Beneficiile irigatorului bucal Water Dent pentru igiena oro-dentală

Este important să ne îngrijim dinţii şi gingiile în fiecare zi. S-a dovedit clinic că doar periajul dentar corect efectuat de 2 ori pe zi nu este suficient pentru o igienizare eficientă a dinților, dar mai ales a spațiilor interdentare și a șanțului gingival.

separator

După un periaj complet al danturii, efectuat cu o periuță manuală sau electrică există spații în care rămân resturi de mâncare și placă bacteriană neîndepărtată.

Folosirea aţei dentare în completarea periajului este potrivită, dar dacă vreţi într-adevăr ca igiena să fie şi mai riguroasă, ar trebui să luaţi în considerare folosirea unui duş bucal.

Este un mare pas înainte pentru a avea grijă de igiena dumneavoastră oro-dentară, îmbunatățind cu până la 93% sănătatea gingivală.

Dușul bucal este ideal pentru persoanele cu implanturi dentare, coroane, punți sau aparate ortodontice, pentru persoanele cu afecțiuni parodontale, dar și pentru orice persoană care își dorește o dantură sănătoasă și un zâmbet atractiv.

Bineînţeles, duşul bucal nu va da nici un rezultat dacă nu este folosit cu regularitate, şi acest lucru este valabil pentru oricare proces de igienă orală, fie că vorbim de periajul dinţilor, curăţarea limbii sau clătirea cu apă de gură.

Chiar dacă este folosit şi o singură dată pe zi, timp de până la 100 de secunde, duşul bucal vă va ajuta să aveţi gingii mai curate şi mai sănătoase.

Duşul bucal funcţionează pulsând jeturi de apă cu viteză foarte mare (până la 1800 de pulsaţii pe minut) către dinţi şi gingii.

Jetul intermitent de apă (simplă, ozonizată sau soluție de apă de gură) dizlocă resturile alimentare din zonele inaccesibile periuței de dinți sau aţei dentare: spațiile subgingivale, interdentare, dintre brackeți, zonele acoperite de corpurile de punte sau din jurul implanturilor.

Aceasta caracteristică a dușului bucal diminuează semnificativ riscul colonizării bacteriene a acestor zone, eliminand mirosurile neplacute sau infecțiile gingivale și/sau parodontale lăsând o senzație de prospețime.

Cum funcționează irigatoarele bucale?

Toate dușurile bucale includ un motoraș ce acționează o pompă, un rezervor de apă și un capăt special. Motorașul provoacă un jet puternic de apă care este propulsată din rezervor prin vîrful special.

Acest flux puternic de apă, elimină eficient particulele de alimente dintre dinți și bacteriile de pe suprafața dinților și de sub marginea gingiilor, fără a provoca răni sau iritații ale țesuturilor sensibile din zonă. Irigatoarele bucale acționează și asupra gingiilor printr-un masaj delicat, care încurajează circulația sîngelui și ajută la menținerea sănătății acestora.

Irigatorul bucal Water Dent este alimentat de o baterie încorporată, respectiv, functionarea nu este condiționată de conectarea la priză, fiind varianta ideală pentru utilizarea zilnică, după mese, pentru igienizarea aparatelor dentare, protezelor mobile, coroane și punți sau lucrări dentare sau pentru simpla îndepărtare a resturilor alimentare din cavitatea bucală.

Irigatorul este ideal atât pentru uz casnic, cât și pentru călătorii (model portabil).

În set, este inclus:

* Irigatorul

* Rezervor pentru lichid, 300 ml

* 2 rezerve, care oferă posibilitate să fie folosit de către 2 persoane concomitent;

* Încărcător

* Husă pentru călătorie

Avantajele Irigatorului bucal Water Dent:

* Volumul mare al rezervorului – 300 ml;

* Bateria puternică durează o lună fără reîncărcare ( însă se încarcă pe durata de 4 ore);

* Indicatorul de regimuri indică 3 regimuri de procedură:

Normal – curăță cavitatea bucală, înlăturând resturile de alimente

Moale – curăță gentil dinții și gingiile sensibile

Pulsativ – curăță și masează gingiile

* Timpul de oprire automată după 2 minute;

* Zgomot redus;

* Mod convenabil de umplere cu apă;

* Display cu indicele nivelului de încărcare;

* Husă pentru depozitare și călătorie;

Mod de utilizare:

1. Puneți vârful irigatorului în gură înainte de a porni aparatul. Țineți dispozitivul în poziție verticală, cu accesoriul îndreptat spre dinți și gingii.

