Cum să folosești corect apa micelară. Iată sfaturile specialiștilor în cosmetologie!

Pentru a-ți mentine un ten sănătos și neted trebuie să ai grijă de pielea ta zilnic. Din păcate, unele femei, după demachierea cu produse tradiționale, au fața roșie, uscată și iritată, lucru pe care cu siguranță nu și-l doresc. Ei bine, apa micelară, unul dintre cele mai populare produse pentru ten, folosite în domeniul cosmeticelor, a fost concepută pentru a avea grijă de tenul tău!

separator

Există numai păreri foarte bune despre apa micelară, începând de la specialiști în dermatologie până la consumatoarele care folosesc în mod regulat acest produs, iar dacă folosești apa micelară, nu mai este nevoie să aplici ulterior niciun alt demachiant, pentru că aceasta curăță, înlătură machiajul și tonifică.

„Apa micelara constă din micelii – molecule mici de ulei încorporate în apă moale. Ideea este că miceliile atrag murdăria și uleiul, ca un magnet, astfel încât acestea pot curăța eficient pielea, fără a deteriora bariera biologică a tegumentului”, explică dermatologul Hadley King.

Miceliile acționează ca emulgatori, dizolvând chiar și compuși insolubili în apă, care sunt dificil de îndepărtat cu apă simplă (murdărie, sebum, ceară, produse cosmetice pe bază de ulei). Pentru că nu afectează pielea, apa micelară poate fi folosită simultan ca remediu pentru curățare, îndepărtarea machiajului și hidratarea pielii.

„Acest produs este într-adevăr foarte similar cu textura apei: este transparent și are o vâscozitate asemănătoare apei, dacă însă veți testa soluția între degete, veti simți diferența”, spune cosmetologul Tabasum Mir.

Dermatologii recomandă, mai ales apă micelară, femeilor cu pielea foarte uscată și sensibilă, pentru că astfel îi poți oferi tenului o curățare blândă.

„O spumă obișnuită pentru curățare poate priva pielea de umiditate, iar substanțele chimice dure vor accentua efectul”, adaugă Hadley King. ,,În plus, spre deosebire de multe produse pentru curățarea pielii, produsele cu apă micelară nu conțin alcool sau acid, deoarece aceasta nu permite formula lor”.

Cum se folosește apa micelară?

Nu trebuie să îți faci griji dacă folosești machiaj rezistent deoarece apa micelară este concepută, în special, pentru înlăturarea acestui tip de machiaj. Dacă folosești un gel spumant cu apă micelară, produsul se aplică pe pielea umedă, se spumează, se clătește fața, apoi se usucă.

Dacă folosești apa micelară clasică, desigur, poți aplica produsul pe față cu mâinile, dar cel mai bine este să folosești un tampon de bumbac sau o bucată de vată. Umezește o dischetă cu puțină apă micelară și începe prin a-ți curăța ochii și genele. Repetă procesul până când machiajul ochilor este eliminat.  La final, folosește o altă dischetă pentru restul feței și buze. Folosirea apei micelare nu necesită clătire ulterioară cu apă.

Numismed Sensitive Apă micelară îndepărtează cu ușurința machiajul și impuritățile. Formula delicată cu micele protejează pielea de deshidratarea excesivă!

Apa micelară Numismed Sensitive nu te face să simți pielea tensionată după curățare, dar revigorată, pură și suplă. Ingredientele calmante reduc iritațiile, roșeața și senzația de prurit.

Fără parfum, bine tolerată de pielea sensibilă, inclusiv și în jurul ochilor!Produsele Numismed pot fi achiziționate în toate filialele ,,Farmacia Familiei”!

alte Articole interesante