Există soluţii împotriva căderii excesive a părului!


Angela Erhan,
director, salonul „LANGELES”

Multe dintre femei se confruntă toamna cu problema căderii părului. Acest fenomen este o problemă a scalpului care, de obicei, se declanșează la începutul toamnei și nu durează mai mult de 6 săptămâni.

De ce se declanşează căderea părului toamna?

Primăvara și vara, razele soarelui sporesc secreția hormonilor care duc la creșterea părului și îi provoacă acestuia o reacție asemănătoare cu cea a plantelor. Astfel, soarele accelerează ritmul de creștere al firelor de păr pe toată perioada calduroasă a anului și provoacă un ritm de cădere crescut toamna, acelor fire care au ajuns la sfârșitul ciclului de viață.

În plus, trecerea de la temperaturi înalte la temperaturi joase, odată cu sosirea lunilor friguroase de toamnă, influenţează la procesul de cădere a firelor de păr. De aceea recomandăm femeilor cât și bărbaților să poarte capul acoperit pentru a-și proteja scalpul și părul.

Alți factorii care pot influența acest proces nedorit sunt: hormonii, anticoncepționalele, alimentația, stresul, boala, medicamentele sau fibroza.

Cum trebuie să lupţi cu această problemă

Acest proces poate fi încetinit, dacă faci câteva proceduri de salon. Trebuie să te adresezi specialistului înainte de a depista o cădere masivă a firelor de păr. Dacă crezi că nu te confrunţi cu problema căderii părului, este bine să faci un test simplu înainte de a merge la salon. Testul trebuie făcut la trei zile după ultima spălare a părului. Depărtează degetele și du-le la rădăcină părului apoi strânge-le. Trage ușor mâna de-a lungul suviței până la vârf. Aşează firele de păr căzute pe o hârtie.

Repetă mişcarea de cel puţin cinci ori până când ai testat toate suvițele.

  • Dacă nu ai adunat mai mult de 10 fire căzute, situația este sub control.
  •  În cazul în care ai numărat peste 15 fire, cu siguranţă te confrunţi cu căderea sezonieră a părului. Trebuie să ştii că în această situaţie părul trebuie îngrijit din exterior, astfel există riscul ca firele să devină mai slabe de la un an la altul.
  •  Când ai descoperit că numărul firelor căzute depășește 20 fire, începe un tratament local, ajutată de specialiști. Nu te îngrijora, dacă nu vei observa efecte imediate, pentru că firele de păr care cad, sunt deja moarte. Însă acest tratament va stimula creșterea unor noi fire, mai puternice decât cele precedente.

Tratamente împotriva căderii părului

Tratamente în salon:

Salonul “LANGELES” te ajută să lupţi cu problema căderii părului cu ajutorul  produselor dela Keuneși L’Oreal.

L’Oreal

Laboratoarele L’Oreal au asociat două molecule originale brevetate:

1. Molecula Aminexil previne întărirea colagenului, fenomen care provoacă sufocarea firului de păr și o îmbătrânire prematură a foliculelor. Fiolele de Aminexil se utilizează în paralel cu șamponul preparator “Kerastase Bain Prevention”. Este un șampon împotriva căderii părului, îmbogățit cu elemente calmante și nutritive, formula sa de curățare placută destinde imediat scalpul, stimulând funcțiile de protecție ale părului.

2. Molecula Gluco-Lipidică este o asociere patentată de glucoze energetice și lipide nutritive. Glucoza stimulează activitatea rădăcinii părului și permite asimilarea de lipide care se transformă într-un nutrient esențial pentru păr.
Această moleculă hrănește rădăcina, fibra capilară devenind mai puternică și mai viguroasă.

KEUNE

În această perioada când riscul de cădere a părului ne urmărește pe fiecare dintre noi, specialiștii salonului “LANGELES” folosește cel mai frecvent- Linia de produse “Derma Activating” de la “KEUNE”. Care îngrijește și revitalizează părul fragil şi previne/ stopează căderea lui.