2. Începeți din spatele maxilarului, oprindu-vă în spațiile interdentare pentru o mai bună dezinfecție. Continuați până când toate zonele din jurul și dintre dinți sunt curățate.

3. Direcționați jetul cât mai perpendicular posibil către spațiul interdentar sau cutele gingivale.

4. Irigatorul are o funcție de memorie și după ce îl porniți, modul va fi același ca și când dispozitivul a fost oprit. Regimurile normal, moale și pulsativ pot fi activate indiferent dacă dispozitivul este pornit sau oprit. Regimurile pot fi schimbate când dispozitivul este oprit și puteți selecta regimul dorit înainte de a porni dispozitivul. Indiferent de regimul folosit, după ce a funcționat 120 de secunde, dispozitivul se va opri automat.

Irigatorul Bucal Water Dent îl găsiți în rețeaua de farmacii ,,Farmacia Familiei”!   

Cum îngrijim pielea primăvara

Primăvara, zile mai calde, ne încântă aroma florilor. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de pielea noastră. Hidratarea mâinilor și a tenului în orice perioadă a anului trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări.

Primăvara trebuie să ne protejăm pielea de vânt, ploaie, razele puternice ale soarelui. Dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără, atunci nu trebuie să uităm să folosim produse atât pentru mâini, cât și pentru ten. De ce este atât de important? Pentru că mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de factorii externi. Așadar, iată câteva produse care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Balsam pentru mâini cu uree

Mâinile unei femei sunt cartea ei de vizită. Mâinile noastre au nevoie de grijă și de cele mai bune produse. Alege o cremă care conține uree. Efectul protector al ureei și hidratarea oferită de glicerina asigură hidratarea intensă, protejează pielea și reduce senzația de iritare. Chiar si pielea aspră, uscată și iritată se va simți din nou catifelată. Acest tip de cremă protejează împotriva factorilor nocivi ale mediului (apă, vânt, temperaturi scăzute). Alege o cremă care conțin următoarele ingrediente active:

Ureea hidratează în profunzime pielea uscată.
Glicerina oferă protecție de la factorii externi nocivi.
Clorură de argint și Panthenol acționează eficient la vindecarea fisurilor cauzate de frig.
Bisabololul reduce inflamația, stimulează regenerarea celulelor, accelerează vindecarea leziunilor.

Cremă pentru față cu Uree și acid hyaluronic

Un ten hidratat e un ten sănătos. Chiar dacă zilele devin mai calde și însorite, nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de mai multă îngrijire și ingrediente active care să o protejeze de vântul aspru, ploi și mediul poluant. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să folosești protecție solară când ieși din casă. Dacă ai un ten uscat, recomandăm creme care conțin uree și acid hyaluronic, acestea contribuie la menținerea apei în epidermă, previn apariția ridurilor și redau elasticitatea pielii. Alege o cremă cu textură lejeră, care poate fi utilizata ca bază de machiaj. Oricât de bune nu ar fi produsele de machiaj, fără o îngrijire a tenului corespunzătoare, acestea vor arăta urât pe tenul tău. Nu uita că rutina de bază a îngrijirii tenului trebuie să conțină 3 etape esențiale: curățirea, hidratarea și protecție contra razelor solare.

