7 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc vizibil

Cosmeticele pot transforma radical imaginea, subliniind trăsăturile faciale. Totuși, unele alegeri pe care le faci în materie de machiaj te pot face să pari mult mai în vârstă decât eşti. Vezi 7 greșeli de machiaj care îți pot îmbătrâni vizual fața. Evită aceste greșeli și vei părea tânără și atractivă!

separator

Haykush Avakyan, make-up artist, a demonstrat cele mai frecvente greșeli făcute de femei, în materie de machiaj.

1. Nuanța tenului

Alegeți un ton care nu este vizibil pe față. Prea deschis, prea întunecat sau aplicat dens va sublinia modificările legate de vârstă. Finisajul mat arată nefiresc. Fondul de ten trebuie să fie potrivit cu tonul pielii, sau cu o nuanță mai deschisă la culoare. Asigură-te că hidratezi bine fața înainte de a aplica machiajul.

2. Concealer

Concealer-ul (to conceal = a ascunde), ascunde imperfecţiunile feţei. Nu toate se potrivesc oricărui tip de ten şi trebuie să găseşti nuanţa şi textura potrivite pentru tine. Principalul lucru este să alegeți tonul potrivit, altfel nu poți ascunde defectul, ci îl subliniezi. Un ton deschis nu va ascunde cercurile de sub ochi, iar o cantitate mare aplicată va oferi un aspect nenatural. Hidratează întotdeauna pielea înainte de aplicare, alege un ton potrivit strict nuanței pielii tale. Folosește produse ce conți particule reflectorizante.

3. Pudra de talc

Sarcina principală este să nu exagerezi, altfel toate ridurile vor fi vizibile. Pudra se folosește pentru a neutraliza strălucirea pielii uleioase. Pentru pielea matură uscată, în general, nu este recomandată. Folosește pudre minerale și aplică numai pe zona T, puțin pe obraji.

4. Fard de obraz

Nu folosi prea mult, dacă obiectivul tău nu este ,,machiajul clovnilor”. Blush-ul se aplică cu mișcări ușoare, umbrite bine. Este importantă și alegerea corectă a nuanței. Dacă pielea este deschisă, tonurile de piersică și trandafir deschis arată armonios. Pentru femeile cu piele întunecată, puteți lua în considerare tonuri de portocal-coral, nuanțe de cireș, bronz.

5. Ochii

Eye liner-ul negru oferă un aspect obosit și greu. Linia neagră pe pleoapa inferioară este o altă gafă. Evită fardurile de ochi prea închise la culoare, dar și pe cele lucioase. Alege nuanțe mai deschise și mate. Gama brună și bej este excelentă pentru întinerire. Nuanțele lucioase pot fi folosie pe mijlocul pleoapei, nuanțele luminoase, aplicate în colțurile ochilor și sub sprâncene – oferă tenului un aspect fresh. Colorați genele inferioare foarte puțin, rimelul maro este o soluție excelentă. Mai ales dacă ochii sunt maro sau verzi.

6. Sprâncenele

Concentrează-te asupra formei naturale, îndepărtând excesul de păr. Utilizează geluri fixatoare, umbre pentru sprâncene pentru a desena zonele goale. Sprâncenele și părul ar trebui să fie în armonie de culoare, dacă părul este deschis, poți alege un ton ceva mai închis, pentru brunete – o nuanță puțin mai deschisă.

7. Buze

Evită tonurile de ruj închise și creioanele de contrast. Hidratează-ți buzele înainte de a le machia, astfel vor arăta mult mai pline. Rujurile deschise la culoare întineresc. Alege un creion contur incolor sau unul care să coincidă cu nuanța rujului tău.

Moldovenii fac rost de contracte de muncă fictive, pentru a evita plasarea în carantină la trecerea frontierei. Detalii oferite de poliție
Articolul anterior
Autoritățile vin cu un apel către populație să nu participe la petreceri și festivități
Articolul următor
Alte articole interesante