Ai pielea uscată? Încearcă aceste trucuri simple pentru a avea o piele cât mai hidratată

Deshidratarea pielii este o problemă care poate apărea atât vara, cât și în sezonul rece. Pielea uscată este predispusă în special către roșeață, mâncărime și senzație de ,,strângere”. Află câteva trucuri simple care te vor ajuta să îți menții pielea hidratată.

separator
1. Încearcă un gel de curățare delicat cu pielea

Chiar dacă îți dorești o curățare a tenului în profunzime, cele mai multe dintre gelurile de curățare sunt agresive cu tenul și ți-l pot deshidrata extrem de tare. Indicat ar fi să le eviți pe care care au în lista de ingrediente parfumuri, coloranți artificiali sau alcool.

2. Exfoliză-ți tenul regulat

Exfolierea tenului este unul dintre pașii pe care trebuie să îi incluzi în rutina ta. În ciuda faptului că este posibil să te ferești de acest pas deoarece îți e teamă că ți se poate usca și mai tare tenul, îți poți prepara acasă un exfoliant natural din câteva ingrediente pe care oricine le are în casă, cum ar fi din zahăr brun și ulei de cocos.

3. Pune-ți în cameră un umidificator

Aerul condiționat poate avea și un efect negativ asupra pielii noastre. Iar în acest sens, o soluție pe care ar trebui să o ai în vedere este achiziționarea unui umidificator. El te va ajuta să păstrezi un nivel potrivit al umidității din cameră.

4. Hidratează-ți tenul zilnic

Hidratarea este esențială și cu toate acestea cele mai multe femei aleg să nu folosească în fiecare zi o cremă hidratantă din teama de a nu-și încărca tenul. Ar trebui să îți hidratezi tenul atât dimineața, cât și seara, după ce ți-ai curățat tenul în prealabil. Și desigur, să folosești o cremă adecvată tipului tău de ten.

5. Folosește o mască hidratantă pe timp de noapte

Persoanele care au tenul uscat ar trebui să folosească produse mult mai concentrate, astfel încât să le hidrateze tenul în profunzime. O soluție ar fi să îți aplici seara o mască hidratantă deoarece ea va acționa pe timpul nopții, iar dimineața să te trezești cu un ten hidratat și strălucitor.

6. Obișnuiește-te să faci baie, în loc de duș

Pe lângă relaxarea pe care ți-o dă o baie, îți dă și ocazia de a-ți pregăti tenul către o hidratare intensă, pentru că poți adăuga nenumărate arome sau uleiuri esențiale pentru a-i oferi pielii tale hidratarea de care are nevoie.

7. Aloe vera

Chiar dacă aloe vera nu este atât de mult inclusă în rutina celor mai multe femei, ea are nenumărate beneficii în ceea ce privește hidratarea pielii. Pe lângă asta, contribuie și la diminuarea arsurilor solare, a roșeții și chiar încetinește semnele îmbătrânii dacă o folosești în fiecare zi.

8. Găsește un detergent natural pentru rufe

Cele mai multe tipuri de detergent au în componența lor chimicale care ne afectează pielea, uneori în moduri chiar agresive. În același timp, contează și materialele din care sunt făcute hainele pe care le porți. Dacă alegi să porți haine din țesături naturale, pielea ta îți mulțumi cu siguranță. Însă, dacă porți haine din materiale sintetice, pielea ta va fi afectată, iar în acest sens te poți confrunta cu iritații sau reacții alergice.

sursa

O tânără de 17 ani a făcut un copil cu un băiat de 13 ani, fiind în stare de ebrietate
Articolul anterior
Meteorologii anunță temperaturi apropiate de cele de vară
Articolul următor
Alte articole interesante