Pedichiură impecabilă, în 5 pași!

Păr aranjat, machiaj, tocuri, rochie, manichiură îngrijită,

separator
și dacă tot arăți impecabil, să nu uiți și de igiena adecvată  picioarelor.  Serviciile profesioniste de îngrijire a pedichiurei oferite de saloanele de înfrumusețare , îți stau la dispoziție în orice zi. Dar, dacă ai anumite temeri de a merge la un salon, te voi ajuta să te pregătești pentru sandalele de vară.

Pedichiura constă în tăierea unghiilor, înlăturarea bătăturilor de la picioare, curățare și acoperirea unghiilor cu un strat protector de ojă. Deși la prima vedere este un proces simplu și absolut inofensiv, totuși ai grijă, când te hotărăști să-ți faci pedichiura acasă. Rezervează o oră, în care să nu ai alte griji. Pe lângă acestea, asigură-te că ai toate instrumentele la îndemână: un vas cu apă caldă, pilă pentru călcâie sau piatră ponce, bețișor pentru cuticulă, foarfece, ulei destinat înlăturării cuticulei,  o cremă hidratantă și o ojă preferată.

Acum îți voi descrie în 5 pași, cum  devii profesionist:

1.  Mai întâi de toate, umple un vas cu apă caldă, adăugând un pic de săpun lichid sau gel de duș. Dacă ești amatoare de arome, atunci, cu îndrăzneală adaugă câteva picături de ulei aromatizat. Uleiul de levănțică te va ajuta să te relaxezi, iar cel de mentă te va revigora. Acum relaxează-te, căci până a trece la  procedura de curățare, trebuie să stai cu picioarele în apă aproximativ 15-20 minute. Îndepărtează de pe unghii oja veche!

2.   După aceea, scoate un picior și șterge-l cu un prosop uscat. Aplică uleiul pentru îndepărtarea cuticulei pe fiecare unghie. Până uleiul își face efectul, taie  unghia cu ajutorul foarfecelor. Fii atentă, unghiile trebuie tăiate pe o linie dreaptă, astfel încât să obții o formă pătrată, pentru a evita o posibilă creștere a acestora în piele. Acum, cu ajutorul bețișorului din lemn îndepărtează cuticula.  Înmoaie piciorul din nou în apă, iar cu celălalt, urmează aceiași pași.

3.  După ce ai curățat unghiile, cu ajutorul pilei pentru călcâie sau piatra ponce, începe atent să îndepărtezi celulele de piele moartă de pe călcâi. Repetă procedura.

4.  Scoate ambele picioare și șterge-le atent cu un prosop uscat. Cu ajutorul pilei, conturează forma unghiilor până la capăt.

5.  La final aplică oja preferată. După ce s-a uscat oja, aplică o cremă hidratantă și masează ușor talpa piciorului.

Această procedură este recomandată, pentru a fi realizată odată sau de două ori în lună.

Acum că ai învățat cum poți avea o pedichiură  perfectă, fără a merge la salon, urmează să respecți câteva reguli simple de îngrijire zilnică a picioarelor.

  • Dacă ai mers toată ziua în pantofi cu toc înalt, ajunsă acasă, pune picioarele sub un jet de apă răcoroasă. Astfel vei avea un efect de revigorare și vei reactiva circulația sangună, la nivelul extremităților.
  • Oferă-ți 5 minute de răsfăț, prin masarea tălpilor înainte de somn, cu ajutorul unei creme hidratante, special destinată pentru călcâie.

Așa cum o dată în săptămână ai obiceiul de a aplica o măscă, pentru a-ți hidrata tenul, nu uita să faci același lucru și pentru picioare. Alege o cremă hidratantă sau uleiul de măsline și după baie aplică unul dintre produse pe toată zona piciorului, până la merișoare. Înfășoară picioarele într-un prosop (în prealabil încălzește prosopul cu ajutorul fierului de călcat) și stai 10 minute, pentru ca uleiul/crema să pătrundă în piele. Peste 10 minute îndepărtează excesul de ulei sau cremă cu ajutorul unui șervețel. Sandalele de vară te așteaptă!

Păr aranjat, machiaj perfect, tocuri, rochie, manichiură și pedichiură îngrijită –ești strălucitoare.

Text: Rada Baltag

 

ceapa
Articolul anterior
pedichiura
Articolul următor
Alte articole interesante