Cum să-ți realizezi singură un machiaj de nota zece

Înainte de a pleca la serviciu sau la o întâlnire cu prietenele, femeile petrec minute bune în fața oglinzii, cu intenția de a se aranja, de a fi cât mai frumoase și puse la punct, atunci când ies din casă.

separator
Din fericire, există câteva secrete care te vor ajuta să aplici corect machiajul, pe care orice femeie care se îngrijește cu siguranță trebuie să le cunoască. Specialiștii în make-up știu toate acestea și, chiar dacă nu vom putea afla toate rețetele de succes, putem măcar să încercăm câteva dintre ele și să le aplicam apoi în rutina zilnică de frumusețe.

Țineți corect pensula cu care aplicați fondul de ten – Dacă aplicați fondul de ten cu o pensulă, trebuie să o țineți cât mai lejer, de vârful cozii. Mișcarea trebuie să fie amplă, ca o mângâiere. Nu țineți pensula prea strâns, pentru că aplicarea va avea de suferit. Lejeritatea permite aplicarea unui strat subțire, nu prea evident. Porii vor fi acoperiți în mod inegal, în funcție de nevoi, ceea ce este foarte bine. Nu trebuie să acoperiți cu fond de ten zonele care nu au nevoie, ci să vă axați pe cele cu probleme.

Aplicați pudra numai acolo unde este nevoie – Pudra te salvează dacă ai probleme cu tenul mai gras, care străluceste supărător, dar aceasta nu înseamnă că ea trebuie aplicată oriunde și oricât. Aplicați numai pe acele părți ale chipului care sunt mai expuse, anume pomeții și fruntea, în cantități moderate. Pudrați-vă zona T cu grijă, cu ajutorul unei pensule mari, care să împrăștie mai bine cantitatea de pudă pe care ați utilizat-o. Porniți cu mișcări ample din zona de sub ochi, cu aplicări ondulate, coborând spre nas și mai apoi spre bărbie și gât, dacă este cazul.

Nu folosiți prea mult anticearcăn – Cu anticearcănul vreți să acoperiți o zonă cât mai mare, cu cât mai puțin produs. Acesta este secretul unei aplicări corecte. Dacă folosiți o cantitate prea mare, veți crea un contrast vizibil, care va fi neplăcut și care, în loc să vă ascundă cearcănele, vă atrage atenția nedorită asupra acestora. De aceea, aplicați cu finețe un strat cât mai subțire, întinzând la final spre margini, cu o pensulă moale.

Curățați foarte bine pensulele pe care le folosiți – Secretul unui machiaj eficient este igiena! Dacă folosiți produse expirate sau instrumente care nu au fost bine curățate, vă îmbolnaviți pielea, iar machiajul nu va face decât să agraveze aceste probleme. De aceea, săptămânal curățați foarte bine toate instrumentele pe care le utilizați. Nu folosiți apa sau șampon, cum ați crede! Turnați în palmă sau pe o dischetă una sau două picături de demachiant și frecati bine, dar cu grijă, perii pensulelor. Repetați procedura. La final, clătiți cu spirt. În acest mod, evitați să vă împrăștiați pe față tot felul de microbi, care se depun în reziduurile de pe aceste pensule.

Nu va complicați tehnica de machiaj – Tentația este mare. Un element, apoi altul, toate ca sa arătăm și mai frumoase, și mai atractive. Dar nu uitați că prea mult, strică! Cea mai practică rețetă este și cea mai simplă, mai ales dacă este vorba de un machiaj de zi cu zi. Mai întâi, conturați-vă ochii cu un creion, apoi aplicați pe pleoape un strat de fard într-o culoare preferată și încheiați cu rimelul, pentru niște gene super de voluminoase. Nu e prea complicat să faceți puțină ordine în felul în care aplicați machiajul. Veți arăta mai bine, mai sofisticat. Nu trebuie să aveți neapărat produse scumpe, ci trebuie să aveți o tehnică adecvată.

Mult succes și nu uitați sunteți unice și extraordinare!

Gripa a mai făcut o victimă: o fetiță de 3 ani a pierdut lupta cu virusul
Articolul anterior
Exerciții eficiente pentru picioare sexy și un abdomen ferm
Articolul următor
Alte articole interesante