Călcâie uscate și crăpate: cum să combați problema și să oferi o îngrijire adecvată picioarelor tale

Fenomenul călcâielor crăpate poate avea la bază diverse cauze. Fie că nu ai purtat pantoful potrivit, ai contractat o infecţie microbiană, ai stat prea mult în picioare sau suferi din cauza unei carențe nutriționale sau a igienei deficitare, toți factorii declanșatori pot conduce la aspectul neplăcut și deranjant la nivelul picioarelor.

separator

Indiferent de cauza provocatoare, călcâiele crăpate, aceste fisuri formate la nivelul epidermei, sunt de cele mai multe ori inestetice și dureroase. Cum să combați fenomenul călcâielor crăpate și să oferi picioarelor tale o bună igienă și îngrijire?

Numis Med Urea vine cu o soluție simplă și eficientă pentru această problemă.

Cu doar doi pași simpli poți scăpa de problema călcâielor crăpate.

PASUL 1. Numis Med Unguent dermatocosmetic cu Uree 25% – unguent antiseptic conceput special pentru piele foarte uscată, crăpată, aspră, și pentru zonele îngroșate ale pielii. Cura de tratament 21-28 zile.

Ingrediente active:

Panthenol – este utilizat ca agent de hidratare, de asemenea pantenolul are efect antibacterian și efect de regenerare.

Glicerina – component integral al mantiei hidrolipidice a pielii, în combinație cu urea glicerina oferă un efect intens și îndelungat de hidratare.

Alantoina – sporește vindecarea pielii crăpate, hidratează, calmează pielea, accelerează vindecarea rănilor prin stimularea diviziunii celulare.

Clorura de argint – ionii de argint, rapid și eficient, acționează asupra microbilor și reglează numărul lor pe suprafața pielii. Aceste particule microscopice pot inhiba proliferarea multor tipuri de bacterii, virusuri și ciuperci pentru o perioadă lungă de timp.

Unt de Shea – conferă pielii suplețe, protejează împotriva razelor solare. Reduce pruritul, reduce inflamația, ameliorează durerea, ajută la absorbția apei în straturile pielii și reduce uscarea treptată a țesutului.

Ceara de albine – protejează pielea împotriva daunelor mediului. Aceasta conține proprietăți anti-bacteriene, anti-inflamatoare și antioxidante puternice.

Lactatul de sodiu – restabilește elasticitatea pielii, asigură echilibrul hidrolipidic natural.

Uleiul de jojoba – are efect nutritiv, reface suplețea pielii uscate.

Mod de utilizare: Se aplică zilnic pe pielea picioarelor curată și uscată, în special pe zonele crăpate, aspre și cu pielea îngroșată.

După o cură de tratament se recomandă utilizarea Balsamului pentru picioare Numis Med cu Uree 10%.

PASUL 2. Numismed Balsam pentru picioare cu uree 10% – pentru menținerea pielii sănătoase și prevenirea reapariției crăpăturilor.

Mod de utilizare: Se aplică zilnic pe pielea curată și uscată a picioarelor.

Produsele Numis Med Urea se găsesc în farmaciile Orient și Farmacia Familiei.

Turnul Babel al zilelor noastre – o călătorie observațională în estul Europei în filmul lui Pavel Cuzuioc
Articolul anterior
Medicii din prima linie de luptă cu Coronavirusul sunt protagoniștii unui proiect foto inedit, realizat de fotograful Alex Iordache
Articolul următor
Alte articole interesante