Dermatologul Ecaterina Lica, despre metoda minim invazivă în lupta cu ridurile și corecția conturului facial

Frumusețea și tinerețea sunt armele de seducție ale reprezentantelor sexului frumos. Orice femeie își dorește să se mențină sănătoasă, iradiantă și fermecătoare odată cu trecerea anilor, chiar dacă timpul necruțător lasă urme adânci la nivelul structurii pielii și aspectului ei. De la o anumită vârstă, apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii îți pot crea un disconfort evident și atunci iei decizia categorică de a elimina problemele. La ora actuală, una dintre cele mai potrivite soluții este acidul hialuronic.

separator

Orice femeie este tentată să amâne cât mai mult timp efectele îmbătrânirii asupra pielii. Odată cu trecerea anilor, tenul şi pielea suferă schimbări radicale, ce conduc la apariţia ridurilor, iar acest aspect poate lăsa o amprentă neplăcută asupra felului în care arată o persoană.

În timp ce colagenul şi elastina oferă pielii structură, rezistenţă şi fermitate, acidul hialuronic este un alt compus esențial care atrage și reține, la nivelul dermului, lichidele din capilarele sangvine. Împreună cu apa, acidul hialuronic formează un fluid interstiţial ce umple spațiul dintre fibrele de colagen și elastină din derm, conferind pielii turgescență și elsticitate.

Acidul hialuronic este de fapt componentul principal din compoziția tuturor produselor cosmetice de generație nouă.

Dermatologul și cosmetologul clinicii de estetică “Doctor Lica”, Ecaterina Lica, ne dezvăluie care este importanța acidului hialuronic în combaterea ridurilor și a efectelor îmbătrânirii.

– Ce este acidul hialuronic?

,,Acidul hialuronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele, și ajută la reţinerea apei în țesuturi. Acesta hidratează fibrele de colagen şi elastină. Anume acidul hialuronic este responsabil pentru fermitatea și elasticitatea pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de acid hialuronic scade la la nivelul epidermei, fapt ce conduce la pierderea elasticităţii tegumentului şi la apariţia ridurilor. Scopul cosmetologiei moderne este să umple spațiile dintre riduri și să corecteze conturul facial cu ajutorul acidului  hialuronic”.

Datorită proprităților sale, acidul hialuronic este folosit în filere. Odată injectat în anumite zone, acesta face ridurile mai puţin vizibile, prin umplere, și netezește imperfecţiunile pielii.

– Cum acționează acidul hialuronic și în ce scopuri poate fi folosit?

,,Când este injectat în piele, acidul hialuronic atrage moleculele de apă şi hidratează porţiunea respectivă, reduce ridurile şi imperfecţiunile, astfel încât pielea devine fermă. Acidul hialuronic este folosit în același scop și în diverse produse cosmetice. El reţine apa la suprafaţa pielii, ceea ce înseamnă că asigură hidratarea corespunzătoare a tenului. Cum acționează acidul hialuronic? Proprietatea de bază este reținerea apei și hidratarea fibrelor de colagen și elastină. Acesta ajută la rezolvarea unui țir de probleme – de la reducerea ridurilor și îmbunătățirea calității pielii, până la modelarea buzelor, obrajilor, bărbiei, etc. Injecțiile se fac cu anestezie locală, sub forma unui unguent, sau, în caz de intoleranță a medicamentului, se folosește metoda de anestezie stomatologică”.

Cabinetul de cosmetologie și estetică ,,Doctor Lica” folosește produse speciale pentru corecția ridurilor și a conturului trăsăturilor feței.

,,Eu personal lucrez cu preparatele de ultimă generație «Pressensa Attractiva Medium» și «Pressensa Seductiva Volume». Sunt  produse cu acid hialuronic pentru corectarea conturului facial și produse pentru biorevitalizare. «Pressensa Attractiva Medium» este un filer cu cea mai înaltă concentrație de acid hialuronic în raport cu alte filere de pe piață. Practic nu conține substanțe toxice libere, se răspândește ușor în țesuturi, iar efectul durează între 9 și 12 luni.  «Pressensa Seductiva Volume» ajută la restabilirea volumului hipodermic. Acest preparat este ideal pentru conturul facial. Efectul durează între 10 și 15 luni”, ne spune dermatologul Ecaterina Lica.

,,În goana după frumusețe, nu trebuie să uităm regulile de aur: injectările pot fi făcute doar de către specialiști calificați, în clinici specializate și cu produse de cea mai înaltă calitate”, ne asigură șefa clinicii de cosmetologie și estetică ,,Doctor Lica”.

Află de la medicul imagist când este recomandat să faci rezonanţa magnetică nucleară
Articolul anterior
S-a ales ”Miss Naturalețe 2017” by Antos!
Articolul următor
Alte articole interesante