Mască din ulei de oregano, un remediu naturist anti-îmbătrânire

Ai știut că oregano îmbogățește nu doar mâncarea cu  o aromă și cu un gust ușor dulceag, dar are și beneficii extraordinare asupra întregului organismului. Acesta poate fi găsit în comerț, atât în stare proaspătă și uscată, cât și sub formă de ulei. Mai multe studii privind testarea acestei plante minune, au constatat ca oregano și ulei de oregano, încetinesc procesul îmbătrânirii.

separator

Astfel, uleiul esențial de oregano este deosebit de bogat în cymophenol și tymol, doi antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor cauzate de radicalii liberi. Iar dacă vrei să ai un ten fără riduri,  fă-ți săptămânal o mască din oregano!

Ingrediente:

  • 10 picături ulei esențial de oregano
  • 2 linguri ulei de măsline

Amestecă cele două uleiuri și masează masca pe față, gât și decolteu. Cel mai indicat este să o aplici seara, înainte de culcare. Realizezi masajul câteva minute, apoi lași masca pe piele și o îndepărtezi cu apă călduță a doua zi.Totodată, poți utiliza ulei de oregano într-o varietate de moduri, în funcție de nevoile dvs. de sănatate:

1. Pentru ciuperca piciorului sau a unghiilor: într-un recipient cu apă și câteva lingurițe de ulei încearcă să-ți freci unghiile sau pielea afectată cu ulei diluat (1 picătură de ulei combinat cu o lingurița de ulei de măsline sau de cocos).

2. Inhalat pentru a trata infecțiile sinusale sau răcelile. Pur și simplu puneți câteva picaturi de ulei de oregano într-o oală de apă fierbinte. Inspirați cu multă atenție aburul.

3. Sub limbă pentru a ajuta la tratarea infecțiilor sau a paraziților. Se dilueaza uleiul (1 picătură de ulei amestecați cu 1 picătura de ulei de cocos) și se pun una sau doua picături diluate sub limbă. Ține-le câteva minute, apoi clătește gura cu apă. Se poate de repetat până la patru ori pe zi.

Ai grijă de tine!

Temele pentru acasă ale elevilor: Ministrul Educației lansează procedura de consultare a opiniei publice
Articolul anterior
O femeie diagnosticată cu gripă de tip A (H1N1) a decedat în spital
Articolul următor
Alte articole interesante