Centrul „ALIT” îți spune totul despre fondul de ten!

Un machiaj ideal este imposibil de realizat  fără fond de ten sau pudră de calitate. Până în prezent specialiştii nu au găsit alternativa acestor două produse, de aceea ele rămân baza machiajului.

separator
Olga Bucari, Make-up trainer, Educational Center ALIT

Olga Bucari

,
Make-up trainer,
Educational Center ALIT

Pudra şi fondul de ten nivelează pielea, conferă strălucire şi fineţe tenului tău. Învaţă cum poţi folosi aceste produse cosmetice corect cu specialistul nostru de la Educational Center „Alit”.

Profesioniştii din domeniul make-up -ului considără că, dacă pielea ta este îngrijită şi sănătoasă, poţi renunţa la rimel şi ruj de buze, cu o singură condiţie – să foloseşti corect fondul de ten, pudra şi corectorul. Altfel rişti să risipeşti aceste produse.

Mituri despre fondul de ten

  • Pentru a alege fondul de ten corect, trebuie să-l încerci inițial pe mână

Greşit.

Mâinile sunt mai puţin protejate de razele ultraviolete şi culoarea pielii lor este mai închisă în comparaţie cu cea de pe faţă.  Alege nuanţa care ţi se potriveşte, aplicând fondul de ten sau pudra în partea de jos a feţei, astfel încât culoarea să fie asemănătoare cu cea a gâtului pentru a evita aspectul de mască. Apreciază rezultatul la lumina naturală pentru a nu face o alegere greşită.

  • Fondul de ten blocheză porii pielii

Greşit.

Dacă fondul de ten este de calitate şi este ales conform tipului tău de piele, dimpotrivă te protejează de razele UV, praf şi îți lasă pielea să respire. Dacă ai tenul gras sau mixt, înainte de a aplica fondul de ten, foloseşte o cremă hidratantă de zi cu efect matifiant, pentru că aceasta reduce imediat nivelul de grăsimi, prevenind apariţia coşurilor şi dilatarea porilor.

  • Nu este obligatoriu să foloseşti crema hidratantă cu SPF, dacă utilizezi fondul de ten

Greşit.

Chiar dacă aplici fond de ten este recomandat să foloseşti şi o cremă hidratantă. Însă, poţi renunţa la ea pe timp de vară, înlocuind-o cu una ce are o textură mai fluidă. Dar este important ca atât crema cât și fondul de ten să conţină factor de protecţie SPF, pentru ați proteja  pielea de razele agresive ale soarelui.

  • Fondul de ten se foloseşte pentru a ascunde imperfecţiunile pielii: nuanţa palidă, coşurile sau petele

Nu numai.

Fondul de ten este primul pas spre un machiaj ideal. Desigur el poate ascunde micile imperfecţiuni ale pielii, dar dincolo de acest fapt el nivelează pielea şi o pregăteşte pentru următorul pas – aplicarea fardului de obraz şi a umbrelor. Astfel, un fond de ten apropiat de culoarea tenului este necesar chiar şi pentru pielea care nu are probleme vizibile, mai ales că produsele cosmetice moderne au şi funcţia de îngrijire a pielii – conţin antioxidanţi şi vitamine.

  • Ai nevoie de machiaj corector pentru a ascunde cearcănele sau pungile de sub ochi

Da şi nu.

Fondul de ten te va ajuta să ascunzi coşurile, pigmentarea sau cuperoza. Îţi recomand să nu foloseşti corector în cazul pungilor de sub ochi, poate agrava şi mai mult problema. Pentru a diminua culoarea închisă de sub ochi, corectorul trebuie să fie cu o nuanţă mai deschisă decât culoarea pielii feţii. Folosind o perie specială aplică produsul cosmetic pe pleoapa inferioară a ochiului până la linia genelor şi a colţului interior al ochiului. Apoi tamponează uşor cu degetul pe locul machiat.

  • Aplică fondul de ten numai cu pensula

Greşit

. Foarte mulţi profesionişti în domeniu preferă să aplice machiajul cu ajutorul degetelor. Există chiar şi regula „degetului mare”: dacă partea feţei pe care o machiezi este mai mare decât vârful degetului mare, atunci poţi lucra cu ajutorul mâinilor.

  • Pudra sau fondul de ten te îmbătrâneşte

Este posibil.

Dacă nu ai folosit corect produsele: ai aplicat o cantitate mare, ai folosit o culoare mult mai închisă sau nu sunt compatibile cu tipul tău de ten.

Pentru un machiaj ai nevoie de foarte puţin fond de ten, cât un bob de mazăre. Cu ajutorul degetelor sau a periuţei întinde uniform fondul de ten de la centru către periferia feţei. Ţine minte: chiar dacă se vorbeşte despre frumuseţea bronzului, tenul foarte închis nu face o femeie mai frumoasă nici în anii tinereţii şi nici la o vârstă mai înaintată.

Moda şi stilul se schimbă mereu, dar fondul de ten nu trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj, este un element esenţial în realizarea oricărui tip de machiaj: zilnic sau ocazional. Dacă este vorba despre o petrecere sau o întâlnire romantică, poţi folosi cu curaj machiaj sclipitor, iar pentru machiajul de zi utilizează nuanţe naturale.

 

Educational Centr „ALIT”

îţi oferă cursuri de pregătire make-up stilist.
Adresa: str. Alexandru cel Bun 83, birou 101
Tel.: 89 00 14

SLIDE-STYLER – „cizmuliţele aerice”!
Articolul anterior
Viorica Nagacevschi: „Aș reveni de zeci de ori în India!”
Articolul următor
Alte articole interesante