Injectări greșite cu botox. Iată la ce trebuie să fii atentă!

Procedurile dermato-estetice sunt tot mai solicitate de către femeile care țin la imagine, frumusețe și aspectul lor fizic. Totuși înainte de a lua decizia despre o corecție sau o intervenție, este recomandată consultația unui specialist calificat în domeniu. Există riscul de complicații, dacă procedurile nu sunt efectuate corect sau se folosesc materiale de proastă calitate.

separator

Oleg Lependin, medic chirurg din Kiev, Ucraina, a dezvăluit pe contul său de facebook un caz mai neobișnuit. Potrivit medicului, persoanele care și-au introdus anterior umpluturi sau fillere permanente cu biopolimeri sintetici, pentru a da volum, a accentua conturul sau a netezi ridurile, trebuie să manifeste precauție!

Injectarea acidului hialuronic după introducerea anterioară a umpluturilor permanente (inclusiv biopolimer), în aceeași zonă, este o contraindicație absolută.

Medicul relatează cazul unei tinere care s-a adresat cu o complicație – abces post-injectabil al buzei superioare, tocmai din motivul menționat mai sus. Din spusele tinerei, în urmă cu 8 ani, i-a fost introdus un gel biopolimer, care, ulterior, în mare parte s-a reabsorbit din țesuturi, lăsând denivelări, suprafață neregulată și dorința de intervenție repetată și corecție. Și, pentru aceasta, a fost selectat un gel cu acid hialuronic. În decurs de 5 zile, a apărut un proces inflamator local – un abces sau o cavitate plină cu puroi, iar consultația chirurgului a fost iminentă.S-a efectuat intervenția sub anestezie locală, cu aplicarea ulterioară a drenurilor de cauciuc pentru eliminarea colecției de puroi. De asemenea, a fost prescrise preparate antibacteriene, terapie anti-inflamatorie, pansamente. Sfatul medicului este:

-să apelați mereu la serviciile unui specialist calificat;

-să vă informați de fiecare dată cu privire la substanțele care urmează să fie folosite în cazul dvs., cereți medicului informații suplimentare, depline, despre acestea;

-întocmiți împreună cu medicul o fișă medicală, un pașaport, în care să fie specificate toate detaliile intervenției, substanțele folosite etc. Acesta va fi de ajutor în viitor și va oferi informații utile specialistului în cazul intervențiilor repetate!

sursa: Facebook/Oleg Lependin

Omul Anului 2018! O Ediție Exclusivistă
Articolul anterior
Mărirea feselor prin injectare – inovație a medicinei estetice
Articolul următor
Alte articole interesante