Produse de machiaj folosite și în timpuri străvechi

Din legendele antice se cunoaște că și femeile de atunci foloseau produse cosmetice pentru a fi frumoase și atrăgătoare. De exemplu, în Egiptul Antic machiajul avea un rol destul de important, încât au fost găsite produse de make-up rudimentare până și în cele mai modeste morminte. Mai jos ți-am pregătit o listă cu primele produse de machiaj pe care femeile le-au folosit.

separator

Parfumul – poate că este considerat un capriciu în zilele noastre, dar cu zeci mii de ani în urmă. Femeile egiptene foloseau uleiuri parfumate și creme pentru a-și păstra pielea fină. Uleiurile de liliac, mentă, levănțică, trandafir și mir erau foarte importante în ritualurile religioase.

Fardul de pleoape – era destul de colorat. Încă din vremurile antice, egiptenii foloseau pudră de malachit pe pleoape. Își fixau mineralul verde în jurul ochilor folosind uleiuri sau grăsime animală. Aceasta a fost prima formă de fard de pleoape utilizată. Unele studii arată că pudra de malachit era de asemenea un mod bun de a proteja ochii de numeroase infecții, așa că primul fard de pleoape folosit servea și unui scop medical.

Eyeliner-ul – pudra galena, cunoscută acum sub numele de kohl era folosită în jurul ochilor. Celebra formă egipteană de eyeliner era trasată cu ajutorul unor migdale arse. Precum și în cazul fardului de pleoape, aceasta nu avea doar scop decorativ, întrucât pudra galena era un mod bun a a proteja pielea sensibilă din jurul ochilor de soarele arzător.

Sprâncenele – în zilele noastre sprâncenele sunt foarte importante și ne străduim mereu să le ținem perfecte. Pensatul excesiv din anii 90 nu a fost un lucru nou. În Grecia Antică femeile aplicau păr de bou pe sprancenele lor, și era la modă ca și atât femeile, cât și bărbații să le contureze cu pudră închisă la culoare. Totuși, în Japonia și China sprâncenele rase în totalitate erau un lucru des întâlnit.

Fondul de ten – în Grecia Antică, pielea albă era un semn de frumusețe și prestigiu, așa că cei ce nu au avut norocul să ducă o viață luxuriantă și trebuiau să lucreze sub soare foloseau var (care era extrem de toxic și ducea la o scădere a speranței de viață) pentru a-și face fețele să pară albe. Dacă nu puteau face rost de var foloseau cretă, însă efectul nu dura la fel de mult precum cel al varului. În China și Japonia, unde pielea albă era și un semn al bunăstării, oamenii au început să facă pudră de față din orez.

Blush-ul – un alt lucru folosit de femeile din Grecia Antică erau murele. Acestea le aplicau desupra fețelor pictate cu var pentru a-și înroși pomeții. Alte fructe de pădure erau de asemenea utilizate pentru a obține acest efect, dar murele erau favorite în rândul doamnelor, pentru că se considera că ofereau cea mai naturală culoare.

Rujul – prima formă de lipstick a fost făcută din fier roșu și lut ocru. Nu erau potrivite pentru utilizarea pe buze, dar ofereau efectul de buze roșii. Mai târziu, oamenii au început să utilizeze ulei de măsline și ceară de albine ca bază pentru ruj.

Părul – în Grecia Antică părul blond era considerat mai frumos și mai angelic decât cel închis la culoare. Femeile petreceau foarte mult timp încercând să își deschidă culoarea părului. Își îmbibau părul în oțet și suc de lămâie și stăteau ăn lumina soarelui pentru a-l deschide în mod natural. Un alt mod de decolorarea a părului era prin aplicarea ului amestec de sulf, alaun și miere pe păr, urmată de expunerea îndelundată la soare. Pentru a evita să se bronzeze, deoarece pielea albă era la modă, femeile purtau pălării cu boruri mari, cu o gaură în mijloc. În acest mod borurile protejau pielea de soare, dar părul era scos prin gaură pentru a se putea deschide la soare.

Oja – China a fost prima țară în care oamenii au început să își coloreze unghiile. Aceștia foloseau gumă arabică, ceară de albine și albuș de ou. Oamenii bogați alegeau în general roșu, auriu și argintiu pe unghiile lor, în timp ce oamenii din clase inferioare nu aveau voie să își vopsească unghiile în culori puternice. În Roma Antică oamenii foloseau grăsime de oaie și sânge pe post de ojă.

Henna – era de asemenea populară pe vremuri. Aceasta avea multiple utilizări, de la vopsea de păr la ojă și arta mehndi. Ajuta la menținerea părului și a unghiilor în stare bună, era folosită pentru a vopsi părul în culori închise sau roșu aprins, iar pasta de henna a fost cel mai popular mod de a desena modele pe piele. În plus, se credea că henna aduce noroc.

Sursa

Reduceri Speciale de Vară la Parsa Beauty: Ofertă Exclusivă în Luna August!/P

Parsa Beauty vă aduce o ofertă de nerefuzat în luna august! Între 1 și 31 august, beneficiați de reduceri speciale la toate produsele din portofoliul nostru, inclusiv pentru copii, make-up și accesorii pentru îngrijirea părului.

 Iată cum puteți profita de reduceri:

  •  Cumpărați oricare  2 produse și beneficiați de o reducere de 15% la totalul achiziției.
  •  La achiziționarea a 3 produse, beneficiați de o reducere de 20%!

