În comerț există numeroase produse cosmetice, însă recomandările și sfaturile profesioniștilor sunt adesea de o însemnătate deosebită. Pentru a fi informată cât mai bine, află o listă de produse cosmetice pe care medicii dermatologi nu le folosesc și nici nu le recomandă pacienților lor. Așadar!
1. Loțiune pentru mâini și corp
Dermatologii folosesc de obicei cremele, care au o consistență groasă și pot hidrata eficient pielea. Dar loțiunile, dimpotrivă, nu contribuie la hidratare. Acestea sunt adesea uleiuri diluate cu apă. După folosirea unor astfel de produse, mâinile și corpul pot deveni uleioase și lipicioase.
2. Măști pe bază de cărbune
Un astfel de produs popular are mulți adversari printre dermatologi. Experții spun că, în afară de faptul că procedura de eliminare a măștii este dureroasă, aceasta deteriorează structura pielii. Ingredientele acestui remediu acționează agresiv – îndepărtează de pe piele celulele, părul subțire și uleiurile naturale.
3. Spray pentru protecție solară
Experții sunt de acord că uneori spray-urile de protecție solară sunt mai convenabil de folosit. Dar pentru uz personal, crema este de obicei preferată. Spray-ul nu poate crea un strat de protecție suficient de gros. În plus, o bună parte din acesta este pulverizat în aer și nu pe piele. Dermatologii susțin că remediile de protecție solară, care conțin de exemplu, oxid de zinc sau dioxid de titan, sunt mai prietenoase cu pielea și mai eficiente.
4. Ulei de protecție solară
Uleiul pentru arsuri solare nu este preferat de către dermatologi. Acesta are un nivel redus de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. De asemenea, înfundă porii și afectează sănătatea pielii.
5. Unguent cu „hidrocortizon”
Nu este un produs cosmetic, ci un medicament puternic cu acțiune steroidă, destinat tratării unor boli cronice și grave ale pielii. Sunt mulți care apelează la acest unguent, însă este total interzis! Hidrocortizonul nu trebuie utilizat în alte scopuri, fără prescripție medicală. Acest medicament se absoarbe prin piele și poate determina complicații serioase, erupții cutanate, subțierea pielii, dermatită, acnee steroidică.
6. Masca pentru picioare
Dermatologii nu recomandă măști hidratante și hrănitoare pentru picioare. Cremele sunt perfecte în acest scop. Măștile nu sunt atât de eficiente, cu atât mai mult sunt incomode de utilizat.
7. Ulei de cocos
Uleiul de cocos este popular, mai ales pentru uz casnic. Acesta însă nu este cea mai bună opțiune pentru ten. Uleiul de cocos adaugă strălucire pielii, astupă porii și poate provoca acnee.