chip îmbătrânit.

Volumul feței
Volumul la nivelul pomeților, al buzelor și bărbiei influențează mult percepția legată de vârstă. În tinerețe, aceste zone sunt mai proeminente: pomeții sunt situați mai sus, buzele sunt mai pline, iar bărbia este mai bine definită.

Dimensiunea ochilor
Cu cât ochii sunt mai mari, cu atât mai tânără pare o figură. Dar odată cu înaintarea în vârstă, lungimea pleoapei superioare crește și începe să acopere treptat colțurile exterioare ale ochilor.Liniile faciale bine definite
Un chip bine definit este asociat cu tinerețea. Iar acest lucru are legătură cu elasticitatea pielii. Cu cât suntem mai tineri, cu atât pielea este mai fermă și mai elastică. Dar odată cu înaintarea în vârstă, pielea devine mai subțire și se întinde. Astfel liniile faciale devin mai estompate, iar persoana respectivă pare în vârstă.

Dimensiunile nasului și urechilor
Cu cât nasul și urechile sunt mai mici, cu atât mai tânără pare fața. Nasul și urechile sunt puținele părți ale corpului care continuă să crească întreaga viață. Drept urmare, asociem nasul și urechile mari cu vârsta înaintată, deși nu realizăm acest lucru.

Viteza și fluiditatea mișcărilor
Atunci când sunt comparate două filmări identice cu aceeași persoană, una la viteză obișnuită și cealaltă la o viteză puțin mai mare, în cel de-al doilea video persoana va părea mai tânără. Viteza cu care se mișcă o persoană influențează percepția asupra vârstei sale. Dar nu este doar viteza, ci și fluiditatea mișcărilor. Cu cât te miști mai repede și mai fluid, cu atât vei părea mai tânăr.

Tunsoarea
Tunsoarea pe care o alegi poate influența foarte mult percepția celorlalți asupra vârstei pe care cred că o ai. Părul prea lung poate face ca o femeie să pară mai în vârstă. De asemenea, culorile închise de păr înăspresc trăsăturile și creează un contrast puternic cu pielea. Toate acestea te fac să pari mai în vârstă.

Mișcările faciale
Lipsa expresiilor faciale și o figură cu aspect împietrit ar putea face o persoană să pară mai în vârstă. Creierul asociază expresiile faciale cu tinerețea, iar lipsa mișcărilor la nivelul feței are un efect nedorit. Acesta ar putea fi motivul pentru care excesul de botox le poate face pe unele persoane să pară mai bătrâne decât arătau înainte de tratament.Postura
Când intri într-o încăpere, privește tavanul, nu podeaua. Această regulă simplă ar trebui urmată de oricine dorește să pară o persoană încrezătoare și energică. Spatele arcuit și umerii lăsați te fac să pari mai bătrână pentru că persoanele în vârstă au musculatura slăbită și nu pot menține postura corectă.

Încrederea în sine
O persoană ezitantă, care nu are încredere în sine, va fi perceptută ca fiind mai în vârstă decât este în realitate. Oamenii încrezători sunt considerați ca fiind puternici și îndrăzneți, trăsături asociate cu tinerețea.

sursa: www.eva.ro

În Chișinău se redeschid patru grădinițe noi. Iată sectoarele care sunt vizate!
Articolul anterior
Germania renunță la folosirea erbicidelor, care ar cauza cancer
Articolul următor
Alte articole interesante