Astăzi, în goana după frumuseţe, noi, femeile am ajuns să recurgem la diferite metode de înfrumuseţare. Termenul ”împachetare” îţi este bine cunoscut, datorită rezultatelor eficiente ce ţi le aduce în doar câteva săptămâni. Pentru a economisi timp şi bani, îţi recomand câteva împachetări ce le poţi face acasă.
Procedurile de împachetare nu îţi vor fi de folos, dacă nu te vei conduce şi de o alimentaţie corectă, iar aici trebuie să atragi atenţia, nu doar la caloriile indicate pe ambalaj, dar şi la calitatea produselor ce le consumi.
Care sunt rezultate obţinute în urma efectuării acestor proceduri?
- Îndepărtează celulele moarte;
- Detoxifică organismul, prin eliminarea impurităţilor acumulate, chiar de la prima procedură;
- Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi a schimbul de substanţe;
- Oxigenează celulele şi hrăneşte pielea cu minerale şi vitamine necesare menţinerii unui tonus sănătos al epidermei;
- Scapi de centimetrii în plus din jurul taliei şi al coapselor, aproximativ 2-5 cm la o singură procedură;
- Îţi oferă un moment de relaxare.
5 paşi ce trebuie să-i urmezi pentru împachetările la tine acasă
- Exfolierea – în timp ce faci duş, înlătură stratul de celule moarte cu ajutorul: zaţului de cafea, fulgilor de ovăz, fulgilor de orez sau oricare alt produs ce-l ai la îndemână, cu efect de descuamare.
- Masajul – cu ajutorul uleiului de măsline sau al uleiurilor eterice (lămâie, levănţică, grapefruit) masezi uşor pielea, astfel activezi circuitul sanguin în zona care urmează a fi ”împachetată” .
- Aplicarea propriu-zisă a produsului pe suprafaţa pregătită – aici îţi vine în ajutor argila (diluată în apă caldă, până obţii o masă cremoasă), mierea sau chiar şi crema anti-celulită.
- Acoperă suprafaţa, cu ajutorul peliculei alimentare şi mergi sub plapumă sau îmbracă haine ceva mai groase.
- Relaxează-te pentru 45 de minute sau 1 oră.
Pentru un rezultat vizibil şi de durată, împachetările pentru slăbire trebuie făcute la interval de o zi, cu durata de la 45 de minute până la 1oră. Sunt suficiente 10 -12 proceduri, după care faci o pauză de 2 luni.
Contraindicaţii:
Desigur, fiecare procedură cosmetică are şi contraindicaţii, în cazul împachetărilor trebuie să le eviţi dacă: ești însărcinată, ai boli de rinichi, ai varice (în acest caz vei recurge la împachetările reci), suferi de afecţiuni ale sistemului cardio-vascular, eşti răcită şi ai febră sau stări de moleşeală, reacţii alergice ale pielii la unul din componentele folosite la împachetare.
Reţetele succesului în a slăbi, cu ajutorul împachetărilor
Împachetarea cu uleiuri
Ai nevoie de 20 ml de ulei de măsline sau de migdale, în care adaugi câteva picături de ulei eteric (lămâie, grapefruit, levănţică, lavandă) le amesteci şi le încălzeşti la foc încet sau în cuptorul cu microunde.
Împachetarea cu miere
În 2-3 linguri de miere adaugă câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau portocală şi încălzeşte-o în cuptorul cu microunde. Mierea este cunoscută pentru efectele sale hidratante şi emoliente ce sunt necesare pielii.
Împachetarea cu cafea
Aici ai nevoie de cafea naturală nefiartă, pe care o amesteci cu laptele încălzit, până obţii o masă omogenă. Cafeaua este cunoscută pentru efectele sale benefice în tratamentele pentru slăbit, datorită cofeinei ce ajută la scăderea stratului de ţesut adipos.
Împachetarea cu argilă
Scopul acestei împachetări este de detoxifiere şi mineralizare a pielii. Se poate utiliza oricare fel de argilă, culoarea fiind mai puţin importantă. 2-3 linguri de argilă le amesteci cu apă caldă, până obţii o pastă cremoasă, după care o aplici pe zona dorită.
Text: Rada Baltag