Remedii pentru pielea uscată de pe coate și călcâie

Pielea de pe coate și călcâie este puțin mai groasă decât cea de pe alte părți ale corpului. De asemenea, aceste zone nu au la fel de multe glande sebacee, drept pentru care au tendința să se usuce mai ușor. Uneori, pielea se cojește sau apar bătături și alte imperfecțiuni care sunt mai greu de tratat.

separator
În anumite cazuri, este suficient să aplici o loțiune hidratantă pentru a ascunde paloarea caracteristică pielii uscate. Din fericire, avem la dispoziție inclusiv numeroase produse naturale care regenerează pielea și o fac din nou moale și fină.

Ceapa cu sare înmoaie pielea de pe coate și călcâie

Ceapa este utilă pentru pielea uscată de pe coate și călcâie. Ceapa înmoaie pielea, în timp ce sarea are proprietăți exfoliante. Ingrediente: ½ ceapă, 1 linguriță sare.

Taie o ceapă în jumătate, presară niște sare pe ea, apoi freacă pielea de pe coate și călcâie. Lasă zeama să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Miere și scorțișoară

Mierea cu scorțișoară hidratează și înmoaie pielea uscată de pe coate și călcâie. Ingrediente: 1 linguriță de scorțișoară, 2 linguri de miere.

Amestecă scorțișoara și mierea, până obții o pastă densă. Freacă pasta pe călcâie și coate până le acoperi complet. Lasă remediul să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă rece. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Ovăz și iaurt

Ovăzul este folositor pentru pielea uscată de pe coate. Proprietățile exfoliante ale iaurtului cu ovăz înmoaie pielea și elimină celulele moarte care duc la apariția bătăturilor. Acest remediu este hidratant și repară pielea, prevenind crăparea acesteia și infecțiile. Ingrediente: ½ cană de iaurt, 2 linguri de fulgi de ovăz.Amestecă iaurtul cu fulgii de ovăz, formând o pastă cremoasă. Masează remediul pe zonele cu probleme cu mișcări circulare și lasă-l să acționeze timp de 15 minute. Clătește și repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Avocado și ulei de cocos

Acizii grași din această mască rehidratează și înmoaie pielea uscată de pe coate și călcâie. Folosește aceste remediu în mod regulat pentru a te bucura de o piele minunată și regenerată. Ingrediente. ½ avocado copt, 1 lingură de ulei de cocos.

Pasează pulpa de avocado și amestec-o apoi cu uleiul de cocos. Masează pasta pe zonele afectate și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește cu apă caldă. Repetă procedeul o dată la două zile.

Lămâie și ulei de măsline

Uleiul de măsline este folosit pentru pielea uscată de pe coate și călcâie. Un tratament simplu cu lămâie și ulei de măsline menține pielea hidratată, sănătoasă și protejată împotriva infecțiilor. Ingrediente: zeama a ½ lămâie, 2 linguri de ulei de măsline.

Stoarce zeama de lămâie și amestec-o apoi cu uleiul de măsline. Curăță zonele afectate, apoi aplică produsul. Lasă-l să se absoarbă în piele timp de 30 de minute. Clătește. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână. Evită să aplici acest remediu pe timp de zi, deoarece expunerea la soare poate duce la apariția petelor pe piele.

Unt de cacao și zaț de cafea

O cremă naturală cu unt de cacao și zaț de cafea exfoliază și înmoaie pielea uscată și întărită de pe coate, genunchi și călcâie. Aceasta conține vitamina E, acizi grași esențiali și antioxidanți puternici care protejează pielea împotriva oxidării și a îmbătrânirii premature. Ingrediente: ½ cană de unt de cacao, 1 linguriță de zaț de cafea, 1 linguriță de glicerină, 1 recipient de sticlă cu capac.

Pune untul de cacao la baie de aburi. După ce s-a topit, adaugă zațul. Adaugă glicerina și amestecă cu o lingură de lemn. Ia vasul de pe foc și lasă amestecul să se răcească, apoi toarnă-l în borcan. Așteaptă să se solidifice, apoi pune capacul. Curăță bine călcâiele și coatele și aplică crema cu mișcări circulare. Lasă remediul să acționeze timp de 30 de minute, apoi șterge-l cu o cârpă umedă. Folosește acest tratament cel puțin de trei ori pe săptămână.

După cum poți vedea, nu este deloc greu să prepari la tine acasă remedii naturale pentru pielea uscată de pe coate și călcâie. Încearcă tratamentul care ți-a atras atenția și oferă-le acestor zone neglijate ale corpului atenția și îngrijirea pe care le merită.

sursa: www.dozadesanatate.ro

6 exerciții zilnice pentru coapse subțiri și picioare tonifiate!
Articolul anterior
Cele mai bune alimente pentru sănătatea glandelor endocrine
Articolul următor
Alte articole interesante