Remedii naturiste pentru petele pigmentare

Petele pigmentare sau așa -zisa ”melasmă” afectează în special următoarele zone: obrajii, fruntea, buza superioară și gâtul. Acestea sunt cauzate în general de sarcină, administrarea de pilule contraceptive, schimbări hormonale, menopauză sau expunerea excesivă la soare. În cele ce urmează descoperă cele mai bune remedii pentru tratarea petelor maronii!

separator

  • Remediu cu lapte praf

Așa cum am menționat deja, melasma este o decolorare a pielii care nu se poate trata peste noapte, dar care poate fi diminuată sau eliminată complet. Această cremă de albire preparată acasă este unul dintre cele mai bune remedii pentru petele pielii.

Ingrediente:

  • 2 linguri de lapte praf
  • 20 picături de peroxid de hidrogen (apă oxigenată)
  • 2 picături de glicerină

Mod de preparare:

Amestecă într-un vas toate ingredientele până obții o pastă. Aplic-o pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute. La sfârșit, clătește cu apă rece și aplică o loțiune de protecție solară.

  • Suc de ceapă și usturoi

Ceapa și usturoiul au proprietăți astringente, fiind antiseptice și antibiotice excelente, cu un conținut bogat de antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea pielii și elimină petele închise la culoare, cum ar fi melasma.

Ingrediente:

  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă

Mod de preparare:

Zdrobește ceapa și usturoiul pentru a extrage sucul. Amestecă cele două sucuri pentru a forma o pastă, iar apoi aplic-o direct pe zonele afectate. Las-o să acționeze timp de 10 minute. După încheierea acestui interval, clătește pielea cu apă caldă și repetă acest tratament de două ori pe săptămână.

  • Mască pe bază lămâie și pătrunjel

Lămâia și pătrunjelul sunt unii dintre cei mai mari aliați ai pielii, pentru că ambele ingrediente o tonifiază și o curăță în profunzime, eliminând toate impuritățile. Dacă vrei să scapi de petele de pe piele sau alte imperfecțiuni, folosește cu încredere această mască din lămâie și pătrunjel.

Ingrediente:

  • 1 legătură de pătrunjel
  • Zeama unei lămâi

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente într-un blender până obții o pastă. Aplică masca pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă caldă. Ai grijă să aplici această mască numai noaptea, deoarece acidul citric din zeama de lămâie poate agrava petele dacă pielea este expusă la soare.

Fii frumoasă!!! 

Sursa

Nouă curiozități despre vagin 
Articolul anterior
Vremea se schimbă brusc. Temperaturi de până la +11 grade în următoarele zile
Articolul următor
Alte articole interesante