Cum să vindeci arsurile solare

Printre primele simptome ale arsurilor provocare de razele soarelui sunt: pielea înroșită, fierbinte, iritată, care ustură și apoi se descuamează. De obicei, pielea se vindecă în aproape o săptămână, dar în primele zile simptomele sunt foarte neplăcute.

separator

Arsurile solare sunt provocate de razele ultraviolete ale soarelui, iar expunerea excesivă la soare este foarte periculoasă pentru că provoacă îmbătrânirea prematură a pielii și chiar cancer de piele. Iată ce trebuie să știi dacă ai stat prea mult la soare și te confrunți cu arsuri solare:

  • Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când observi că pielea ta s-a înroșit și pare arsă de soare este să intri la interior sau să te retragi la umbră, dacă se poate.Răcorește pielea afectată cu apă rece. Poți face un duș rece sau poți tampona cu un prosop sau un burete înmuiat în apă rece. Aplică loțiuni răcoritoare pe bază de Aloe vera. În acest fel zona afectată va fi hidratată.
    Poți aplica o cremă cu hidrocortizon, care poate fi cumpărată de la farmacie fără rețetă.  Această substanță reduce inflamația și calmează pielea arsă de soare.
  • Bea suficientă apă pentru a preveni deshidratarea. Arsurile solare cresc necesarul de apă al pielii, de aceea trebuie să consumi mai multe lichide pentru a-ți menține organismul hidratat.
  • Medicamentele antiinflamatorii precum cele pe bază de ibuprofen sau paracetamol reduc durerea și senzația de arsură de la nivelul pielii. Evită soarele și acoperă pielea arsă.
  • Hainele lejere sunt pentru a proteja pielea arsă de soare și iritată pentru că îi permit să respire.

Când este cazul să te prezinți la medic din cauza unei arsuri solare?
Dacă te confrunți cu o arsură solară severă, este indicat să mergi la medic. Printre simptomele arsurilor solare severe se numără: bășici pe piele și zone umflate; frisoane; febră de peste 38 de grade Celsius; insolație, care se manifestă prin amețeli, dureri de cap și senzație de vomă.

Cum pot fi tratate arsurile solare severe
Medicul îți va prescrie creme speciale pentru pielea afectată de arsuri solare severe. În unele cazuri este necesară internarea în spital.

Cum să eviți arsurilor solare
Primul și cel mai important pas este folosirea cremelor cu factor de protecție solară. Specialiștii recomandă o cantitate de 35 de ml de cremă (6-8 lingurițe) pentru a acoperi tot corpul unui adult. Nu aplica un strat foarte subțire pentru că nu vei beneficia de protecția adecvată. Este recomandat să aplici crema de protecție cu o jumătate de oră înainte de a ieși la soare. Aplică loțiunea cu factor SPF pe toate zonele de piele expusă și nu uita să folosești un produs rezistent la apă dacă faci exerciții în aer liber sau înoți. Ar trebui să porți haine lejere, deschise la culoare care să-ți acopere pielea dacă ai pielea albă, care se arde ușor.

Sursa

Motivul pentru care Adela Popescu încă își alăptează băiețelul în vârstă de doi ani
Articolul anterior
Olga Calinici face magie în bucătărie! Deserturile ei sunt adevărate opere de artă
Articolul următor
Alte articole interesante