Săpun sau gel de duș? Află care este soluția potrivită

Alegerea produsului cosmetic de curățare nu este un lucru întotdeauna ușor, mai ales atunci când stai în în fața rafturilor din magazine care te ademenesc cu multitudinea de remedii și produse de curățare. Totuși, potrivit specialiștilor în cosmetologie, cel mai recomandat este să optezi pentru produsul care îți este potrivit în funcție de proprietățile pielii tale și compoziția acestuia.

separator

Când vine vorba despre gelul de duș, analizează-ți tipul de piele! Pielea ta este uleioasă și predispusă la erupții cutanate sau uscată și descuamantă?

,,Un produs cosmetic cu conținut scăzut de uleiuri poate fi unul prea dur pentru pielea uscată, iar substanțele chimice aromatizatoare ar putea provoca iritații și reacții alergice la persoanele cu pielea sensibilă“, avertizează Francesca Fusco, dermatolog cosmetician din New York.

Fiecare produs de curățare este conceput pentru un anumit tip de piele, propretățile căruia pot varia în funcție de sezon și de cât de frecvent vă splălați pielea. Anotimpul rece, precum și dușurile frecvent, pot face pielea mai uscată și, în acest caz, este recoandat să optezi pentru un produs cu efect hidratant.

,,Porțiunile distale ale corpului sunt cu mult mai uscate decât regiunea scalpului, grație numărului tot mai mic de glande sebacee”, afirmă Dr. Doris Day din New York, specialist în laser, cosmetologie și dermatologie chirurgicală. ,,Având în vedere că la nivelul membrelor inferioare, sunt mai puține glande sebacee, cu vârsta, pielea din această zonă va deveni ternă, motiv pentru care va fi potrivit să folosești un gel de duș hidratant”.

Alege compoziția potrivită a produsului cosmetic!

Deoarece tipul de piele este un aspect extrem de important, există o mare diferență între îngrijirea pielii cu săpun și gel de duș. Daca ai pielea uscată alege un produs cosmetic de curățare sub formă de cremă.

Dacă ai pielea grasă, săpunul și gelul de duș sunt ceea ce îți trebuie, datorita continutului mai mic de uleiuri din acestea.

Cu cât este mai sensibilă pielea, cu atât mai puțin ar trebui să optezi pentru substanțe aromatizatoare, întrucât acestea ar putea provoca cu ușurință reacții alergice și iritații. Cele mai multe tipuri de săpunuri înlătură de pe piele și murdăria, dar și grăsimile naturale și, cu cât mai multă spumă face produsul, cu atât mai mult acesta va usuca tegumentul”, adauga Dey.

Citește etichetele!

Daca e vorba de săpun, citește eticheta. Nu este greu să găsești unul care include ingrediente hidratante. ,,Vezi în descrierea calităților, mențiuni precum hipoalergenic, hidratare, moale, cremos și fără parfum“, spune Fusco.

Chiar dacă ai o piele foarte uscată și sensibilă, este important să te asiguri că săpunul nu șterge uleiurile naturale de pe pielea ta.

Atenție la săpunul antibacterian!

Acest produs este unul cu mult mai agresiv. ,,Pentru că usucă intens pielea, după fiecare duș este necesar să aplici produse cu acțiune hisratantă.

Moldova Fashion Days Main Catwalk: Iată cine sunt designerii care își vor etala creațiile
Articolul anterior
FITNESS-MARATONUL antrenamentelor la UNICA Sport Atrium
Articolul următor
Alte articole interesante