Greşeli de epilare! Ce nu trebuie să faci

Îţi doreşti o piele fină chiar şi după epilare? Fii atentă la micile greşeli pe care le poţi face şi care îţi pot irita, înroşi şi agresa epiderma.

separator
658x0_epilare

Expunerea la soare

Nu te expune la soare nici înainte de epilare, nici după, timp de 24 de ore. Deoarece soarele face tenul prea sensibil pentru a suporta o asemenea agresiune, iar laserul poate inflama tenul şi în contact cu căldura soarelui pielea va arăta ca arsă.

Epilarea cu lamă

Graba strică treaba, iar atunci când timpul este limitat apelezi desigur la epilarea cu lama. Te sfătui să nu faci acest lucru. Nu vei face altceva decât să îți îngroşi firul de păr şi să-l faci să crească mult mai repede.

Împrumuți lama de ras?

Niciodată nu folosi lama unei alte persoane. Pentru că astfel poți face foliculită – o afecţiune a foliculilor piloşi.

Epilarea înainte de menstruaţie

Dacă te epilezi cu o saptămână înainte de menstruaţie, atunci cu siguranţă vei constata că durerea este mult mai accentuată. Iar acest lucru este cauzat de faptul că pielea este mult mai sensibilă în această perioadă. În plus, este posibil ca pielea să rămână roşie pentru mai mult timp.

Crema hidratantă parfumată

Sfatul meu ar fi ca după epilare să nu folosești o cremă hidratantă parfumată, deoarece pielea se poate irita și mai tare. Cel mai bine este să optezi pentru o cremă fără parfum.

Sute de mii de migranți vin spre Europa. Turcia a deschis porțile pentru sirieni, afgani şi irakieni
Articolul anterior
Ce obiect a moștenit Andreea Marin de la mama ei? Se desparte destul de rar de el
Articolul următor
Alte articole interesante