Cum să alegi modelul de sprâncene în funcție de forma feței

Forma sprâncenelor poate influența major imaginea și trăsăturile feței. De aceea este important să știi care dintre modelele de sprâncene te avantajează cel mai mult în funcție de forma feței. Află mai jos câteva sfaturi utile care te vor ajuta enorm în alegerea modelului de sprâncene.

separator

Fața pătrată

Pentru o față pătrată este potrivit un model de sprâncene care să atenueze vizual conturul unghiular al feței. Curbura maximă trebuie să fie poziționată direct deasupra liniei mediane o ochiului sau ușor spre  marginea exterioară.

Înainte de procedura de corecție, sprâncenele trebuie pieptănate de sus în jos și se pensează întâi marginea de sus. Apoi piaptănă sprâncenele în direcția opusă și procesează la fel cu marginea inferioară. Îndepărtează cu ajutorul pensetei firele de păr care cresc.

Față alungită

În acest caz, este important să iei în considerare lungimea sprâncenelor. Trasează vizual o linie de la aripa nasului spre colțul extern al ochiului. Punctul de intersecție al acestei linii imaginare cu linia sprâncenelor va fi punctul limită al lungimii acestora. Sprâncenele scurte ar trebui prelungite cu un creion.

Fața în formă de inimă

O față lată cu bărbie ascuțită necesită un model special de sprâncene. Acesta trebuie să echilibreze părțile inferioare și superioare ale feței. Sprâncenele îndesate, nu foarte late, care se termină strict la nivelul colțului exterior al ochiului sunt ideale în acest caz. Nu se acceptă fire de păr pe podul nasului. Sprâncenele stufoase pot fi netezite cu ajutorul unui gel transparent.

Fața rotundă

Dacă ai fața rotundă trebuie să evițe sprancenele drepte. Ele vor rontunji și mai mult circumferința feței. Alege sprâncenele arcuite, începe procedura de îndepărtare a firelor direct deasupra marginii exterioare a irisului. Folosește umbre de culoare deschisă imediat sub sprâncene.

Recomandări generale pentru corecție:

-Începe prin eliminarea părului în exces, marcându-l în prealabil cu un creion alb;
-Nu coborî prea mult linia sprâncenelor – aceasta va îngusta vizual pleoapa și va întrista privirea;
-Trăsăturile mari ale feței pot fi echilibrate cu o lățime corespunzătoare a sprâncenelor;
-Sprâncenele prea drepte și întunecate fac fața mai mică;
-Sprâncenele prea arcuite extind fața;
-Cu cât e mai în vârstă femeia, cu atât mai subțiri ar trebui să fie sprâncenele.

Carolina Gorun – în semifinala Eurovision România 2018! Iată ce a declarat artista
Articolul anterior
Cânepa – o cultură profitabilă care ar putea fi cultivată și în țara noastră
Articolul următor
Alte articole interesante