Cosmetologia a progresat, iar problemele tale au mereu o soluţie. Peelingul chimic este un tratament care te scapă de multe imperfecţiuni din zona facială. Dna Mariana Ştirbu, medic dermatolog-cosmetolog te informează ce este peelingul chimic, când este de dorit să-l faci şi care sunt efectele acestei proceduri cosmetice.
Medic dermatolog – cosmetolog
069073030, 433435
Ce înseamnă peelingul chimic?
Peelingul chimic este o procedură medicală de înfrumuseţare, care constă în îmbunătăţirea şi catifelarea tenului, prin îndepărarea hiperpigmentărilor, care apar în urma expunerii îndelungate la soare, a ridurilor, iritaţiilor şi cicatricelor post acnee. Procedeul durează aproximativ 15 minute.
Care este perioada favorabilă pentru aceste proceduri?
Cea mai potrivită perioadă pentru peeling este a două jumătate a toamnei şi până în luna martie. În această perioadă razele ultraviolete nu sunt foarte puternice, iar pielea nu este expusă riscului major. Desigur, sunt şi peelinguri care se fac pe timp de vară, dar este mai dificil, deoarece pielea este mai exfoliată şi traumatizată, astfel poate atrage razele solare mai uşor. Dacă totuşi te hotărăşti să faci peeling, neapărat foloseşte cremele cu factor de protecţie nu mai mic de 30.
Câte tipuri de peeling există?
1. Peeling superficial;
2. Peeling mediu;
3. Peeling adânc.
Care sunt consecinţele peelingului?
• Exfolierea pielei;
• Apariţia unor cicatrici, mai ales după peelingul mediu şi adânc;
• Dilatarea porilor;
• Posibilitatea apariţiei unor pete albe sau bubiţe care de regulă dispar spontan.
Vezi în materialul video care urmează cum arăta o procedură de peeling chimic superficial împotriva efelidelor (pistruilor).
Ca să ai un rezultat eficient, trebuie să faci de două ori pe an un tratament de peeling care cuprinde până la 10 şedinţe.
Text: Cristina Mihalachi