Frumusețea se învață: Cinci împletituri de păr care le vei adora

Un păr împletit, varianta potrivită pentru o zi la birou sau la o ieșire cu prietenii. Pe bună dreptate, împletiturile sunt una dintre cele mai populare coafuri ale tuturor timpurilor: sunt ușor de realizat și se potrivesc la orice look.

separator

În acest articol, am adunat câteva dintre cele mai frumoase idei de împletituri care le vei adora!

Împletiturile nu vor ieși niciodată din trend. Nici nu au cum, dat fiind faptul că întruchipează tot ceea ce ne place la lumea colorată a coafurilor: sunt versatile și totuși ușor de realizat, dar se pot transforma și în adevărate forme de manifestare a artei și a priceperii tale, atunci când devin mai complicate și mai pretențioase.

Avem pentru tine idei de împletituri simple, dar și hairtsyle-uri care necesită un pic mai multă pregătire. Alege-ți împletitura în funcție de experiență și răspunde provocării noastre cu cele mai frumoase coafuri!

Din dorința de a ieși în evidență, de multe ori apelăm la coafuri cu împletituri complicate, dar adevărul este că puține hairstyle-uri reușesc să umbrească farmecul unor cozi împletite simple, precum cele pe care ți le aranja bunica în păr când erai de-o șchioapă. Iată cât de irezistibile se pot dovedi!

Începe prin a spăla părul, urmând ritualul tău obișnuit de îngrijire. Dacă ai părul la fel de lung precum fata din imaginea de mai sus, investește în produse care să îți ofere un plus de hidratare: cu cât cuticula crește, cu atât riscul de a se deteriora din cauza uscării e mai mare. Aplică apoi un spray texturizant, cu apă sărată, care să îngroașe firul și să îl asprească, făcându-l mai ușor de aranjat. Finisează cu un serum pentru strălucire, iar împletiturile tale vor fi divine.

Spic și volum, pentru coafuri care taie respirația

Atunci când te gândești la coafuri cu împletituri, nu trebuie să pornești de la premisa că acestea din urmă sunt obligate să domine. Dimpotrivă! Împletiturile se dovedesc generoase și nu le deranjează să ocupe locul secund în coafura ta, pentru că oricum se vor remarca.

Pentru ca hairstyle-ul pe care ți l-am propus să atragă toate privirile, e nevoie într-adevăr să ai un păr bogat. Începe prin a pulveriza în cosițe un spray pentru volum sau aplică spumă la rădăcini și repartizează apoi în tot restul părului. Ondulează toată podoaba capilară, utilizând un produs destinat buclelor lejere.

Pornind din dreptul frunții, începe să împletești spicuri, oprindu-te atunci când ajungi în creștetul capului. Prinde de aici o coadă de cal înaltă, folosind însă doar părul din calota capului. Va rezulta o coafură de tipul half uf, half down, dar de o mie de ori mai atrăgătoare!

Coadă de pește pentru o regină a împletiturilorCoada de pește poate deveni o împletitură extrem de simplă atunci când îi deprinzi tehnica. Tot ce trebuie să faci este continui să aduci șuvițe din părul rămas liber, până ce formezi frumusețea de hairstyle.

Usucă părul cu capul în jos, pentru a obține un volum ademenitor. Tratează-l regește cu un serum pentru hidratare și strălucire, apoi aplică pudră pentru volum la rădăcină. Începe să împletești pornind din lateral, din dreptul frunții, și continuă coada de pește până ce înglobezi tot părul în ea. Trage din nou de ochiuri, eliberând șuvițe răzlețe, pentru un efect boho. Finisează cu fixativ din plin!

Dacă ești maestră în împletituri, poți începe în spic această coafură, schimbând apoi pe parcurs tehnica și optând pentru o coadă de pește, odată ce ajungi în dreptul cefei.

Coadă de pește cu efecte artisticeNe place foarte mult modul în care este alcătuită această coafură și implicațiile sale: părul roșcat are o strălucire de foc, iar împletiturile curg asemenea unei flame!

Coafura e sublimă pe părul arămiu sau roșu, dar va fi la fel de frumoasă și pe alte culori. După ce ai spălat și hidratat cosițele, aplică un spray cu glitter, pentru strălucire, deoarece luminozitatea cuticulei e extrem de importantă în acest caz. Ondulează apoi părul în bucle lejere. Împletește o coadă de pește din creștetul capului, folosind cam o treime din păr, și lasă libere vârfurile. Alege două șuvițe de pe laterale, de aproximativ 5 cm lățime, și trece-le peste coada de pește, răsucindu-le sub forma unui nod. Ascunde vârfurile și fixează cu agrafe. Pentru ca această coafură creativă să reziste, ai nevoie de un fixativ extrem de puternic, așa că investește într-un produs profesional!

Coadă Mohawk falsăThe Faux Mohawk Style, așa cum mai este numită această coafură, reprezintă un hairstyle cu care vei face senzație la o ocazie specială. Inspirat de stilul abordat de milenii și denumit astfel după un trib nord-american, Mohawk îți va oferi centimetri în plus și îți va conferi o alură rebelă care nu are cum să fie trecută cu vederea. Ai nevoie ca de aer de volum, așa că folosește un șampon și un balsam special concepute în acest sens. Tapează părul din creștet și începe să îl împletești într-o coadă de pește ultra lejeră: atenție, aceasta trebuie să aibă ochiurile cât mai largi cu putință.

Oprește-te în dreptul cefei, de unde vei prinde părul într-o coadă de cal. Camuflează elasticul cu o șuviță de păr și tapează apoi ponytail-ul, pentru a te asigura că nu pierzi nici un centimetru de volum. Pe noi ne-au cucerit aceste coafuri cu împletituri extrem de frumoase! Nu ne putem decide care este preferata noastră. Tu ce părere ai?

Diana Ballerini, așa cum nu a mai văzut-o nimeni! Adevărată, fără măști și fără secrete
Articolul anterior
Horoscopul lunar: Vezi ce ți-au pregătit astrele în luna noiembrie
Articolul următor
Alte articole interesante