Pe lângă aceste produse, specialiştii recomandă tehnologia “Rejuvenator”, care conţine lipozomi, vitamina H, cafeină şi tanakal pentru stimularea creșterii părului și a numărului de fire în faza de creștere.

Derma Activating Shampoo:

Șampon revitalizant pentru scalp sensibil și păr fragil. Mineralele esențiale împreună cu tehnologia “Rejuvenator” previn și tratează căderea din stadiile incipiente.

Derma Activating Lotion:

Cură-tratament pentru stoparea căderii părului sau dificil de pieptănat. Datorită tehnologiei Rejuvenator minerale esențiale, Biotina și agenții de stimulare precum cofeină și tanakal sunt transferaţi la nivelul celulelor scapului accelerând asfel reânoirea celulară.

Tratamente naturiste:

  • contra căderii părului:

Amestecă într-un bol 2 linguri de ulei de măsline, 1 gălbenuș de ou, câteva picături de lămâie (o fiolă de vitamina C care întărește părul). Omogenizează această compoziţie şi aplic-o pe părul curat, după care acoperă cu o cască de baie și ţine 45 min să acţioneze, apoi spală bine cu şampon părul.

  • contra căderii părului și a mătreții:

Pentru a face această măscuţă ai nevoie de 50 gr. praf de cedru, 2 gălbenușuri de ou ( în funcție de lungimea părului)  şi câteva picături de lămâie.
Adaugă pe rădăcini această compoziţie şi ţine-o 15 min., apoi spală părul cu şampon. Repetă acest tratament o dată pe săptămână sau de 3 ori pe lună.

Descoperă,  care sunt cele mai benefice alimente, pentru un păr minunat!

Somon
Dacă părul tău este lipsit de strălucire sau cade, iar scalpul este uscat, este foarte probabil că în organism să existe o deficienţă de acizi graşi, fier şi vitamina B 12. Toate aceste vitamine şi acizi le poţi găsi cu uşurinţă în carnea de somon.

Legume verzi
Spanacul, broccoli, sparanghelul şi urzicile sunt doar câteva dintre legumele verzi benefice părului tau. Acestea conţin vitamine precum A şi C, elemente necesare pentru ca scalpul tău să producă cât mai mult sebum.

Fasole
Legumele precum fasolea şi lintea furnizează corpului proteine care stimulează creşterea părului. În acelaşi timp, zincul şi biotina conţinute de cele două legume, ajută la întărirea firelor de păr, astfel încât firele fragile să fie doar o amintire neplăcută.

Nuci
Părul tău este lipsit de strălucire? Probabil că ai o carenţă de seleniu în organism. Acest mineral se găseşte în nuci, dar şi în alte oleaginoase precum migdale, caju sau arahide.

Cereale integrale
Cerealele integrale conţin zinc, fier şi aproape toată gama de vitamina B. O porţie consistentă de cereale integrale servită la micul dejun este benefică părului tău.

Când în sfârșit vei scăpa de problema căderii părului și îți vei descoperi stilul corect în: tunsoare, culoare, şamponul și balsamul tău pentru păr… Atunci vei simți o placută senzație de ușurare psihologică!

Specialiștii salonului “LANGELES” susțin ideea că pentru a avea un părul frumos și strălucitor este necesar să moșteneşti genetic un scalp sănătos pe care să-l îngrijești corect, și nu în ultimul rând să duci un mod de viaţă sănătos.

Fii mereu frumoasă!

Text: Cristina Mihalachi


Beauty salon „Langeles”
or. Chişinău
str. Ştefan cel Mare 119
telefon/fax: +373 22 210077
mobil: +373 069478807
e – mail: salon@langeles.md
www.langeles.md

Scapă de petele hiperpigmentate doar cu produsele de la ”Dermabeauty”!
Articolul anterior
Vezi ce arome recomandă reţeaua de magazine “Cristi”, vedetelor autohtone. Află şi tu ce parfum te reprezintă
Articolul următor
Alte articole interesante