Cremă pentru față de noapte cu uree și acid hyaluronic

Dacă ziua, scopul produselor pentru îngrijirea tenului e să ne protejeze de factorii mediului, atunci noapte vom alege o cremă cu ingrediente active, care vor pătrunde adânc în piele. Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii, reconstruind astfel bariera de lipide pentru protecție. Pielea devine mai fermă și mai elastică. După o zi obosită, să nu uităm că și pielea noastră are nevoie de grijă. Înainte de a folosi o cremă de noapte, fața noastră trebuie să fie curată. Oricât de epuizată te-ai simți, nu uita că nu trebuie să te culci machiată. Pentru un ten sănătos, spală-ți fața cu produse speciale în fiecare zi, pe care să ale alegi în funcție de tipul tenului. Alege o cremă care nu are parfum, cu pompă pentru comoditate și igienă. Pentru ca pielea ta să fie protejată, alege o cremă de noapte care conține următoarele ingrediente active:

Urea – într-o cremă de noapte, menține ingredientele hidratante în straturile profunde ale pielii. În plus, are un efect de emoliere asupra keratinei pielii, îmbunătățește elasticitatea, promovează descuamarea celulelor moarte din stratul cornos.
Acid Hyaluronic – redă elasticitatea pielii, hidratează intens, previne apariția ridurilor.

Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce inflamația.

În concluzie, trebuie să alegem produsele de îngrijire potrivite, care ne vor aduce doar beneficii. Iarna, avem nevoie de produse care să ne ajute să ne protejăm contra temperaturilor reci, iar primăvara, avem nevoie de produse care hidratează intens pielea și ne protejează contra factorilor agresivi, precum vânt, ploaie, praf etc.

În acest reportaj video, medicul dermatolog Cezara Bolocan ne povestește ce produse să folosim pentru a avea un ten sănătos și frumos.

Oohlala din pasiune pentru frumusețe: prețuri mici, confort și calitate

Uraa, deja primăvara „a bătut” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru transformări 🌸

Salonul de epilare Oohlala de 5 ani activează din pasiune pentru frumusețe, confort și calitate!

Începând de astăzi, la prima ediție de #frumusețe, vă facem cunoștință cu specialiștii salonlui🥰

Stați alături de noi, urmează noutăți frumoase!🌸❤️

Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai utilizate produse de înfrumusețare din trusa unei femei. Fie că vrei să corectezi mici defecte, fie că vrei să dai puțină culoare chipului tău, este bine să folosești un fond de ten cât mai natural. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de fond de ten, însă multe dintre ele sunt pline de chimicale. Dacă ai probleme cu tenul sau pur și simplu vrei să folosești un fond de ten 100% natural, trebuie să încerci această rețetă.

Ingredientele necesare pentru fondul de ten

În timp ce majoritatea produselor de înfrumusețare naturale sunt extrem de scumpe, cele pentru bugetul tuturor sunt pline de chimicale. Astfel, o tânără a descoperit cum să își creeze propriul fond de ten acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de amidon de porumb, scorțișoară, cacao, ghimbir și argilă bentonită. „M-am îndrăgostit de acest fond de ten. Îmi place acoperirea pe care mi-o oferă fără să îmi usuce pielea. Este făcut din ingrediente sănătoase, iar pe multe dintre ele le folosim în bucătărie”, a scris tânăra pe Livesimply.me.

Ingrediente pentru prepararea fondului de ten:

¼ cană amidon de porumb

2 linguri cacao pudră

½ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe argilă bentonită

Cum îți prepari acasă propriul fond de ten Modul de preparare este unul cât se poate de simplu, iar fondul de ten nartural este gata în doar 5 minute.

Toate ingredientele se pun într-un bol de non-metalic. Amestecă ingredientele, începând cu amidonul de porumb, ca bază. Adaugă toate ingrediedntele mai puțin cacaoa. După ce ai amestecat totul, adaugă câte o lingură de cacao, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești.

Testează fondul de ten punând o cantitate mică pe chip sau pe braț, cu un deget sau cu o pensulă. Ar putea dura puțin până vei ajunge la nuanța dorită, însă merită efortul.

Fondul de ten se depozitează într-un mic borcan. Se aplică cu ajutorul unui burețel sau al unei pensule.

sursa

Maia Sandu, apel către cetățeni: ,,Vă rog să ne solidarizăm, de responsabilitatea noastră depinde sănătatea și viața oamenilor”
Articolul anterior
Diana Ballerini: Cea mai simplă rețetă de creveți crocanți
Articolul următor