Remedii naturiste pentru tenul cu porii dilatați

Porii deschiși este o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Dermatologii au studiat mai mulți factori și au demostrat că de fapt, sunt implicați trei factori principali în această problemă a tenului:  vârsta, pielea grasă și sexul. În comerț există o serie de produse disponibile care ajută la închiderea porilor, însă conțin multe substanțe chimice și din păcate nu sunt cu adevărat eficiente, fie că este vorba despre creme, măști sau loțiuni.

separator

De accea, cu siguranță te vei bucura să afli cum poți să îți închizi porii rapid, apelând la doar 2 ingrediente. Toate soluțiile le poți prepara chiar la tine acasă. Ingredientele naturale pe care ți le prezint în continuare s-au dovedit nu doar benefice și eficace ci în plus, nu necesită un efort deosebit pentru a fi preparate.Apă și praf de copt – combină 2 linguri de praf de copt și apă și amestecă-le bine. Apoi, aplică pasta rezultată pe fața ta și las-o să acționeze timp de 15 minute. După ce masca se strânge, clătește cu apă rece.

Castravete, lămâie și apă de trandafiri – aici vei avea nevoie de 3 ingrediente. Începe prin a coji un castravete și apoi zdrobește-i compoziția. Adaugă în continuare o linguriță de apă de trandafiri și câteva picături de zeamă de lămâie. Pune amestecul rezultat într-o cârpă curată, împăturește-o și aplic-o cu grijă pe față. La final, spală cu apă rece.

Albuș de ou și zeamă de lămâie – pregătește-ți propria mască de față naturală cu câteva picături de suc de lămâie și două albușuri de ou. Aplică masca pe față și las-o să se usuce timp de câteva minute. Apoi, spal-o cu apă rece. Această mască te va ajuta să îți închizi porii, dar și să îndepărtezi celulele de piele moartă și excesul de subum.

Roșie și suc de lime – adaugă într-o roșie 2-4 picături de suc de lime. Aplică lichidul pe fața ta folosind o dischetă de bumbac și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Spală-te apoi cu apă rece. Sebumul de pe fața ta va fi îndepărat datorită acidului din lime și roșii, care acționează ca un astringent (compus care are proprietăți de vasoconstricție, contractare sau uscare a țesuturilor). De asemenea, mixtura îți întinde pielea și îți închide porii.

Migdale și suc de lime – adaugă câteva migdale într-un vas mic cu apă și lasă-le să le înmoaie în timpul nopții. Dimineața, pasează migdalele și creează o pastă. Apoi, adaugă o linguriță de suc de lime în pastă și aplic-o pe fața ta lăsând-o să acționeze timp de 30 de minute. Spală-te la final pe față cu apă rece.

Migdale și suc de lime – adaugă câteva migdale într-un vas mic de apă și lasă-le la înmuiat pe perioada nopții. Dimineața, pasează migdalele și creează o pastă. În continuare adaugă o linguriță de suc de lime în pastă. Aplic-o pe fața ta și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Spală-te la final pe față cu apă rece.

Lămâie și suc de ananas – stoarce zeama dintr-o jumătate de lămâie și amestec-o cu jumătate de cană de suc de ananas. Apoi lasă la înmuiat o cârpă curată în amestec și aplic-o pe față timp de 5 minute. Spală-te la final pe față cu apă rece. Enzimele din ananas ajută la curățarea și strângerea pielii. De asemenea, funcționează bine în combinație cu efectul astringent al sucului de lămâie.

Ai grijă de frumusețea ta!

Sursa

Un medic îi sfătuiește pe părinți: nu duceți copilul în colectivitate dacă prezintă febră, frisoane, tuse
Articolul anterior
Iată ce îți rezervă astrele pentru această săptămână!
Articolul următor
Alte articole interesante