Cum să-ţi îngrijeşti corect pensulele pentru machiaj!

Curăţarea pensulelor pentru  machiaj joacă un rol foarte important în igiena şi frumuseţea ta zilnică. O pensulă nespălată şi încărcată cu fard sau fond de ten îţi poate strica oricând machiajul şi te poţi trezi într-o dimineaţă cu grave probleme ale feţei, anume din cauza acumulării de impurităţi şi bacterii.

separator

Pentru a evita această situaţie neplăcută, este indicat să cureţi pensulele înainte de altă utilizare şi să le speli o dată pe săptămână. Îţi propunem câţiva paşi simpli prin care să-ţi poţi menţine pensulele într-o formă bună.

Un machiaj reuşit şi rezistent se datorează, în mare parte, pensulelor. Aşa că poţi investi cu încredere într-un set de pensule de calitate, cu păr moale şi natural.

Setul de pensule care nu trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj

  • pensula pentru aplicarea fondului de ten – are peri lungi şi format plat;
  • pensula pentru aplicarea anticearcănului – are peri mai scurţi şi vârf ascuţit;
  • pensula pentru conturarea sprâncenelor – are peri foarte scurţi şi vârf oblic;
  • pensula pentru aplicarea fardului de pleoape (blending, contur, definire, smudge);
  • pensula pentru ruj – are peri scurţi, formă îngustă şi plată;
  • pensula pentru pudră – este cea mai stufoasă din set;
  • pensula pentru blush – este groasă şi are vârful rotunjit.

Cum speli corect pensulele de machiaj

Dacă foloseşti zilnic pensulele de machiaj, este indicat să le speli o dată pe săptămână, pentru a înlătura surplusul de produs. Trebuie să fii foarte atentă atunci când le cureţi, pentru că pensulele sunt realizate fie din păr sintetic, fie din păr natural. Acestea din urmă necesită o atenţie mai mare, pentru ca părul tinde să se usce şi se distruge în timp.

Spălarea simplă a pensulelor de machiaj

Pentru a spăla pensulele de machiaj ai nevoie de puţin şampon cu formula uşoară sau de gel pentru curăţarea feţei. Introdu pensula sub jetul de apă călduţă, până se înmoaie produsul. Pensula se ţine cu părul în jos, pentru o curăţare eficientă. Aplică şampon pe firele de păr şi masează uşor până face spumă.  Introdu din nou pensula sub jetul de apă şi clăteşte până se elimină toată spuma, iar apa rămâne limpede. Tamponează pensula cu un prosop uscat şi curat, apoi las-o să se usuce natural într-un loc ferit de praf, în poziţie orizontală.

Spălarea pensulelor de machiaj cu oţet

Datorită acidităţii sale, oţetul elimină bacteriile de pe firele de păr ale pensulelor de machiaj. Într-un bol, amestecă 1-2 linguriţe de oţet cu o cantitate dublă de apă şi introdu pensula în lichid. După 5 minute scoate pensula, clăteşte-o bine cu apă călduţă, scutură perii pentru a elimina excesul de apă şi las-o la uscat în poziţie orizontală.

Spălarea pensulelor de machiaj cu ulei din arbore de ceai

Uleiul esenţial din arbore de ceai are puternice proprietăţi antiseptice şi este ideal pentru spălarea pensulelor de machiaj, întrucât ajută la eliminarea impurităţilor şi bacteriilor. Acest ulei face minuni cu pensulele aflate într-o stare avansată de degradare. Spală pensulele bine, respectând indicaţiile anterioare, apoi aplică doar câteva picături de ulei din arbore de ceai pe peri şi masează gentil. Este de dorit să nu clăteşti pensula.

Text: Informaţie adaptată după www.ele.ro

 

18 fuste pentru cele mai importante ocazii din această vară!
Articolul anterior
Cum să-ţi îngrijeşti corect pensulele pentru machiaj!
Articolul următor
Alte articole interesante