6 motive pentru care părul tău crește foarte greu

Deși creșterea părului este un fenomen care nu se oprește niciodată, există factori capabili să încetinească acest proces atât de mult încât pare că părul nu crește, probabil ai avut și tu momente de felul acesta. Specialiștii explică ce influențează ritmul natural de creștere a părului.

separator

Tunsul părului

„Unele femei nu sunt dispuse să sacrifice nici un centimetru din lungimea părului, refuzând complet tunsorile, dar astfel părul nu devine mai lung”, explică stilistul Shab Agazhani. ,,Există o limită de creștere a părului, după care acesta începe să se despice în loc să crească în continuare. Tundeți vârfurile, folosiți mijloace de protecție termică a părului, alegeți o mască adecvată sau alte remedii nutritive – fără intervenția directă, nimic nu se va schimba”.

Factorii genetici

Părul are o lungime maximă, determinată genetic. „Aceasta nu înseamnă că după, părul se oprește complet din creștere. Faza de creștere este în mare parte determinată de gene și de obicei durează de la 2 la 6 ani „, explică specialistul în chirurgia plastică James Marotta.

Vârsta

Îmbătrânirea este însoțită de numeroase modificări ale corpului și, odată cu vârsta, cel mai probabil, părul va deveni mai firav. „Studiile arată că etapele de creștere se scurtează. Acest lucru înseamnă că părul va începe să cadă mai des și, prin urmare, pare mai subțire și mai scurt „, spune dr. Marotta. În plus, producția de sebum pe scalp începe să scadă după 45 de ani, iar părul va fi mai puțin umezit și va fi predispus la rupere.

Fire rupte

Uneori, pare că părul a încetat să crească, dar, de fapt, cauza poate fi ruperea firelor ca urmare a spălării, pieptănării sau decolorării părului. Manipularea agresivă a părului poate provoca uscarea și fragilitatea firelor, alte proceduri chimice îl pot lipsi de elasticitate și hidratare. Din moment ce părul crește în medie cu 1,5 cm pe lună, în aceste cazuri, creșterea nu va fi sesizată, spune Marotta.

Probleme medicale

Alergia, dermatita, tulburările hormonale și alte probleme de sănătate, precum alopecia androgenică la femei, disfuncțiile glandei tiroide (hipo, dar și hipertiroidia) pot încetini creșterea părului.

Dieta

Nutriția neadecvată și deficitul de vitamine pot afecta creșterea părului. „Este foarte important să menținem un nivel suficient de feritină, zinc și vitamina B12 pentru a menține calitatea și lungimea părului”, recomandă dr. Marotta. Un nivel suficient de fier și proteine este necesar pentru a preveni fragilitatea și ruperea părului. Lipsa de feritină încetinește creșterea părului și intensifică ruperea firelor.

Mihai Petre a dezvăluit ce nume va purta fetița sa
Articolul anterior
Ultimul moldovean, rănit în accidentul din Kaluga, a fost adus la Chișinău. Video!
Articolul următor
Alte articole interesante