Cinci obiceiuri pentru un corp tonic și o piele catifelată

Corpul nostru trebuie îngrijit zi de zi, iar ritualul normal poate să nu fie suficient. Uscăciunea aduce cu ea mâncărimi cărora greu le faci față odată ce apar. Atât femeile, cât și bărbații suferă des de boli și afecțiuni ale pielii provocate de uscăciunea excesivă. Prevenția este esențială, iar uleiurile joacă un rol important în rutina de îngrijire.

separator
Hidratează-te

În general, majoritatea au tendința de a bea mai puțină apă , însă acest aspect este o mare greșeală și atrage o serie întreagă de probleme atât asupra sănătății, cât și a frumuseții. Încearcă să bei zilnic peste un litru de apă la temperatura camerei, distribuită uniform pe durata întregii zilei, dar și ceaiuri, supe sau sucuri. Toate aceste lichide contribuie la hidratarea pielii și la menținerea catifelării.
Reparații de urgență pentru pielea foarte uscată

Primul pas este exfolierea! Mai întâi se îndepărtează stratul de celulele moarte, cele care aspresc epiderma, apoi pielea va primi tratamentul de hidratare. Exfolierea trebuie făcută totuși cu delicatețe, după ce pielea a fost bine înmuiată cu apă caldă. O baie caldă face ușoară îndepărtarea acestui strat aspru.

Sfat: evită băile foarte fierbiți, oricât de tentante par, pentru că ele contribuie la accentuarea uscăciuni! Prepară un scrub prietenos cu pielea din mălai, tărâțe, fulgi de ovăz sau zaț cu ulei. Acest scrub curăță pielea sensibilizată de frig într-un mod delicat și totodată o hidratează și o calmează. După baie, masează zonele în care au părut mâncărimi cu ulei (chiar și alimentar, dacă nu ai unul special de corp).

Cremă din belșug pentru mâini și picioare

Mâinile devin și ele uscate și aspre dacă nu le acorzi îngrijirea respectivă. O soluție ar fi uleiul de masaj, pe care să-l aplici în fiecare seară, înainte de a merge la culcare.

Fă mișcare

Când circulația este stimulată, pielea arată tonică și luminoasă. Orice formă de mișcare încălzește organismul și este un bun tratament de frumusețe pentru piele. Dacă nu ai posibilitatea să mergi la sală, du-te la cumpărături pe jos, în ritm alert, cel puțin un sfert de oră în fiecare zi. Dacă mergi pe jos, marșul tonifică coapsele și le remodelează. Simplu și ușor, nu?

  • Limitează cât poți de mult consumul de alcool, cafea și tutun, pentru că ele contribuie din plin la uscarea pielii.
  • Consumă fructe și legume bogate în vitamina C, sau chiar ia un astfel de supliment pentru a-ți menține tenul ferm în acest anotimp.

 Uleiuri care fac minuni

  • Adăugat în laptele de corp sau chiar în baie, uleiul de lavandă, care hidratează pielea și îi menține fermitatea.
  • Uleiul de migdale are efect antirid și regenerant. El poate fi aplicat pe față, în locul cremei de noapte, sau pe buzele uscate.
  • Uleiul de argan este minunat pentru păr, dar poate fi folosit pe tot corpul.

Ai grijă de frumusețea ta!!! 

Eurovision 2018: Trupa DoReDoS va evolua astăzi în cadrul celei de-a doua semifinale!
Articolul anterior
Olga Buzova a îmbrăcat rochia de mireasă. S-a căsătorit?
Articolul următor
Alte articole interesante