Greșeala pe care mulți o fac când folosesc antiperspirant

Antiperspirantele sunt nelipsite în trusa produselor de îngrijire pentru sezonul cald. Mulți însă nu știu cum să le folosească ignorând instrucțiunile menționate pe ambalaje.

separator

Dacă încă mai folosești antiperspirante ce conțin ingrediente, cum ar fi săruri de aluminiu şi zirconiu, care blochează temporar glandele sudoripare, trebuie să știi că acestea trebuie aplicate seara, după duș.

Chiar dacă faci duș dimineața, antiperspirantul nu se va spăla complet. Antiperspirantele funcționează prin blocarea porilor prin care iese transpirația, prevenind ieșirea ei la suprafața pielii. Aplicând antiperspirant seara, produsul acționează sigilând porii și blocând procesul de transpirație.

Produsul va acționa chiar dacă o parte din el se va spăla la dușul de dimineață. Aplicând antiperspirantul dimineața, vei apuca să transpiri înainte ca acesta să blocheze porii și de aceea vei transpira toată ziua.

Totuși, există teorii conform cărora, sărurile de aluminiu din deodorante sunt absorbite în ganglionii limfatici de la subraţ, unde se acumulează în timp. Multe femei aplică antiperspirantul după ce s-au epilat la subraţ cu ajutorul lamei de ras. Micile leziuni, uneori invizibile, şi cu iritaţie, sunt căi prin care sărurile de aluminiu pot pătrunde mai uşor în corp. Acesta este motivul pentru care pe ambalajul antiperspirantelor există avertismente privind utilizarea lor după epilare.

Este adevărat că, în cadrul unor studii, oamenii de ştiinţă au găsit urme de aluminiu în ţesutul mamar şi în lichidul mamar.

În schimb, dacă folosești deodorante fără săruri de aluminiu, ce conțin doar ingrediente ce elimină mirosul provocat de bacteriile de la subraț, poți repeta procedura oricând și de oricâte ori ai nevoie pe parcursul zilei.

Au mai rămas cinci zile până la startul Taberei de Detox
Articolul anterior
Andreea Marin apare într-un pictorial inedit, alături de fiica sa!
Articolul următor
Alte articole interesante