Pași esențiali pentru îngrijirea părului toamna

Cu siguranță soarele și apa sărată de mare ți-a afectat părul. Acum, este timpul ideal pentru reabilitarea podoabei capilare și un tratament hidratant. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți menții părul frumos, în cazul în care părul tău a avut de suferit de razele soarelui și radeiațiile UV.

separator

Spală părul cu un șampon adecvat pentru tipul părului tău
Folosește un șampon lejer și un balsam, dar și tratamente cosmetice prielnice unui păr fragil și uscat.

Aplică măști hidratante pentru păr
După expunerea părului la soare, toamana dar și iarna este recomandat să vă trataţi părul o dată pe săptămână, cu ajutorul  unui tratament extrem de hidratant, precum măştile cu avocado sau ulei de cocos şi argan. Acest tip de îngrtijire este important în special în lunile reci ale anului, atunci când acesta tinde să se deterioreze din cauza temperaturilor scăzute. O altă alternativă este să aplicaţi puţin ulei hidratant pe păr imediat după spalare şi să lăsaţi puţin părul într-un prosop, după care să îl uscaţi cu atenţie.Nu folosi foenul sau placa de îndreptat
Cel mai recomandat  este să-ți înfăşuori părul în prosop, pentru a absorbi excesul de apă. Sau poți folosi un material neted, de bumbac sau prosop din microfibră.

Atenție la vârfurile despicate
Chiar dacă vrei să-ți lași părul lung, nu uita că varfurile trebuiesc tăiate cam o dată pe lună. În felul acesta îți ajuți firul de păr să se regenereze și să arate îngrijit și plin de vitalitate.

Asigură organismului necesarul de vitamine și microelemente
În sezonul rece este indicat să consumi suplimente de proteine, zinc, fier si vitamine din complexul B-urilor.

Criza de bucătari în grădinițe: o mamă propune ca micuții să vină cu mâncarea la pachet. Ce părere au părinții despre această inițiativă?
Articolul anterior
Super-alimente pentru femeile care au peste 40 ani
Articolul următor
Alte articole interesante