Măști hidratante pentru ten, din ingrediente de toamnă

Dacă vara sunt potrivite cremele de protecție solară, toamna, tenul tău are nevoie de mai multă hidratare, pentru a-și păstra catifelarea în ciuda vântului și a temperaturilor care scad treptat. Poți folosi produse cosmetice din comerț, însă poți la fel de bine să îți prepari o mască hidratantă la tine acasă, din ingrediente naturale, pe care le găsești din belșug în acest sezon.

separator

Mască hidratantă cu dovleac

Dovleacul conține carotenoizi, care combat efectul radicalilor liberi asupra pielii, dar estompează totodată și ridurile fine. Pentru a prepară o masca cu dovleac ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 lingură de piure de dovleac
1 lingură de miere
1 linguriță de zeamă de lămâie

Amestecă ingredientele într-un bol și aplică apoi masca obținută pe tenul și gâtul curățate în prealabil, evitând zona ochilor. Lasă masca să acționeze în jur de 5-10 minute, apoi indeparteaz-o folosind apă călduță din belșug.

Mască hidratantă pe bază de mere

Merele conțin o mulțime de nutrienți, care ajută la reechilibrarea nivelului de colagen din piele. Colagenul este responsabil cu menținerea elasticității pielii. Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepară această masca sunt:

1 linguriță de măr ras
câteva picături de glicerină
½ linguriță de miere

Ingredientele se amestecă, iar masca obținută se aplică pe tenul curățat în prealabil. După 20 de minute, când masca se usucă complet, se îndepărtează cu apă călduță din belșug.

Mască hidratantă cu pere

Perele nu numai că oferă hidratare intensă pielii, însă totodată conțin și nutrienți care sporesc luminozitatea chipului. Pentru a prepară această masca ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 lingură de pară dată pe răzătoare
1 linguriță de smântână
½ linguriță de miere

Combină cele 3 ingrediente și apoi aplică pe față, pe gât, poate chiar și pe decolteu, masca preparată. Lasă masca să acționeze 15 minute sau până când se usucă, apoi indeparteaz-o folosind apă călduță din abundență.

sursa

În Estonia, localnicii își scot recolta în stradă pentru a o împărți cu trecătorii
Articolul anterior
Despre lacunele sistemului educațional din țară, în viziunea unui profesor care activează în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante