Tratamentul facial cu aburi a demonstrat că are mai multe beneficii pentru ten și nu trebuie neapărat sa mergi la salonul de înfrumusețare pentru a te bucura de avantajele unei asemenea proceduri. Poți face asta chiar la tine acasă. Cum? Află mai jos!


Care sunt avantajele tratamentului facial cu aburi?
Curăță porii în profunzime – porii blocați de sebum, murdărie și machiaj sunt responsabili pentru apariția coșurilor. De aceea este atât de importantă curățarea lor, astfel încât să traezi și să previi totodată acneea. Aburii calzi determină pielea feței să transpire, deschizând totodată porii și eliberând tot ce este acumulat în interiorul acestora.
Sporește eficacitatea altor tratamente cosmetice sau a produselor folosite – odată ce porii sunt deschiși datorită aburilor, dar și curățați, produsele cosmetice și tratamentele aplicate sunt absorbite mai ușor, pielea fiind mult mai receptivă.
Stimulează circulația sanguină – aburii declanșează o reacție termoregulanta la nivelul pielii, care dilateaza vasele de sânge, permițând o mai bună oxigenare a țesuturilor pielii. Astfel, pielea capătă un aspect mai sănătos și ți se șterge de pe chip aspectul obosit.
Are efecte relaxante – că orice altă procedura de înfrumusețare, și tratamentul facial cu aburi are un efect relaxant, care îți poate da o stare de bine.
Cum să îți faci tratament cu aburi acasă? În primul rând, e important să ai pielea curată și uscată. Fierbe apa, apoi vars-o într-un recipient cu gura largă. Pune în apă ierburi sau uleiuri după plac, apoi apleacă-te și pozitioneza-ți făță la 30 cm de suprafața apei. Acoperă-ți ceafă și capul cu un prosop, astfel încât să blochezi aburii. Stai așa timp de 10 minute, apoi șterge-ți fața cu un prosop din bumbac.
Dacă ai tenul gras, fă-ți un tratament facial cu aburi o dată pe săptămâna, iar dacă ai tenul uscat, limitează-te la un tratament pe lună. În cazul tenului foarte sensibil, e bine să eviți să îți faci asemenea tratamente acasă.
Tratament cu aburi, pentru ten gras. Dacă ai tenul gras, ar trebui să îți faci săptămânal un tratament cu aburi și cu frunze de busuioc. Poți adaugă în apă folosită și trei picături de ulei de arbore de ceai.
Tratament cu aburi, pentru ten uscat. Fă-ți o dată pe luna un tratament facial cu aburi. Pentru rezultate uimitoare, pune în apă caldă flori uscate de mușețel, lavandă uscată ori frunze de tătăneasa.
Tratament cu aburi, pentru ten mixt. Dacă ai tenul mixt și “zona T” (barbie, nas, frunte) este cea cu probleme, atunci ar trebui să apelezi la un tratament facial cu aburi din două în două săptămâni. Pune în apă caldă lavandă uscată, dar și trei picături de ulei esențial de mușcată.
Tratament cu aburi, pentru tenul acneic. Acneea îți da bătăi de cap? Ai nevoie săptămânal de un tratament facial cu aburi. Pentru eficientă sporită, pune în apă caldă nu mai mult de trei picături de ulei esențial de mentă.
Tratament cu aburi, pentru pungile de sub ochi. Dacă vrei să scapi de pungile inestetice de sub ochi, fă-ți un tratament facial cu aburi, iar în apă pune câteva frunze de ceai verde, dar și rooibos deshidratat.
Monitorizează-ți cu atenție tenul pentru a observa cum reacționează acesta la un asemenea tratament. Dacă observi că apar iritații cutanate, renunță la tratamentul facial cu aburi și fă-ți timp pentru o vizită la medicul dermatolog și la cabinetul de înfrumusețare.