Masca de faţă cu ceapă. Remediul miraculos pentru întinerirea tenului!

Ceapa este cunoscută pentru conţinutul ridicat de vitamine şi compuşi cu acţiune antioxidantă benefici asupra pielii. Vitaminele A, B, C și PP activizează procesul de întinerire și regenerare a celulelor. Acidul folic combate prosele inflamatorii, kaliul hrănește și hidratează pielea uscată, iar cobaltul are un efect antiseptic, împotriva acneei.

separator

Masca cu ceapă este recomandată pentru orice tip de piele, iar cea mai puternică acțiune a sa este cea de întinerire. Sucul de ceapă elimină ridurile, petele pigmentare, iritațiile, acneea, roșeața.

Pentru a prepara masca, ceapa se coace în rolă sau se fierbe ușor, se folosește sucul sau se omogenizează ceapa pentru a obține o pastă. Poate fi utilizată și ceapa crudă, însă nu pentru tenul predispus la iritație. Masca cu ceapă se aplică de 1-2 ori pe săptămână, timp de 2 luni. Există mai multe rețete de mască cu ceapă.

Masca cu fulgi de ovăz și ceapă pentru acnee

O jumătate de ceașcă de fulgi de ovăz înmuiați în apă fierbinte se amestecă cu 1 ceapă omogenizată. Compoziția se aplică într-un strat gros, uniform pe piele și se lasă să acționeze 15 minute.

Mască de față din ceapă coaptă

Hidratează și îmbunătățește textura tenului. Se coace o ceapă de mărime medie la cuptor, timp de 10 minute, după care se omogenizează și se adaugă 1 linguriță de miere. Se lasă să acționeze 15 minute după care se clătește cu

Mască pentru întinerirea tenului

Se fierbe 1 ceapă în coajă, apoi se face o pastă de ceapă și se adaugă 1-2 linguri de iaurt. Masca se aplică pe față, se lasă să acționeze 10-15 minute. Se clătește cu apă caldă.

Alimente sănătoase pe care le consumi greşit. Iată sfaturile unui nutriţionist celebru
Articolul anterior
Simona Halep a fost surprinsă în vacanță, alături de iubitul ei
Articolul următor
Alte articole interesante