Cremele de iarnă – nelipsite din trusa ta!

Nu ai uitat să dai un plus de energie și luminozitate tenului tău? Sperăm că din trusa ta nu lipsiesc crema pentru conturul ochilor și cea nutritivă.

separator

Iarna organismul este supus stresului, așa că toate forțele lui sunt consumate cu lupta împotriva infecțiilor.

Insuficiența de lumină, diferențele frecvente de temperatură și umiditatea scăzută îi conferă tenului un aspect bolnăvicios și obosit. Un fond de ten ți-ar împrospăta culoarea tenului. Doar este lucru știut că buna stare a pielii e în mâinile noastre. Primul pas, spre o piele sănătoasă și frumoasă în sezonul rece, este înlocuirea cremei hidratante cu una de iarnă. Pentru acest sezon sunt binevenite cremele consistente, cu efect de alimentare sau cele protectoare.

Persoanele cu ten sensibil sunt primele care ar trebui să ia măsuri de precauție. Nici o soluție cosmetică nu va masca efectul deshidratant și iritat al pielii.

Crema nutritivă nu este napărat una grasă, imporant e să știi să o alegi pe cea potrivită tenului tău. Dacă ai un ten gras alegi din toată gama o variantă o cremă cu consistență mai fluidă. Deasemenea poți folosi vitaminele în fiole. Ele sunt absorbite ușor de piele, o alimentează profund și reglează sebumul.

Dar, ca să știi cum să îl îngrijești corect,  pentru început, trebuie să îți testezi tenul, să vezi cum reacționează la frig. Pe vreme geroasă tenul produce mai puțină grăsime. La minus 8 grade aproape încetează să o elimine. Drept rezultat tenul devine uscat și iritat.

Un alt factor care deranjează pielea feții în sezonul rece sunt băile fierbinți.

Femeile cărora le place să se răsfeșe cu băi fierbinți, trebuie să cunoască faptul că e cazul să stea în cadă până la 15 minute maximum. Asta deoarece, apa distruge stratul de grăsime al pielii. Este contraindicat să îți ștergi fața intensiv după baie.

După o astfel de baie, aplică o cremă nutritivă pe bază de ulei Jojoba, ulei de măsline sau ulei de cacao.

Este cazul să știți  că pielea este un barometru care indică starea generală a organismului. Ea afișează lipsa de vitamine, minerale.

Iarna e binevenit să bei apă minerală, dar în nici un caz nu o folosești pentru spălare a faței sau sub formă de cubulețe de gheață ca să nu-i distrugi ph-ul.

Pune accent pe cosmetica decorativă pe timp de iarnă!

Înainte de a ieși din casă asigură-te că oferi maximă protecție tenului tău.

Sunt contraindicate cremele hidratante, înlocuiește-le mai bine cu cele hrănitoare.

Make-up-ul este binevenit în acest sezon rece pentru că protejează tenul de factorii externi: frig și impurități.

Femeile ar trebui să utilizeze o pudră compactă pe bază cremoasă care va încălzi pielea ca o plapumă. Fondul de ten este binevenit pentru că se aranjează ca o peliculă pe epidermă, neâmpiedicând-o să răsufle.

Text: Olga Chirica

 

Ce faci când gripa îţi bate la uşă?!
Articolul anterior
2012 – anul căsătoriilor cerebrale!
Articolul următor
Alte articole interesante