E timpul să acționezi! Cele mai bune remedii pentru pielea grasă

Dacă ești proprietarea unui ten gras nu te învinovățiți. De fapt, nu ai nimic de-a face cu asta. Și dacă vrei să dai vina pe cineva, atunci dă vina pe strămoșii tăi. Probabil ei locuiau în locuri în care se confruntau cu soarele arzător și  vânturi active. Așa că, faptul că ai o piele grasă, îl joacă atât ereditatea, cât și hormonii. Femeile însărcinate observă uneori o creștere a conținutului de grăsime al pielii, ca urmare a schimbărilor în activitatea hormonală. Același lucru se observă și la femeile care iau anumite pastile contraceptive. Și stresul provoacă adesea glandele sebacee să acționeze mai activ.

separator

Totodată, specialiștii spun că tenul gras nu are nici o de legătură cu alimentele pe care le cunsumăm:
„Deși unele reviste și cărți de îngrijire a pielii recomandă un regim alimentar special pentru a reduce tenul gras (de obicei, prin limitarea de alimente prăjite și grase), între tenul gras și dietă nu este nici o legătură,” – spune Dr. Hilary Perlstein, profesor de dermatologie clinica la Medical școală la spitalul din New York Mount Sinai. Această condiție este determinată genetic: fie aveți sau nu. Nu poți folosi dieta pentru a opri glandele sebacee, tot ce poți să le faci este să le elimini. „

Dr. Kenneth Neldner este de acord: „Nu cred că dieta a avut vreun impact. Dacă influențează, comunitatea medicală nu este conștientă de acest lucru „.

În primul rând, experții-dermatologi spun că pielea grasă oferă anumite avantaje; multe dintre care se manifestă numai în timp. Deci, pielea grasă este mai bine opusă vârstei, are mai puține riduri decât pe piele uscată sau normală. Iată câteva remedii pentru pielea grasă:

Măștile cu nămol
„Măștile de nămol merită de încercat”, spune un dermatolog de la Universitatea din Pennsylvania Howard Donsky. Totuși, acesta avertizează că în urma acestor măști, pielea se îmbunătățește doar temporar, așa că nu vă așteptați la un efect de durată. În general, cu cât este mai brun nămolul cu atât mai multă grăsime poate absorbi. Iar nămolul alb sau roz este mai moale și mai bine pentru pielea sensibilă. Măștile pot curăța pielea la suprafață, dar nu curăță foarte profund porii, ele doar temporar tonifică pielea.Spală fața cu spumă și apă fierbinte
„Apa caldă este un bun solvent”, spune dr. Perlstein. Din acest motiv, se recomandă ca persoanele cu tenul gras să se spele cu apă călduță și o spumă de curățare care va dizolva murădăria de pe piele decât apa rece cu săpun”.

Folosește o spumă de curățare calitativă
„Conform metodelor moderne de tratament al tenului gras, tot ce se poate face – este de a degresa pielea. Principalul lucru este să vă spălați bine tenul.- spune Dr. Perlstein.”

Alege produse cosmetice cu prudență
Folosind produse cosmetice nepotrivite, poți crește în continuare conținutul ridicat de sebum în piele. Pordusele de îngrijire și cele cosmetice sunt împărțite în două categorii mari: pe bază de ulei și pe bază de apă. Dacă ai o piele grasă, utilizează produse numai pe bază de apă. Există multe produse cosmetice pentru pielea grasă. Acestea sunt fabricate pentru a absorbi sebumul, astfel încât tenul să nu arate atât de gras. Totuși, în cosmetică nu există substanțe magice care să încetinească sau să oprească formarea de grăsime, așa că nu te grăbi să cumperi astfel de bunuri.

Ai grijă de frumusețea ta!!!

Ion Druță a împlinit 90 de ani. Scriitorul a fost omagiat la Teatrul Național Mihai Eminescu
Articolul anterior
Peste 60 de ţări au interzis pungile de plastic şi recipientele din polistiren pentru alimente
Articolul următor
Alte articole interesante