6 obiceiuri care îți deteriorează dantura

Cu siguranță, fiecare persoană își dorește să aibă o dantură impecabilă și un zâmbet răvășitor. Există însă și riscul de a pierde acel aspect plăcut al dinților, bineînțeles, dacă purcedem la acțiunile nesănătoase enumerate mai jos.

separator
dinti albi


Consumul alimentelor lipicioase
Dacă ești dependentă de alimentele dulci și lipicioase, s-ar putea să îți strici zâmbetul. Specialiștii descurajează consumul anumitor tipuri de bomboane, caramele și alte alimente lipicioase, care pot rămâne între sau pe dinți. Dacă ai obiceiul de a mânca bomboane lipicioase, zaharurile din acestea îți vor deteriora smalțul dinților și vor cauza carii.

Mestecarea cuburilor de gheață
Această activitate nu este recomandată, mai ales în cazul persoanelor care au aparat dentar. Conform echipei de specialiști de la Advanced Orthodontics, mestecarea cuburilor de gheață poate deteriora dinții, chiar dacă ai sau nu aparat dentar. Sunt create fisuri mici și invizibile la nivelul dinților. De-a lungul timpului, aceste mici fisuri ar putea slăbi sănătatea dinților, făcând posibilă fisurarea serioasă sau ruperea unui dinte.

Băutul cafelei și ceaiurilor
Dacă nu îți poți începe ziua fără o cană care să conțină o cantitate semnificativă de cofeină, s-ar putea să provoci câteva daune la nivelul zâmbetului și danturii tale. Aceste băuturi îți vor păta dinții cu orice ocazie pe care o au. În general, există mici fisuri în smalțul dinților, care le permit lichidelor închise la culoare să se infiltreze și să rămână blocate.

Consumul de vin
Dacă îți place să bei un pahar cu vin la o porție cu paste sau de fiecare dată când ieși în oraș, s-ar putea să fie nevoie să te gândești mai bine când vine vorba de cât de des consumi acest lichid. Vinul poate avea un efect negativ asupra zâmbetului tău de-a lungul timpului, cauzând pătarea dinților.

Consumul de băuturi carbogazoase dulci
Printre obiceiurile care îți deteriorează dinții se numără și consumul de băuturi carbogazoase dulci. Atunci când dinții se pătează, stratul de smalț este subțiat, iar următorul strat de dinte, numit dentină, devine mai vizibil. Dentina este mai închisă la culoare și poate da un aspect gălbui dinților. Atunci când bei sucuri pe tot parcursul unei zile, îi permiți zahărului să se depună pe dinți, cauzând apariția cariilor. În plus, acidul din suc scade pH-ul, slăbind stratul de smalț.

Fumatul
Un zâmbet frumos poate depinde și de faptul dacă ai un zâmbet frumos în mod natural sau ai probleme cu dinții care te împiedică să zâmbești. Dacă ai deja un zâmbet perfect, sugestia specialiștilor este să eviți fumatul.

Sursa

Copilul lovit cu mașina de fostul preşedinte al Adunării Populare a Găgăuziei se află în stare gravă. Ce spun medicii
Articolul anterior
Două șoferițe au ajuns la spital, după ce s-au tamponat violent într-o intersecție din Capitală!
Articolul următor
Alte articole interesante