Ce măști faciale să alegi în funcție de tipul tenului!

Măștile faciale pot fi numite „infuzii de frumusețe”. În funcție de conținutul lor, acestea pot fi clasificate în: purificatoare, hidratante sau exfoliante, fiind benefice în rezolvarea problemelor fiecărui tip de ten. Este bine să cunoști că alegerea corectă a tipului de mască este un lucru extrem de important. Folosind o mască necorespunzătoare poți afecta negativ starea tenului tău.

separator

Când simți nevoia să îi acorzi o atenție deosebită pielii, atât măștile faciale preparate acasă, cât și cele din comerț îți pot fi de ajutor. Măștile de înfrumusețare vin să completeze un ritual adecvat de îngrijire.

Măștile făcute acasă sunt eficiente dacă sunt potrivite tipului tău de ten. Acestea conțin ingrediente naturale, precum acizi din fructe cu eficiență demonstrată. Dar, mare atenție, întrucât ele pot avea efecte secundare! De exemplu, acizii din fructe pot fi fotosensibilizanți. Avantajul măștilor făcute acasă este că acestea se fac rapid și sunt ieftine, însă trebuie să cunoști care dintre potențialele ingrediente pe care le folosești sunt potrivite pielii tale și care sunt eventualele efecte secundare.

Pentru persoanele care au probleme reale ale pielii (acnee, piele sensibilă, uscată etc.), cele mai bune sunt măștile din comerț (de dorit din farmacii), pentru că sunt mai complexe din punct de vedere al compoziției și conțin mai multe ingrediente active, în afară de cele naturale. Pe lângă asta, fiecare dintre acestea sunt concepute pentru un anumit tip de ten și are „instrucțiuni de folosire”, deci există un risc mai mic de apariție a incidentelor neplăcute legate de folosirea inadecvată a produsului.

“După proceduri cosmetologice (lazer terapie, biorevitalizare, peeling, criomasaj) este important să aplicăm pe față o mască hidratantă cu efect calmant și antiinflamator”, susține Cezara Bolocan, medic dermatolog.

Numismed prezintă măști concepute pentru hidratarea și curățarea delicată a pielii.

Numismed Mască hidratantă cu uree 5% –  împrospătează pielea uscată, previne deshidratarea și îi redă suplețe. Un complex special de ingrediente active optimizează elasticitatea și reface sistemul propriu de protecție al pielii. Pantenolul calmează iritațiile, dar vitamina E previne îmbătrânirea. Acidul hyaluronic menține elasticitatea și fermitatea tenului.

Mod de utilizare: Aplică dimineața sau seara pe pielea curățată în prealabil. Lasă să acționeze 5-10 minute, după care îndepărtează cu apă călduță.

Numismed  Masca de curățare profundă cu Uree 5% – potrivită pentru toate tipurile de piele cu tendință de inflamație și hiperfuncție a glandelor sebacee. Calmantă și purifiantă, masca-peeling cu uree are efect dublu: ureea hidratează intens pielea, iar particulele fine din componența măscuței ajută la eliminarea celulelor moarte și la normalizarea procesului de hipercheratinizare.

Mod de utilizare: Aplică dimineața sau seara pe pielea curățată în prealabil. Masează ușor cu degetele pielea, accentuând zona T.  Lasă să acționeze 5-10 minute, după care îndepărtează cu apă călduță.

Testat dermatologic.

Produs în Germania.

Măștile Numismed pot fi găsite în rețeaua Farmaciei Familiei sau Orient.

Piese obligatorii în garderoba femeii care se respectă!
Articolul anterior
Un vis împlinit! Imagini video emoționante de la nunta lui Marin Andronachi şi a Mariei Sofroni
Articolul următor
Alte articole interesante