7 greșeli frecvente care îți afectează pielea iarna

Pe timp de iarnă, pielea poate suferi fin cauza gerului și a temperaturilor scăzute. Dacă ești foarte atentă la ritualul de îngrijire a pielii în sezonul rece, ia în considerare și greșelile menționate mai jos pe care ar fi bine să le eviți  iarna, pentru ca pielea ta să nu aibă de suferit mai mult de pe urma frigului.

separator

Tempratura din locuință

Se știe că aparatele de încălzire contribuie la scăderea umidității aerului, ceea ce la rândul său intensifică procesul de evaporare la nivelul tegumentului. Semnele specifice lipsei de umiditate sunt mâncărimea și pielea uscată. Un umidificator de aer este soluția în acest caz, acesta va reduce electrizarea firelo de păr, va elimina disconfortul și te va ajuta să respiri mai ușor.

Deficitul de vitamine

Carența de vitamine este specifică pentru perioada toamnă-iarnă. Până la mijlocul toamnei, organismul folosește majoritatea microelementelor și vitaminelor acumulate vara, iar acest lucru influențează sănătatea pielii. În sezonul rece, trebuie acordată o atenție deosebită dietei. Nu uita de pește, ouă, produse lactate, brânzeturi și carne slabă și elimină alimente dulci inutile.

Apa fierbinte

Apa prea fierbinte are un efect negativ asupra pielii, aceasta reduce bariera de protecție a epiteliului, curăță excesiv cantitatea de sebum, ceea ce duce la uscarea tegumentului. Dușul alternativ cald-rece este binevenit de cu vară, pentru a adapta și căli organismul. Se recomandă să faci o baie caldă, dar nu mai devreme de 15 minute după o plimbare în frig.

Afectarea vaselor de sânge

Vasele sangvine suferă anumite modificări din cauza fluctuațiilor de temperatură. Frigul contribuie la îngustarea capilarelor și scade fluxul de sânge la nivelul pielii și mușchilor. Nu-ți fie lene să antrenezi corpul și vasele de sânge iarna, mergi la sala de gimnastică, efecuează antrenamente pentru sănătatea inimii.

Îngrijirea incorectă a pielii

Alegerea produselor cosmetice adecvate pentru îngrijirea pielii este un aspect important. Pentru a evita deshidratarea și hipotermia, nu trebuie să abuzezi de umiditate înainte de a ieși la frig. În timpul sezonului rece, este bine să aplici după baie produse cosmetice pentru piele: cremele cu efect nutrițional trebuie folosite seara, iar lăptișorul și loțiunile tonizante sunt binevenite dimineața.

Folosirea produselor cosmetice care conțin alcool

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli este utilizarea produselor pe bază de alcool. Deși acestea pot fi benefice pentru anumtie tipuri de piele și pentru anumtie perioade ale anului, pe timp de iarnă nu fac decât să usuce pielea și să stimuleze apariția coșurilor și a iritațiilor.

Curățarea excesiva a pielii

Iarana este potrivit să folosești scrub-ul însă nu mai mult de o dată pe săptămână. Scrub-ul îmbunătățește circulația sângelui și ajută substanțele protectoare ale cremei să pătrundă în piele. Pentru perioada de iarnă, poți alege un scrub cu particule mari de exfoliere. Procedura de curățare va fi finisată prin aplicarea unei creme hidratante.

Ce trebuie să faci în 2018, în funcție de zodie pentru a avea succes!!!
Articolul anterior
Un făt născut prematur a fost găsit la gunoi de către personalul de la reciclarea deșeurilor
Articolul următor
Alte articole interesante