5 trucuri de machiaj ca să pari mai slabă la faţă!

Ai obosit să te priveşti în oglindă şi să spui: “WOW ce obraji şi guşă mare am ?”.

separator

E timpul să-ţi înfrunţi teama de-a apărea aşa în public şi să înveţi câteva trucuri care te vor avantaja mereu. A sosit momentul să afli cum să te machiezi astfel, încât să pari mai slabă la faţă. Aceste trucuri “magice” te vor face să ai mai multă încredere în frumuseţea ta!

1. Alungirea fizionomiei

Accentuarea ochilor este primul truc care te duce spre schimbare. Procedura constă în folosirea atât a fardului de pleoape în nuanţe mai accentuate, cât şi mai multor straturi de rimel. Dacă ai sprâncenele subţiri, trebuie să ştii că acest lucru îţi scoate în evidenţă faţă “dolofană”  şi, de aceea este indicat să optezi pentru sprâncenele cu o grosime medie şi uşor arcuite spre părţile laterale ale feţei.

Pentru a sclipi şi a scoate în evidenţă feminitatea ta, foloseşte în colţurile interioare ale ochilor şi sub arcul sprâncenelor un fard alb, strălucitor.  Acest lucru va pune accentul pe senzualitatea chipului tău.

2. Modelarea pomeţilor

Secretul unor obraji mai supli şi sexy este modelarea corectă a pomeţilor. Pentru aceasta ai nevoie de o pensulă specială şi de un fard pentru obraji în formă de pudră.

Pentru a acentua pomeţii trebuie să foloseşti un fard cu unul sau două tonuri mai închise decât tenul tău. Procedura constă în “jonglarea” pensulei cu fard începând de la jumătatea obrajilor şi până la baza tâmplelor. Pentru a evidenţia modelarea suplă a obrajilor, foloseşte puţin iluminator de ten în vârful pomeţilor, acest lucru va pune accent pe luminozitatea imaginii tale.

3. Sculptarea bărbiei

De ceva timp ai obsevat că ai bărbie dublă? Uite că noi îţi sărim în ajutor şi îţi propunem câteva trucuri pentru a scăpa de această inhibiţie. Pentru aceasta nu trebuie să-ţi lipsească din trusa ta de machiaj pudra pentru contur, de culoare maro închis, mată, fără sclipici şi alte particule colorate.

Cu ajutorul unei pensule, aplică pudra începând din spatele urechii, de-a lungul liniei de sub mandibulă şi duo spre mijlocul bărbiei. Repetă mişcarea şi pe partea opusă, prin mişcare potriveşte culoarea, până ajunge mai aproape de nuanţa gâtului. Această procedură iti va crea o umbră, și va da senzaţia de dispariţie a bărbiei duble.

4. Micşorarea nasului

De cele mai dese ori, nasul este partea componentă a feţei care “sare” cel mai tare în evidenţă. Uite că şi aici trucul umbrelor este salvarea ta numărul unu.  Pentru acesta ai nevoie de o pudră pentru contur şi o pensulă subţire. Aplică pudra printr-o mişcare verticală de-a lungul părţilor laterale ale nasului. Pune accentul pe fardarea nărilor, astfel încât marginile lor să nu fie atât de vizibile.

Atenuează pudra până când nu mai vezi linii, ci umbre discrete. La sfârşit, foloseşte pe mijlocul nasului un pic de pudră mată iluminatoare. Acest lucru va face ca nasul tău să pară mai drept şi mai subţire.

5. Accentuarea buzelor

Al cincilea truc care te va face să pari mai suplă la faţă este accentuare şi evidenţierea unor buze mai apetisante. Acest truc va poate fi folosit îndeosebi de femeile care au buzele subţiri. Primul lucru pe care trebuie să-l faci, e să-ţi conturezi buzele cu un creion în ton cu nuanţa tenului. După aceasta aplică un luciu de buze, pe  mijlocul buzei inferioare, peste rujul pe care deja l-ai folosit. Pentru a avea nişte buze mai cărnoase şi apetisante, optează pentru nuanţe deschise de ruj.  Cele închise fac buzele să pară mai subţiri şi fără volum.

Informaţie adaptată după: www.ele.ro

 

5 moduri de a purta bretelele unui sutien
Articolul anterior
Gloria a lansat „No doubt” la Kiss Fm
Articolul următor
Alte articole interesante