Roșeața tenului, cuperoza, rozaceea: cum să îngrijești corect pielea cu probleme

Roșeață, capilare dilatate pe piele, iritație – cuperoza și rozaceea sunt cunoscute pentru afectarea aspectului feței și crearea disconfortului estetic. Provocată frecvent de emoții puternice, alcool, alimente fierbinți sau picante, vânt și frig sau, dimpotrivă, expunere la soare și alți factori, cuperoza tenului poate afecta calitatea vieții și chiar încrederea în sine. Mai mult, vasele mici de sânge dilatate pot fi însoțite de inflamație, mici pustule sau coșuri, îngroșarea pielii la nivelul nasului și obrajilor, piele uscată și aspră, senzație de arsură.

Pentru că este o problemă adesea cu caracter persistent, pentru a reduce efectele cuperozei asupra tenului este foarte importantă rutina adecvată de îngrijire a pielii!

Înroșirea pielii (cuperoza) și rozaceea pot fi atenuate și ținute sub control limitând factorii declanșatori, iar cea mai eficientă soluție este adoptarea unui stil sănătos de viață combinată cu o îngrijire atentă a tenului.

Rozaceea este mai mult decât o simplă înroșire a pielii. Aceasta afectează vasele de sânge și glandele sebacee, în special în zona centrală a feței (nas, obraji, frunte și bărbie). S-a estimat că femeile sunt mai afectate, în special în timpul menopauzei, iar în cazul bărbaților simptomele sunt mai severe.

Ce nu știai despre rozacee? Află, mai jos, cum să-i oferi tenului tău o îngrijire corectă pentru a reduce efectele acesteia!

Elimină factorii declanșatori

Rozaceea este declanșată de expunerea la factori repetați, precum temperaturi scăzute sau foarte ridicate, soare, vânt, băuturi calde, exerciții fizice, alimente picante, alcool, substanțe iritante topice și menopauză. Mai mult, s-a observat parazitul microscopic, numit Dermodex, este mai abundent pe pielea cu rozacee, putând contribui la inflamație.

Tenul cuperozic nu este necesar să fie încărcat cu multe ingrediente și produse

Un demachiant blând și un produs hidratant potrivit ar putea fi suficiente. Analizează-ți tenul. Unele persoane se simt confortabil curățând tenul de două ori pe zi, uneori însă este nevoie de doar o curățare, seara. Adaptează rutina de îngrijire nevoilor tenului tău!

Loțiunea micelară Rosederm de la Ivatherm curăță delicat machiajul, sebumul și bacteriile nocive ale pielii, fără a afecta flora normală care contribuie la integritatea pielii. Mai mult, calmează pielea iritată și reechilibrează pH-ul pielii. Aplic-o cu vârfurile degetelor, fără a freca și nu o îndepărta, deoarece are pH compatibil cu cel al pielii.

Evită folosirea ingredientelor ce pot produce iritații – acid lactic, glicolic, acizi salicilici sau retinol. Crema Rosederm de la Ivatherm este potrivită îngrijirii zilnice a pielii sensibile cuperozice, având la bază complexul revoluționar Alvadine 5x™, care contribuie la reducerea degradării fibrelor de elastină și colagen, și implicit a inflamației, îmbunătățind microcirculația.

Cercetătorii Ivatherm au creat și varianta cu SPF 30, ce limitează degradarea cutanată datorată radiațiilor solare UVA și UVB, prevenind supraîncălzirea pielii, factor agravant al rozaceei.

Evită excesul de căldură pe timpul nopții

De fapt, a te încălzi prea mult în orice moment nu este de dorit. Reglează temperatura din casă și încearcă întotdeauna să dormi cu capul mai sus decât inima. În timpul zilei, bea cât mai multă apă și ține la îndemână un spray calmant cu apă termală, cea mai rapidă soluție de calmare a roșeții. Datorită compoziției bogate în minerale, spray-ul Ivatherm cu apă termală  Herculane reduce inflamația, mâncărimea și formează o peliculă protectoare pe piele.

Protecția solară este esențială

Radiațiile ultraviolete (UV) pot declanșa rozaceea, prin urmare ai nevoie zilnic de un produs ce conține factori de protecție solară (FPS). Alege formule ce filtrează atât radiațiile UVA, cât și UVB. Filtrele minerale ale cremei hidratante pentru față, cu FPS 50, de la Ivatherm sunt bine tolerate de piele. Aplic-o ușor, uniform, fără griji – nu lasă urme grase!

Exercițiile fizice moderate ca intensitate pot reduce inflamația

Antrenamente sportive intense sunt cu adevărat minunate, dar nu și când ai rozacee! Totuși, exercițiile fizice e important să facă parte din stilul de viață zilnic, pentru a menține sub control inflamația și stresul. Drumețiile, mersul pe jos, ciclismul, yoga, Pilates – le poți practica oricând. Truc: la fel ca și atunci când dormi, nu uita să menții capul mai sus decât inima în timp ce exersezi. Acest lucru va însemna cu siguranță să fii selectiv în ceea ce privește yoga și pozițiile de Pilates, dar și în timpul stretchingului.

Machiajul corector – o completare a tratamentului

Orice machiaj corector folosește principiul opoziției culorilor, ​​în care pigmenții sunt proiectați pentru a se potrivi cu culoarea naturală a pielii, în timp ce acoperă leziunile subiacente sau roşeaţa. În cazul tenului cuperozic, eritemul este compensat cu pigmenți verzi, care neutralizează culoarea roșie. Produsele sunt sub diverse formule: fluide, creme, creme compacte, batoane și pulberi. Asigură-te că nu sunt iritante sau alergene și nici comedogenice!

Video!

Găsește produsele din gama Ivatherm în toată rețeaua ,,Farmacia Familiei”!

Câte cazuri de Coronavirus și câte decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore?
Articolul anterior
Fotografia cu o tânără spaniolă care a îmbrățișat un migrant pe plaja din Ceuta, a devenit virală
Articolul următor
Alte articole interesante