Calendarul frumuseții – cum trebuie să te îngrijești în fiecare lună

Orice femeie și bărbat vrea să fie îngrijit și să arate bine. Acest lucru este posibil, dacă vei respecta nevoile corpului tău în fiecare lună, pentru un aspect frumos și o doză de energie!

separator
Luna ianuarie
Frig, ger, vânt, haine groase, toate acestea pun pielea la grele încercări. Îngrijirea ei devine o prioritate când este foarte frig. Rețeta unui răsfăț de nota zece înseamnă geluri cremoase sau uleioase și mult lapte de corp. Un truc rapid și eficient pentru a preveni uscăciunea pielii este combinarea gelului de duș cu puțin balsam de păr. Astfel, vei avea un veritabil lapte de corp sub duș făcut într-o clipă.

Luna februarie
Mâinile devin cenușărese. Aspre și uscate, au nevoie de mai multă atenție. Un tratament cu parafină este bine-venit, dar, în lipsa lui, apelează cu încredere la o cremă de mâini reparatoare. Iar ca efectul să fie rapid, îți recomand ca, o dată pe săptămână, să faci un scrub înainte să aplici crema. Masează mâinile umezite cu puțin zahăr, apoi clătește. Catifelare garantată!

Luna martie
E timpul pentru o împrospătare a aspectului părului. Tunsoarea, chiar și tăierea vârfurilor redau strălucirea, însă părul are nevoie de o hrănire în profunzime. Balsamul acționează doar la suprafață. Prin urmare, ai nevoie de ceva cu o acțiune mai intensivă, cum a fi o mască. După ce speli cu șampon, întinde masca și las-o să acționeze 5-10 minute. După 2-3 astfel de tratamente, culoarea se împrospătează și vei arăta ca o divă pe covorul roșu. Dacă vrei să arăți bine pe plajă, începe de acum tratamentul anticelulitic. Deși majoritatea cremelor trebuie aplicate doar o dată pe zi, fii silitoare și folosește-le dimineața și seara, după un masaj intens cu un burete abraziv sau cu o mănușă lufa. Intensificarea circulației și exfolierea vor ajuta crema să-și facă mai bine treaba, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Luna mai
Vremea caldă ne îmbie să purtăm rochii și fuste. Epilarea trebuie să fie impecabilă, la fel aspectul pielii. Exfolierea înaintea epilării urmată de hidratare este secretul pielii fine, pregă-tită pentru aventura bronzului de vară. Poate ești tentată să dezinfectezi cu alcool zonele epilate, însă nu este indicat. Folosește loțiuni și creme calmante cu mușețel
sau gălbenele!

Luna iunie
Razele călduțe nu sunt atât de blânde cum par la prima vedere, iar protecția trebuie să fie prezentă în fiecare moment în care ne expunem la soare. Un SPF peste 20 îți va apăra pielea de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, dar și bronzul cu urmele lăsate de tricouri și pantaloni scurți. Pistruii și ridurile fine devin povești dacă alegi creme de față cu un SPF peste 15 pe tot parcursul verii. E doar un mit că protecția ridi-cată nu lasă bronzul să se instaleze. În schimb, alimentația bogată în vitamina C face asta!

Luna iulie
Temperaturile ridicate pot usca părul, și pielea în ciuda îngrijirii zilnice. Măștile sunt colacul de salvare al frumuseții. Intens hidratante, remineralizante și cu uleiuri hrănitoare, vin să refacă daunele produse de soare. De un astfel de tratament trebuie să capete săptămânal atât părul, cât și tenul. Aplică-le într-un strat generos și lasă-le să acționeze chiar puțin mai mult decât este recomandat pe prospect.

Luna august
Hidratarea este din nou în prim-plan. Bea între 8 și 10 pahare cu apă pe zi pentru ca organismul tău să rămână hidratat în ciuda căldurii pe care trebuie s-o suporte zi de zi. Cremele de corp, cele prentru protecție solară, dar și cele after-sun contribuie la menținerea hidratării pielii. Apa termală este utilă pentru a suplini deshidratarea și pierderea mineralelor. Se găsește în variante mici, de poșetă, așa că poți s-o ai mereu la îndemână atunci când simți pielea înfierbântată. Nu uita nici de hidratarea buzelor! Sunt extrem de vulberabile în această perioadă a anului. Ține la tine și un balsam pentru a le proteja de uscăciune.

Luna septembrie
Uleiurile sunt tratamentele de care ai nevoie ca să menții pielea fină și să dai bronzului o viață mai lungă, chiar dacă vacanța s-a terminat de ceva vreme. Uleiurile esențiale din formula acestora au proprietăți emoliente, antibacteriene, cicatrizante, hidratante și antirid. Iată o grămadă de motive pentru care e bine să le introduci în ritualul tău de îngrijire de seară. Uleiurile de păr se pot folosi imediat după spălare, dar și între spălări, pe părul uscat, pentru a-i da mai multă suplețe.

Luna octombrie
După ce ți-ai îngrijit tot corpul, acum a sosit vrea unghiilor. Chiar și cea mai bună și strălucitoare ojă nu poate ascunde unghiile care suferă. Pentru a rămâne frumoase și sănătoase, o porție de „hrană“ le va da un plus de forță sau va remedia eventualele stricăciuni. Baia de ulei este utilă, însă și lacurile cu vitamine și calciu fac o treabă la fel de bună.

Luna noiembrie
Picioarele au scăpat de pantofii care le provocau bătături, așa că te poți ocupa de confortul lor. Scapă-le de bătături, pielea îngroșată și uscată printr-o exfoliere zilnică. Puțin câte puțin, îndepărtează stratul de celule cu piatra ponce sau un gel exfoliant și apoi hidratează profund cu creme care conțin glicerină și unturi intens hidratante. Răsfață-ți picioarele în acest mod în fiecare seară.

Luna decembrie
Este luna cadourilor și a petrecerilor. Și tenul tău merită un dar de preț: o cremă performantă care să dea tonus și să șteargă din riduri. De sărbători se cuvine să strălucești, iar machiajul trebuie aplicat pe o bază perfectă, respectiv o piele netedă și fermă. Alege formule cu vitamina C care să stimuleze producția de colagen și dă tenului luminozitate. În doar câteva săptămâni, tenul va căpăta un aspect mult întinerit.

Sursa 

O studentă din New York și-a prezentat teza de licență fiind îmbrăcată doar în lenjerie intimă
Articolul anterior
Lucrări de dezinsecție și deratizare au fost efectuate în peste 1200 de blocuri de locuit din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante