Ritualul corect de îngrijire a tenului primăvară. Sfaturi de la medicul-cosmetolog Ana Hachi

Fiecare femeie vrea să fie frumoasă și îngrijită. Iar primăvara tenul este mai vulnerabil la factorii nocivi ai mediului. De aceea, acesta trebuie să beneficieze de o îngrijire specială, începând de la creme de față îmbogățite cu diverse substanțe până la cele mai inovatoare proceduri cosmetologice. Dar mai multe recomandări despre îngrijirea pielii în acest sezon ne va oferi medicul-cosmetolog Ana Hachi, care activează în cadrul clinicii SANCOS din Capitală.

separator
 • unicamdunica.mdEste adevărat că odată cu schimbarea anotimpului femeiele ar trebui să-și modifice rutina zilnică de îngrijire a tenului?

 • Ana H.Odată cu schimbarea anotimpului femeile trebuie să-și modifice regulele de îngrijire a tenului. Aceste etape sunt absolut obligatorii deoarece ne ajută pielea să se adapteze la un anotimp mai călduros, fără să aibă parte de probleme: uscăciune, exces de sebum, erupții de coșuri, piele ternă, riduri etc. Să începem cu gelul de curățare! Dacă iarna ați folosit unul pentru piele uscată, ca să aveți parte de o mai mare hidratare, primăvara trecem pe unul dedicat tipului tău de ten. Primavăra, avem nevoie de un gel de curățare blând, dar care totuși să fie eficace, astfel încât să îndepărteze impuritățile machiajul și să lase pielea fină și hidratată. La fel, avem nevoie să schimbăm crema de față grasă – de iarnă, cu una ușoară. Temperaturile mai ridicate solicită pielea să producă mai mult sebum, de aceea este bine să folosiți o cremă de față cu o formulă fluidă, aleasă după tipul de ten. Și să nu uităm, toate tipurile de ten, au nevoie de o cremă de zi. La fel, nu trebuie neglijată și crema de ochi. Pielea din jurul ochilor chiar este diferită de pielea feței (este mai subțire, nu are glande sebacee, deci nu se poate hidrata singură), așa că are nevoie de un produs delicat.
 • unicamdunica.mdCe tratamente faciale ar fi binevenite în această perioadă?

 • Ana H.Ar fi binevenit, să avem un gommage exfoliant cu particule fine pentru ten. Încălzirea vremii „cere” o atenție sporită la exfoliere. Dacă iarna exfolierea trebuie redusă din cauza frigului care usucă pielea, primăvara acest proces trebuie reluat. Astfel, este indicat să-ți exfoliezi tenul de 1-2 ori pe săptămână. Și în final trebuie obligatoriu ca să achiziționăm și o cremă cu factor de protecție! Deși acest produs este necesar pe tot parcursul anului, primăvara trebuie „purtat” fără discuție. Acesta este momentul când începem să ne expunem mai mult la soare și implicit, trebuie să ne protejăm de acțiunea razelor ultraviolete. Poți folosi o cremă SPF ușoară, cu factor de protecție 30-50+. Dar, pentru a obține un succes în îngrijire a tenului, este bine de a renunța la zahăr, mâncare prăjită și cofeină! În aceasta perioadă sunt binevenite proceduri de hidratare și de exfoliere ușoară și masajul facial. Este interzis de a face peeling-uri agresive, pentru a nu dezvolta hiperpigmentarea și dermatite de contact.
 • unicamdunica.mdCât de des trebuie să vizităm cosmetologul?

 • Ana H.Nu există un program fix pentru o vizită la cosmetolog, dar măcar odată în lună trebuie efectuată o procedură cosmetologică pentru a arăta bine și ca să avem un ten sănătos și atrăgător. Este binevenit, la fel să vizităm cosmetologul înainte și după odihnă, îndeosebi cei care primăvara pleacă la mare.
 • unicamdunica.mdLa ce trebuie să atragem atenția când alegem cremele de față?

 • Ana H.Alegem cremele care conțin cât mai multă apă și un procent mai mic de uleiuri. Din crema de față nu trebuie să lipsească vitaminele C, E și A, care ne apără de efectele negative ale radiației ultraviolete și a poluării. Dacă mai dorim ca crema să acționize și asupra ridurilor, alegem una care să conțină și acid retinoic, de exemplu. Să nu uităm să îngrijim mâinele și buzele în această perioadă.

 • unicamdunica.mdCe trebuie să facem zilnic pentru ca pielea să fie luminoasă și sănătoasă?

 • Ana H.Pentru a avea un ten perfect sănătos este nevoie și de o alimentație sănătoasă. Combinați vizita la cosmetolog cu consumul de alimente care îți hidratează pielea pe interior. Fructele și legumele sunt un bun început pentru o piele sănătoasă și luminoasă.
 • unicamdunica.mdCâteva sfaturi pentru cititoarele noastre?
 • Ana H.Folosiți suficientă apă și includeți suplimentele alimentare ce conțin omega 3, vitaminele E și D, fier și zinc.

Incontinența urinară în sarcină. Iată ce trebuie să știi!
Articolul anterior
Jurnalista Ilinca Sturzescu poartă cu mult stil ținutele brandului Nikita Rinadi!
Articolul următor
Alte articole interesante