Unul dintre simbolurile ale frumuseții feminine din toate timpurile sunt – buzele. De exemplu, astăzi în vogă sunt buzele senzuale, voluptoase, expresive, dar și cele naturale. Puține dintre noi ne-am născut cu buze ca la Angelina Jolie, însă e firesc ca orice femeie să-și dorească o perfecțiune.
Potrivit cometologilor, cea mai modernă și mai folosită substanță pentru mărirea buzelor este acidul hialuronic – un produs natural, biodegradabil, unul din puținele substanțe identice cu elementele structurale ale pielii. Efortul este mic, iar rezultatul este spectaculos. Toată intervenția durează aproximativ 30 de minute, fără analize sau internare, rezultatul obținut este foarte natural. Recuperarea este rapidă, rezultatele sunt vizibile imediat. Rezultatul final apare după 2-3 zile, când edemul datorat injectării dispare.
În urma intervenției buzele capătă un aspect mai senzual, sunt mai conturate și mai voluptoase. Aspectul obținut va fi de prospețime și întinerire facială generală. Întregul chip va radia frumusețe, prospețime şi voluptate.
Cât de durabil în timp este efectul de mărire a buzelor?
Efectul de mărire și conturare a buzelor durează între 6-10 luni. Durata efectului va depinde de cantitatea injectată, textura tegumentară a persoanei, stilul de viață, deprinderi nocive de a mușca buzele, fumatul, fenomenele inflamatorii la nivelul buzelor, vârstă, locul injectării și dacă acidul hialuronic este puternic cross-linkat (vâscos), ceea ce îi asigură un efect mai lung în timp, conferindu-i o rezistență mai mare la degradare.
Care sunt riscuri și posibile complicații în procedura de mărire a buzelor?
Augmentarea buzelor prezintă puține riscuri, cu toate acestea ele există și e cazul să li se acorde atenție. Riscurile derivă în special din alegerea substanțelor de umplere, profesionismul medicului, condițiile sanitare, injectare neargumentată în cazuri contraindicate ca:
- tulburări de cicatrizare ori tulburări ale țesutului conjunctival;
- bolile existente active, inclusiv diabetul zaharat pot afecta rezultatul sau pot majora riscurile;
- probleme de coagulare;
- placă dentară excesivă sau abcese;
- Infecție herpetică.
După augmentare este posibilă apariția unor discrete echimoze la locul de înțepătură sau înroșire.Toate aceste fenomene dispar în cîteva zile. Această procedură este foarte bine tolerată, deoarece acidul hialuronic de înaltă calitate injectat, nu provoacă alergii sau fenomene de respingere. În cazul injectării produselor permanente și semipermanente riscul apariției complicațiilor crește. O persoană bine informată nu va face o alegere în favoarea acestor produse, chiar dacă ele sunt de durată și puțin costisitoare.
Ai grijă de sănătatea ta!