Nu Ratați Ocazia!

Acesta este momentul perfect pentru a vă reîmprospăta stocul de produse de frumusețe și îngrijire, profitând de reduceri considerabile. Sunteți așteptați cu drag în Farmacia Familiei pentru a profita de aceste oferte speciale!

Pentru mai multe informații, nu ezitați să contactați Farmacia Familiei sau să vizitați site-ul www.ff.md. Nu uitați să aduceți cardul FARMACIA FAMILIEI pentru a beneficia de reducerile exclusive!

Promoție valabila cu Cardul FARMACIA FAMILIEI

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Mituri despre protecția solară: sfaturi culese de la cosmetologul Tatiana Manoli /P

Mulți experți spun că 90% dintre melanoamele existente sunt cauzate de radiațiile ultraviolete. Pe aceasta cale, ei recomandă să folosim crema de protecție solară în fiecare zi a anului, indiferent că stăm la plajă, lucrăm în grădina sau mergem până la magazin. Pe lângă faptul că reduc riscul apariției cancerului de piele, produsele cu SPF sporesc procesul vindecării anumitor daune anterioare ale pielii și vă protejează împotriva razelor dăunătoare care provoacă semne ale îmbătrânirii pielii.Alegerea produselor de protecție solară poate fi o adevărată provocare. Și ideal ar fi să aplicați un astfel de produs cu jumătate de oră înainte de a vă expune la soare, la fiecare două până la trei ore când sunteți în aer liber și imediat după ce ați ieșit din apă.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți când vine vorba despre produsele cu factor de protecție solară:

  1. Trebuie să ai în trusă un lăptișor pentru protecție solară

Aloe Milk Sun Spray SPF 50+ protejează pielea cea mai delicată și sensibilă, ajutând la prevenirea proceselor de fotoîmbătrânire și eritem Cu o textură ușoară, nelipicioasă, datorită dozatorului practic, se aplică ușor cu absorbție rapidă. 

Uleiul de cocos și uleiul de argan, conținute în formulă, ajută la hrănirea pielii, contracarând procesele de îmbătrânire, Vitamina E ajută la combaterea radicalilor liberi. Tolerabilitatea produsului, testat foto, este întărită de prezența Aloe.

2. Crema solară, fără de care nu trebuie să ieși din casă

Crema solară facială cu Aloe SPF 50+ protejează pielea feței împotriva razelor solare și a îmbătrânirii pielii, pentru a obține un bronz sănătos și natural. Uleiul de argan, uleiul de cocos și untul de shea, conținute în formulă, ajută la hrănirea și hidratarea pielii, contracarând procesele de îmbătrânire. Vitamina C, vitamina E și uleiul de morcov stimulează apărarea naturală a pielii. Tolerabilitatea produsului, foto-testat, este întărită de prezența Aloe Vera și absența parfumului. Cu ingredient natural care ajută la protejarea pielii de razele IR.

3. Nu uita de produsele pentru calmare

Aloe Vera Hyaluronic Dermo-Gel cu acțiune hidratantă și calmantă, se obține prin stoarcerea frunzelor plantei de Aloe Vera. Cu Acid Hialuronic, reprezinta un aliat prețios pentru pielea întregii familii, desfășurând o acțiune eficientă de hidratare și calmare.

Aloe Milk Spray After Sun contine 40% Aloe Vera, cu proprietăți calmante și revigorante. Datorită dozatorului practic, se aplică ușor cu absorbție rapidă. Redă hidratarea și hrănirea pielii deshidratate de soare, lăsând-o netedă și luminoasă. Uleiul de cocos și uleiul de argan, conținute în formulă, ajută la hrănirea pielii. Vitamina E ajută la combaterea radicalilor liberi, Bisabololul ajută la calmarea și calmarea pielii după expunerea la soare. Aplicat regulat ajută la menținerea bronzului.

4. Uleiul bronzat pentru iubitorii de culoarea ciocolatei

Spray Tanning Oil SPF 6 este ideal pentru pielea închisă sau deja bronzata, ajuta la obținerea și menținerea unui bronz sănătos și intens în timpul expunerii la soare. Conține filtre solare pentru a asigura pielea bronzata și protejata.

Sfat: ai grijă de pielea ta, ea îți va mulțumi pentru asta!

La preț fierbinte gama Equilibra poate fi procurată în rețeaua de farmacii Farmacia Familiei și Hyper Dita!

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Farmacia Familiei celebrează 19 ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase!/P

În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! Cu ocazia aniversării, fiecare client va fi răsplătit pentru fidelitate și încredere.

În perioada 1 – 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie.

Cum participi:

  • Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie – 19 iulie, orice produse, într-un bon de plată de minim 300 lei.
  • Înregistreză bonul și completează formularul de participare care include datele participantului (nume, prenume, telefon de contact, nr. bonului, data procurării, adresa electronică).

Pe lângă șansa de a câștiga la tombolele zilnice, poți profita de oferte aniversare la cele mai de top branduri de dermatocosmetică și suplimente. Profită de reducerile generoase și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru sănătatea și bunăstarea ta și a familiei tale.

Farmacia Familiei – 19 ani de grijă pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre campania aniversară consultă regulamentul tombolei.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Băiețelul din Rusia cu cele mai lungi gene
Articolul anterior
Un breakfast dedicat frumuseții by Mary Kay Moldova
Articolul următor