Cum poți folosi uleiul de ricin în ritualul de îngrijire a părului și pielii

Uleiul de ricin conține 80% acizi grași. Grăsimile mononesaturate din uleiul de ricin sunt obținute din planta numită Ricinus communis. Grație proprietăților sale regenerante și nutritive, uleiul de ricin este folosit în fabricarea cremelor pentru piele. Uleiul de ricin poate fi păstrat la orice temperatură ceea ce îl face foarte ușor de folosit. Ce utilizări externe are uleiul de ricin?

separator

Favorizează creșterea părului

Uleiul de ricin favorizează creșterea părului și ajută la o mai bună circulație a sângelui în scalp, ceea ce stimulează creșterea părului. Utilizează uleiul ca o mască de păr, încălzindu-l cu mâinile și fă un masaj pe scalp cu ulei de ricin. Folosește-l ca o mască regeneratoare pentru păr și vei observa imediat beneficiile acestui produs, nu doar că părul va crește mai repede dar va fi și mult mai strălucitor.

Îndepărtează mătreața

Uleiul de ricin este cunoscut și pentru efectele sale antibacteriene și antifungice. Folosit ca o mască de păr vei observa că părul este mai curat, iar scalpul nu mai este deloc uscat.

Previne subțierea părului

Uleiul de ricin conține acizi grasi omega 6 care stimulează creșterea părului, și acizi grași omega 9 care controlează pierderea de apă din par și îl fac mai maleabil. Este suficient să folosiți o mască de păr pe bază de ulei de ricin și firul de păr va fi mai puternic.

Ajută la creșterea sprâncenelor

Așa cum poți folosi uleiul de ricin pentru creșterea părului de pe cap, acesta este recomandat și pentru sprâncene. Folosește un tub de rimel pe care l-i terminat și pun ulei de ricin în acel recipient. În fiecare seară înainte de culcare dă cu ulei de ricin pe sprâncene pentru a stimula creșterea părului și a avea sprâncene mai sănătoase.

Previne și reduce vergeturile

Uleiul de ricin conține acizi grași cu Omega 3 care ajută la reducerea pigmentării pielii produse de vergeturi și de asemenea stimulează regenerarea celulelor pielii. Poți aplica ulei de ricin pe pielea cu probleme asociat cu crema de corp preferată.

Vindecă buzele și călcâiele crăpate

În lunile de iarnă aerul rece afecteaza pielea și aceasta va deveni foarte uscată. Un bun remediu pentru buzele crăpate este uleiul de ricin aplicat înainte de balsamul de buze. De asemenea este recomandat sa folositi ulei de ricin pe călcâiele crăpate pentru a hidrata pielea.

Hidratează mâinile și cuticulele uscate

Uleiul de ricin conține vitamina E, care este cunoscută pentru proprietățile ei calmante și hidratante. Aplicat pe mâinile crăpate, uleiul va hidrata pielea în profunzime. De asemenea, insistați în zona cuticulelor deoarece acestea se vor înmuia și vor fi mai ușor de îndepărtat.

sursa: elle.ro

Fără cozi la casele de bilete din gările auto
Articolul anterior
Beyonce are o nouă statuie din ceară. Fanii nu sunt impresionați nici de data aceasta!
Articolul următor
Alte articole interesante